2025年基础训练大象出版社八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年基础训练大象出版社八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年基础训练大象出版社八年级英语上册人教版》

听下面一篇短文。根据短文内容写出下面表格中所缺的单词,每空限填一词。短文读两遍。
答案: 16. table 17. windows 18. fold 19. bathroom 20. flowers
二、阅读理解(20小题,每小题2分,共40分)
阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题。
A
I’m a 14-year-old middle school student. In my family, my mother and my father share the housework together. My mother is really hard-working. She does the laundry every week. She makes sure that all our clothes are clean and tidy. Also, she cleans the living room every day. She sweeps the floor, cleans the table and puts all the things in the right places. My father cooks breakfast every morning. After breakfast, he often drives me to school. I’m really lucky to have such nice parents. When I’m free, I’d like to help them with some housework, such as feeding the fish, taking out the rubbish and watering the plants.

—Celina

I’m 16 years old. I have a happy family. My mother does most of the chores at home. My father is busy, so he doesn’t do much housework. However, when he is free, he always tries his best to help. For example, when my mother finishes washing the clothes, he helps hang them up. It’s a small thing, but it means a lot to my mother. She is always happy when my father gives her a hand. They get along very well in the daily life. I feel warm and happy at home.

—Paul
I’m a 15-year-old boy. My mother is a doctor. She is always busy with her work, so she has little time to do housework. To be honest, she isn’t very good at doing it either. So my father has to do most of the housework. He cooks meals, cleans the house and does the shopping. Sometimes, when my father is too busy, my grandmother comes to our house to help. She is really good at cooking and cleaning. With their help, our house always looks nice and we live happily and comfortably.

—Bill
根据材料内容选择最佳答案。
( ) 21. What does Celina’s mother do at home?
①sweep the floor ②cook breakfast
③do the cleaning ④do the laundry
A. ①②③ B. ②③④
C. ①③④ D. ①②④
( ) 22. What does Paul think of his father?
A. Lazy. B. Outgoing.
C. Healthy. D. Helpful.
( ) 23. Why does Bill’s father do most of the housework?
A. Because he likes doing it.
B. Because Bill’s mother is too busy.
C. Because he has no job.
D. Because Bill’s mother orders him to do it.
( ) 24. Who sometimes comes to help Bill’s family?
A. His aunt.
B. His grandfather.
C. His grandmother.
D. His sister.
( ) 25. Where is the text probably from?
A. A school newspaper.
B. A science report.
C. A storybook.
D. A movie poster.
答案: 21. C
22. D
23. B
24. C
25. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭