第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
六、完形填空。
Miss Wu is 24 years old. She is a Chinese (
( )1. A. student
B. teacher
C. friend
D. sister
( )2. A. interesting
B. boring
C. difficult
D. same
( )3. A. so
B. but
C. because
D. after
( )4. A. free
B. busy
C. late
D. old
( )5. A. finishing
B. losing
C. selling
D. buying
( )6. A. fruit
B. book
C. clothes
D. food
( )7. A. sees
B. looks
C. sounds
D. thinks
( )8. A. music
B. art
C. English
D. sports
( )9. A. in
B. at
C. for
D. with
( )10. A. has
B. takes
C. finds
D. needs
Miss Wu is 24 years old. She is a Chinese (
B
) in our school. She is very nice. Her classes are always (A
), so her students all like her. She is busy from Monday to Friday (C
) she has classes every day. In her (A
) time, Miss Wu likes doing two things: (D
) clothes and playing sports. It’s Sunday today. In the morning, she goes to a (C
) store. She buys a white T - shirt and a pair of blue shorts. She (B
) nice in them. Then in the afternoon, she goes to a(n) (D
) club. There she plays tennis and volleyball (C
) two hours. She really (A
) a good time today. After dinner, she does some reading first. Then she goes to bed early.( )1. A. student
B. teacher
C. friend
D. sister
( )2. A. interesting
B. boring
C. difficult
D. same
( )3. A. so
B. but
C. because
D. after
( )4. A. free
B. busy
C. late
D. old
( )5. A. finishing
B. losing
C. selling
D. buying
( )6. A. fruit
B. book
C. clothes
D. food
( )7. A. sees
B. looks
C. sounds
D. thinks
( )8. A. music
B. art
C. English
D. sports
( )9. A. in
B. at
C. for
D. with
( )10. A. has
B. takes
C. finds
D. needs
答案:
1. B 【点拨】由后句中的“Her classes are...”可知,吴老师是语文老师。故选 B。2. A 【点拨】由后半句“所以她的学生都喜欢她”可知,此句是说她的课很有趣。故选 A。3. C 【点拨】前句“她从星期一到星期五都很忙”和后句“她每天都有课”构成因果关系,后句表示原因。故选 C。4. A 【点拨】由后句中的“playing sports”可知,这是在空闲时间里做的事情。故选 A。5. D 【点拨】由下文“She buys a white T-shirt and a pair of blue shorts.”可知,这里应该是说业余时间去买衣服。故选 D。6. C 【点拨】由后句“她买了一件白色 T 恤和一条蓝色短裤”可知,早上吴老师去服装店了。故选 C。7. B 【点拨】look nice in...穿……好看。此时 look 作系动词,后面跟形容词作表语。故选 B。8. D 【点拨】后句提到了打网球和排球,所以下午去了体育俱乐部。故选 D。9. C 【点拨】由句中“two hours”可知,此处表示时间段,应用介词 for。故选 C。10. A 【点拨】have a good time“玩得很开心”,为固定短语。故选 A。
七、任务型阅读。
根据短文内容,回答下列问题。
Hi! I’m Zhang Lin. I’m a boy student in Class 4, Grade 7. My school life(生活)is very interesting.
We have four classes in the morning. Classes begin at 8 o’clock. In the afternoon, we have two classes. We have English, science, history, music, and some other subjects. Music is my favourite subject. I often sing and dance with my classmates on weekends. But I don’t like science, because I think it’s difficult and boring. Do you think so?
After school, I often play basketball with my friends. Sometimes I swim in a swimming club. But my favourite sport is football. And I can play it well.
I like my school life very much. Can you tell me about your school life?
1. What is Zhang Lin?(不超过 3 个词)
2. How many classes does Zhang Lin have in the morning?(不超过 5 个词)
3. What’s Zhang Lin’s favourite subject?(不超过 5 个词)
4. Why doesn’t Zhang Lin like science?(不超过 7 个词)
5. What sport does Zhang Lin like best?(不超过 4 个词)
根据短文内容,回答下列问题。
Hi! I’m Zhang Lin. I’m a boy student in Class 4, Grade 7. My school life(生活)is very interesting.
We have four classes in the morning. Classes begin at 8 o’clock. In the afternoon, we have two classes. We have English, science, history, music, and some other subjects. Music is my favourite subject. I often sing and dance with my classmates on weekends. But I don’t like science, because I think it’s difficult and boring. Do you think so?
After school, I often play basketball with my friends. Sometimes I swim in a swimming club. But my favourite sport is football. And I can play it well.
I like my school life very much. Can you tell me about your school life?
1. What is Zhang Lin?(不超过 3 个词)
He's a student.
2. How many classes does Zhang Lin have in the morning?(不超过 5 个词)
He has four classes. / Four.
3. What’s Zhang Lin’s favourite subject?(不超过 5 个词)
Music. / His favourite subject is music.
4. Why doesn’t Zhang Lin like science?(不超过 7 个词)
Because (he thinks) it's difficult and boring.
5. What sport does Zhang Lin like best?(不超过 4 个词)
Football. / He likes football best.
答案:
1. He's a student. 2. He has four classes. / Four. 3. Music. / His favourite subject is music. 4. Because (he thinks) it's difficult and boring. 5. Football. / He likes football best.
查看更多完整答案,请扫码查看