2025年新课程课堂同步练习册八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程课堂同步练习册八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程课堂同步练习册八年级英语上册人教版》

Ⅳ. 阅读理解。
A
True friends are one soul (灵魂) in two bodies.
True friendship doesn’t mean that when you need your friends’ help, you will treat them to dinner, or when you have to protect yourself, you will put your friends in a difficult situation. On the contrary, true friendship is the communication (交流) of the hearts and understanding of the souls.
True friendship is like water, which is tasteless but is necessary to our body. Water is tasteless but is of great help when we are thirsty. True friends connect (联系) in hearts every minute.
True friendship is like medicine. Though it tastes bitter, it can cure (治愈) your illnesses. True friends criticize (批评) you to cool your head when others are praising you.
True friendship has nothing to do with fame (名声), power, or money. True friends don’t care what you are, but who you are. When you are happy, you are likely to forget them, but when you are in trouble, they are the first ones you will turn to for help.
True friends make you complete. Many persons accompany you, such as your parents and teachers. However, you still need friends. Without them, you are likely to feel deserted in spirit and spiritually unhealthy.
True friends stay in your heart, and try to bring out the best in you. Once you have found such a true friend, do cherish him or her.
根据短文内容,选择最佳选项。
(
C
)1. Which word has the same meaning with the underlined phrase “On the contrary”?
A. So. B. And. C. However.
(
A
)2. The writer compares friendship with water because it’s ______.
A. important to our life B. tasteless C. easy to get
(
B
)3. Which of the following is TRUE about true friends?
A. They ask for dinner when helping you.
B. They care about who you are, not what you are.
C. They forget you when you are in trouble.
(
B
)4. According to the passage, what will true friends NOT do for you?
A. They will try to bring out the best in you.
B. They will give you enough fame, power or money.
C. When others are praising you, they will cool your head.
(
B
)5. What is the author’s main purpose in writing this passage?
A. To teach how to treat friends to dinner.
B. To describe the characteristics of true friendship.
C. To explain the importance of fame and power in friendship.
答案: A篇:1—5 CABBB B篇:任务一:1. Princeton University 2. physics and philosophy 3. thankful 4. friendship 5. differences 任务二:6. He gave Einstein money to finish his work. 7. Because they respected each other's ideas and thoughts. 8. True friendship is about helping each other and respecting differences.
B
There were two smart men named Albert Einstein and Kurt Godel. They lived in Switzerland and they both loved physics and philosophy (物理和哲学). At Princeton University, they met each other and became good friends. Einstein and Godel loved to talk about big ideas and they often spent hours talking about physics and philosophy.
Godel helped Einstein by giving him money to finish his work. Einstein was very thankful for his friend’s help and they have been good friends for many years.
Even though Einstein and Godel were very different, they respected each other’s ideas and thoughts. They always listened to each other and their friendship lasted (持续) all their lives.
In the end, Einstein and Godel showed us that true friendship is about helping each other and respecting differences. They were two great men who changed the world with their ideas, and they showed us the importance of having good friends.
任务一:根据文章内容,填入适当的词。每空不超过三个单词。
Two smart men, Albert Einstein and Kurt Godel met at 1.______ and became good friends. Both of them loved 2.______. They often talk about big ideas. Godel helped Einstein a lot and Einstein was 3.______ for his help. They were different, but their 4.______ lasted all their lives. Their story shows us that true friendship is about helping each other and respecting 5.______.
任务二:根据短文内容,回答下列问题。
6. How did Godel help Einstein?______
7. Why did their friendship last all their lives even though they were different?______
8. What does the passage tell us about true friendship?______
答案: B篇:任务一:1. Princeton University 2. physics and philosophy 3. thankful 4. friendship 5. differences 任务二:6. He gave Einstein money to finish his work. 7. Because they respected each other's ideas and thoughts. 8. True friendship is about helping each other and respecting differences.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭