2025年基础训练大象出版社九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年基础训练大象出版社九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年基础训练大象出版社九年级英语全一册人教版》

第121页
一、根据汉语提示填写单词。
1. The letter “V” is a symbol of
victory
(胜利).
2. This is the
position
(位置) where the traffic accident happened last week.
3. The picture looks beautiful, with a large red
circle
(圆圈) in the center.
4. The
purpose
(目的) of this activity is to help develop the children’s ability of independent thinking.
5. All these changes happened over a
period
(时期) of time.
答案: 1. victory 2. position 3. circle 4. purpose 5. period
二、用括号内所给词的正确形式填空。
1. To our joy, we ______ (receive) some good news from him since he left two years ago.
2. China is offering a great deal of ______ (medicine) help to the world.
3. They took active steps ______ (prevent) the spread of the disease.
4. I think they should realize that teachers aren’t their ______ (enemy).
5. A team ______ (lead) plays an important role in guiding the team.
1.
have received

2.
medical

3.
to prevent

4.
enemies

5.
leader
答案: 1. have received 2. medical 3. to prevent 4. enemies 5. leader
三、根据汉语意思翻译下列句子,每空一词。
1. 这是本世纪尚未解开的最大奥秘之一。
It is
one
of
the
greatest
mysteries
of this century which hasn’t been solved.
2. 那些书以一种奇特的方式堆放在一起。
Those books were
put
together
in a strange way.
3. 老师刚才指出了我作业中的错误。
The teacher
pointed
out
the mistakes in my homework just now.
4. 在龙舟比赛中,两支队伍同时到达终点。
Two teams reached the finishing line
at
the
same
time
in the dragon boat race.
5. 历史学家们不确定巨石阵是怎样建成的。
Historians are not sure
how
Stonehenge
was
built
.
6. 为了阻止他外出,他妈妈把门锁了。
In order to
prevent
him
from
going out, his mom locked the door.
答案: 1. one of the greatest mysteries 2. put together 3. pointed out 4. at the same time 5. how; was built 6. prevent him from
四、阅读理解。
The Nazca Lines (纳斯卡线条) in Peru are huge pictures that were drawn into the ground by digging shallow (浅的) lines into the earth. An area of about 19 square miles in the Nazca desert is covered by these simple pictures, including birds, spiders, fish and sharks.
Although these lines date back to between 500 BC and 500 AD, they were discovered in the 1930s. The reason is that the pictures only become clear when they are seen from the air. So it was only when airplanes started flying over the area that people realized what they were.
This leads to the questions: How did these pictures get there all those years ago? How could these people have made such drawings without the ability to fly? Jim Woodman suggested that the Nazca people could have invented simple hot-air balloons and used them to produce the art. He even built a working balloon using materials they would have had. Other people suggested the lines might be the work of aliens visiting our Earth. More and more theories were offered and one of the great modern mysteries was born.
However, some wooden sticks from the same age as the drawings were found in the ground in the area. Some scientists suggested that by placing the sticks in the correct positions and connecting them with long ropes, the Nazca people could have drawn the lines to make the pictures. One scientist, Joe Nickell was so sure that this was the answer that he decided to try and show how it could be done. Using only the tools that the Nazca people might have had, he set about trying to draw a huge picture of a bird on a piece of land. It took him and his friends a few hours to produce a perfect Nazca picture and show how these pictures probably got there.
(
B
) 1. How did the writer begin the text?
A. By giving an example.
B. By explaining a phrase.
C. By asking a question.
D. By telling a story.
(
D
) 2. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. When the Nazca Lines were made.
B. How these huge pictures got there.
C. What tools the Nazca people might have had.
D. Why the lines hadn’t been discovered until the 1930s.
(
A
) 3. What does the underlined word “theories” mean in Chinese?
A. 推测
B. 知识
C. 证据
D. 经验
(
C
) 4. What does Joe Nickell believe about the Nazca Lines?
A. The lines might be the work of aliens.
B. The drawings might have formed naturally.
C. The pictures might have been made with wooden sticks.
D. Hot-air balloons might have been used to draw the lines.
(
D
) 5. What’s the best title for the text?
A. Amazing pictures in history
B. The magic power of nature
C. How the Nazca people drew
D. One of the great modern mysteries
答案: 1. B 2. D 3. A 4. C 5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭