2025年辽宁作业分层培优学案八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年辽宁作业分层培优学案八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年辽宁作业分层培优学案八年级英语上册人教版》

一、阅读理解
Animals are people’s good friends. Many people hope to talk with their pets in everyday life. This was difficult before, but scientists are now using AI to help make this dream come true.
Karen Bakker, a teacher in Canada, thinks that AI will make people closer to the world of animals and plants in the future. “AI helps people talk with bats and bees,” Bakker says. How does it work?
When bats talk with each other, people first record their sounds. Then they input(输入) the sounds into a computer. At last, they use AI to find out what the bats say. People cannot hear these sounds with their ears. But AI knows these sounds. It can also help people speak back to bats.
People also find an interesting thing: when baby bats learn to “speak”, mother bats often lower their voices. However, as mothers, women often lift up their voices during this time.
As for bees, people use a computer to watch them and study their language. Scientists now know how bees send some information. They even make a robot bee that can talk with other bees.
(
C
) 1. What’s the third paragraph mainly about?
A. How bats talk to each other. B. Why people hope to talk with bats.
C. How people use AI to talk with bats. D. Why people can’t hear bats’ sounds.
(
A
) 2. What does the underlined part “lift up” mean in English?
A. Raise. B. Start. C. Change. D. Discover.
(
B
) 3. What can we know from the text?
A. People could talk with plants and animals easily before.
B. We can know more about animals with the help of AI.
C. Scientists still don’t know how bees talk with each other.
D. Karen Bakker doesn’t think AI is useful to people in studying nature.
(
B
) 4. How is the text organized? (① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, …)
答案: 1.C 2.A 3.B 4.B
二、还原阅读
Camels are kind animals. What’s a camel’s favourite breakfast? Hay(干草) maybe? Not for Joe.
1. ______ And he likes to eat with his owners at the kitchen table!
2. ______ The six-year-old camel visits the owner’s home every morning. And he enjoys bread and bananas on the breakfast table.
Nathan said, “The first time Joe joined us for breakfast, he was uninvited. 3. ______ But I wasn’t surprised because he’s very good at asking all the other animals to give him their food too. Now he comes over whenever he feels like it. But he has no table manners. Although Joe lives with three other camels, he is the only one lucky enough to share breakfast with his owners.”
The couple run the Animal Company. Joe is their star worker and has appeared in camel races, commercials(商业广告) and events around the country. The family likes him very much. 4. ______ He has become part of the family.
A. But it can also be dangerous.
B. He likes carrots and bananas.
C. Joe is the owner Nathan’s favourite pet.
D. They enjoy having breakfast with him.
E. The brave animal rudely helped himself to the fruit bowl.
1.
B
2.
C
3.
E
4.
D
答案: 1.B 2.C 3.E 4.D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭