2025年新课程课堂同步练习册八年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程课堂同步练习册八年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程课堂同步练习册八年级英语上册外研版》

Ⅰ. 阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C三个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
Public Rules:Making Our World Better
Public rules help everyone live together happily. They are like invisible(无形的) guides showing us 1 to act in shared spaces. Let me tell you a story about my experience.
Last Saturday, I went to the city 2. At the entrance(入口), I saw a sign saying “ 3.” I walked quietly to the reading area. A boy nearby was talking 4 on his phone. Soon, a librarian(图书管理员) came and asked him to lower his 5. The boy said sorry and left the room.
On my way home, I saw people 6 in line at the bus stop. No one tried to push ahead. When an old lady with heavy bags came, a young man offered his 7 to her quickly.
8 when we follow the rules and are kind to others, we make our world a better place for everyone to live in.
(
B
)1. A. why B. how C. when
(
A
)2. A. library B. museum C. park
(
B
)3. A. No running B. No talking C. No eating
(
C
)4. A. sadly B. quietly C. loudly
(
B
)5. A. head B. voice C. back
(
A
)6. A. waiting B. talking C. reading
(
C
)7. A. bag B. ticket C. seat
(
B
)8. A. And B. So C. But
答案: 1—5 BABCB 6—8 ACB
Ⅱ. 阅读下列三篇短文,根据短文内容完成对应的任务。
A
Henry is a middle school student. There are too many rules in his school. First, students must wear school uniforms on school days. Henry doesn’t like the rule. He thinks it’s too strict. He wants to wear his own clothes. Second, students have to get to school by 8:00 a. m. They do some reading for 30 minutes. Classes begin at 8:30 a. m. At last, they mustn’t be noisy in the library.
Henry must follow many rules at home too. First, he must make his bed after getting up. Next, he can’t leave dirty dishes in the kitchen. He has to wash them after dinner. And Henry has to clean his room once a week. His parents say it’s important to be a responsible boy. Henry has to finish his homework first after getting home every school day. After dinner, he has to play the piano. It takes him an hour to practice playing it every time.
He can’t watch TV or go out with his friends on school nights. He can only go out with his friends on Saturday night, but he has to come back before a quarter to nine. On weekends, he also has to learn some lessons like dancing and art. Henry knows his parents make these rules to help him, but he wants to have his own time. What can Henry do to change this?
根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“T”表示,不正确的用“F”表示。
(
F
)1. Henry is having the first class at 8:20 a.m. on school days.
(
F
)2. Henry needs to clean his room, do the dishes and make his bed at home.
(
F
)3. Henry has to do his homework, play the piano and practice dancing on school nights.
(
F
)4. He has to come back before a quarter past nine on Saturday night.
(
T
)5. This passage is mainly(主要的) about rules in Henry’s life.
答案: 1—5 FFFFT

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭