2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第120页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
三、阅读理解。
阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
Yellow Crane Tower is on Snake Hill and along the Yangtze River in Wuhan, Hubei Province. About 1,800 years ago, Sun Quan built the tower as a watchtower (瞭望塔) for his army (军队). After hundreds of years, it has become a perfect place to enjoy beautiful scenery (景色) of the Yangtze River and Wuhan City.
Yellow Crane Tower is 51.4 meters high with five floors. People call it Yellow Crane Tower because the shape of each floor is like a yellow crane opening its wings (翅膀). In the tower, each floor has a different theme (主题). On the first floor, there’s a nine-meter-long and six-meter-wide picture with white clouds and a yellow crane. People can see some records of the history, stories, and artworks about Yellow Crane Tower from the second floor to the fourth floor. At last, they will have an unforgettable experience on the top floor. If you visit Wuhan, Yellow Crane Tower is a must-see.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. When the tower was built.
B. Where the tower is.
C. What the tower looks like.
D. How high the tower is.
(
A. Yellow Crane Tower’s.
B. Each floor’s.
C. A yellow crane’s.
D. A different theme’s.
(
A. A yellow crane.
B. A picture of a yellow crane.
C. Some poems about the tower.
D. Some stories about the tower.
(
A. To ask people to visit the tower.
B. To find a good job in the tower.
C. To visit the tower with some friends.
D. To build a tower like Yellow Crane Tower.
(
A. The History of Snake Hill
B. Wuhan’s Modern Buildings
C. The Beauty of the Yangtze River
D. Yellow Crane Tower: A Cultural Treasure
阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
Yellow Crane Tower is on Snake Hill and along the Yangtze River in Wuhan, Hubei Province. About 1,800 years ago, Sun Quan built the tower as a watchtower (瞭望塔) for his army (军队). After hundreds of years, it has become a perfect place to enjoy beautiful scenery (景色) of the Yangtze River and Wuhan City.
Yellow Crane Tower is 51.4 meters high with five floors. People call it Yellow Crane Tower because the shape of each floor is like a yellow crane opening its wings (翅膀). In the tower, each floor has a different theme (主题). On the first floor, there’s a nine-meter-long and six-meter-wide picture with white clouds and a yellow crane. People can see some records of the history, stories, and artworks about Yellow Crane Tower from the second floor to the fourth floor. At last, they will have an unforgettable experience on the top floor. If you visit Wuhan, Yellow Crane Tower is a must-see.
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)1. What does the writer talk about in the first sentence of Paragraph 1?A. When the tower was built.
B. Where the tower is.
C. What the tower looks like.
D. How high the tower is.
(
C
)2. What does the underlined word “its” refer to?A. Yellow Crane Tower’s.
B. Each floor’s.
C. A yellow crane’s.
D. A different theme’s.
(
B
)3. What can you see on the first floor in the tower?A. A yellow crane.
B. A picture of a yellow crane.
C. Some poems about the tower.
D. Some stories about the tower.
(
A
)4. What is the writer’s purpose in writing the text?A. To ask people to visit the tower.
B. To find a good job in the tower.
C. To visit the tower with some friends.
D. To build a tower like Yellow Crane Tower.
(
D
)5. What’s the best title for the text?A. The History of Snake Hill
B. Wuhan’s Modern Buildings
C. The Beauty of the Yangtze River
D. Yellow Crane Tower: A Cultural Treasure
答案:
1. B 第一段第一句句意为“黄鹤楼位于湖北省武汉市的蛇山上,毗邻长江”。由此可知本句介绍了黄鹤楼的位置。2. C its所在句的句意为“人们叫它黄鹤楼是因为每层的形状都像一只正在展开翅膀的黄鹤”。故its指代a yellow crane's。3. B 由第二段第四句可知,一楼有一幅9米长、6米宽的画,画上有白云和一只黄鹤。4. A 第二段最后一句句意为“如果你去武汉,黄鹤楼是必须看的”。故作者的写作目的是推荐读者去参观黄鹤楼。5. D 通读全文可知,文章分别介绍了黄鹤楼的位置、功能、形状以及内部情况,故“Yellow Crane Tower: A Culture Treasure”可作为文章最佳标题。
查看更多完整答案,请扫码查看