2025年辽宁作业分层培优学案八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年辽宁作业分层培优学案八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年辽宁作业分层培优学案八年级英语上册人教版》

三、语篇填空(共10小题,每小题1分;满分10分)
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
Our family usually got together for the Mid-Autumn Festival when I was a young child. I still remember 31.
the
happy times when my grandma taught us how 32.
to make
(make) mooncakes. We did what Grandma told us, and 33.
at
the same time Grandpa told us old 34.
stories
(story). Everyone was busy, but our faces were filled with happiness.
After I grew up, my family moved to a city far away from my 35.
grandparents'
(grandparent) home. When the Mid-Autumn Festival came, I could 36.
easily
(easy) find many different kinds of mooncakes in stores. 37.
However
, my grandma still asked us to make mooncakes instead of buying 38.
them
(they). She enjoyed this tradition because it gave us a valuable opportunity(珍贵的机会) to get together again. More 39.
importantly
(important), she expected us to remember the hard times of the past.
My grandparents left me many years ago. Now I have my own family. Some of us live in 40.
different
(difference) cities. But if we miss each other, we will invite families to return to our hometown. We also enjoy making mooncakes. We all know the meaning of mooncakes. They show our love for our family.
答案: 31. the 32. to make 33. at 34. stories 35. grandparents' 36. easily 37. However 38. them 39. importantly 40. different
四、阅读与表达(共4小题,41~43小题,每小题2分,44小题4分;满分10分)
阅读短文,然后根据内容回答问题。
My family always has family dinners, as far as I can remember. When I was a little boy, my mother began to ask us to go to family dinners at least once a week. Every Sunday, my mother would buy a lot of food and bring it to my grandma's house. We would wait for more family members to come before eating together at the table, my grandma's dinner table. In the past, I felt that was a little silly tradition.
However, I find it's fantastic to get together as a family now. For me, dinner is not just a meal, but a good time to talk and play with family. We can talk about anything and everything after a long week of school and work. Every time I sit at the dinner table, I look around and find so many people who truly love me. It makes me feel so happy.
Finally, I understand the true meaning of this tradition. It's not about the dinners or activities. It's about family, a group of people who care about each other.
Now, I'm always expecting Sunday to arrive. All the memories(记忆) around my grandma's dinner table will last forever.
41. How often do the writer's family members get together for dinner?
At least once a week.

42. What did the writer think of the dinner table in the past?
A little silly. /In the past, he/she felt that was a little silly tradition.

43. What does the writer think of the dinner table now?
It makes him/her feel so happy. /He/She thinks it's fantastic/good.

44. Do you like family dinners? Why or why not? Write 30 words or more.
Yes. Family dinners are fun. We eat, talk, and laugh together. Family dinners make me feel happy and loved. I also learn stories from my grandparents. It's the best time of the day!
答案: 41. At least once a week. 42. A little silly. /In the past, he/she felt that was a little silly tradition. 43. It makes him/her feel so happy. /He/She thinks it's fantastic/good. 44. Yes. Family dinners are fun. We eat, talk, and laugh together. Family dinners make me feel happy and loved. I also learn stories from my grandparents. It's the best time of the day!(言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭