第85页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
一、请在左边字母表格中圈出右侧方框内的所有单词

答案:
二、按要求完成句子
1 Cook it for ten more minutes.(改为同义句)
Cook it _____ _____ _____ ______.
2 Tim does his homework first after going back home every day.(改为否定句)
Tim _____ _____ his homework first after going back home every day.
3 We often go to the park at weekends.(对画线部分提问)
_____ _____ do _____ often go to the park?
4 Mr Smith often goes shopping at weekends.(改为一般疑问句)
_____ Mr Smith _____ shopping at weekends?
5 at, usually, eight, finish my homework, o’clock, in the evening, I( 连词成句)
_____.
1 Cook it for ten more minutes.(改为同义句)
Cook it _____ _____ _____ ______.
2 Tim does his homework first after going back home every day.(改为否定句)
Tim _____ _____ his homework first after going back home every day.
3 We often go to the park at weekends.(对画线部分提问)
_____ _____ do _____ often go to the park?
4 Mr Smith often goes shopping at weekends.(改为一般疑问句)
_____ Mr Smith _____ shopping at weekends?
5 at, usually, eight, finish my homework, o’clock, in the evening, I( 连词成句)
_____.
答案:
1 for another ten minutes 2 doesn't do 3 When; you 4 Does; often go 5 I usually finish my homework at eight o'clock in the evening
素养:思维品质 难度:中 用时:6分钟
[2024 肇庆封开期末改编] Wang Dakang is 90 years old. He lives in Leshan, Sichuan. Grandpa Wang is old, but he never stops learning new things. Let’s learn about his daily life.
Every morning, Grandpa Wang gets up at 4:30 and does exercise. To keep healthy, he usually takes a cold shower at 5:00. Then he starts studying at 6:00 — reading newspapers and doing some writing. At 8:00, he cleans his home and has breakfast. After finishing breakfast at 9:00, he reads books for an hour and then learns English for an hour. The time in the afternoon is relaxing for him. At 1:00, he rides his bike to meet his friends. They talk about their daily life. When he comes home at 2:00, he starts to play the piano. He loves music very much. In the evening, he usually watches TV. Then he goes to bed at 10:00.
This is Grandpa Wang’s day. He is busy, but he learns a lot every day.
1 Which of the following is NOT true about Grandpa Wang?
A. He is from Sichuan.
B. He has a colourful life.
C. He likes learning things.
D. He is ninety - nine years old.
2 When does Grandpa Wang start learning English every morning?
A. At 6:00 a.m. B. At 8:00 a.m.
C. At 9:00 a.m. D. At 10:00 a.m.
3 What does Grandpa Wang usually do in the afternoon?
A. He usually plays the piano.
B. He usually cleans his home.
C. He usually watches TV.
D. He usually does some reading.
4 How long does Grandpa Wang sleep every day?
A. For six hours.
B. For seven hours.
C. For six and a half hours.
D. For seven and a half hours.
5 What can we learn from Grandpa Wang’s story?
A. Every dog has its day.
B. One is never too old to learn.
C. Eat to live, but not live to eat.
D. We cannot do two things at a time.
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图
[2024 肇庆封开期末改编] Wang Dakang is 90 years old. He lives in Leshan, Sichuan. Grandpa Wang is old, but he never stops learning new things. Let’s learn about his daily life.
Every morning, Grandpa Wang gets up at 4:30 and does exercise. To keep healthy, he usually takes a cold shower at 5:00. Then he starts studying at 6:00 — reading newspapers and doing some writing. At 8:00, he cleans his home and has breakfast. After finishing breakfast at 9:00, he reads books for an hour and then learns English for an hour. The time in the afternoon is relaxing for him. At 1:00, he rides his bike to meet his friends. They talk about their daily life. When he comes home at 2:00, he starts to play the piano. He loves music very much. In the evening, he usually watches TV. Then he goes to bed at 10:00.
This is Grandpa Wang’s day. He is busy, but he learns a lot every day.
1 Which of the following is NOT true about Grandpa Wang?
A. He is from Sichuan.
B. He has a colourful life.
C. He likes learning things.
D. He is ninety - nine years old.
2 When does Grandpa Wang start learning English every morning?
A. At 6:00 a.m. B. At 8:00 a.m.
C. At 9:00 a.m. D. At 10:00 a.m.
3 What does Grandpa Wang usually do in the afternoon?
A. He usually plays the piano.
B. He usually cleans his home.
C. He usually watches TV.
D. He usually does some reading.
4 How long does Grandpa Wang sleep every day?
A. For six hours.
B. For seven hours.
C. For six and a half hours.
D. For seven and a half hours.
5 What can we learn from Grandpa Wang’s story?
A. Every dog has its day.
B. One is never too old to learn.
C. Eat to live, but not live to eat.
D. We cannot do two things at a time.
【语篇解构】阅读文章,补充下面的结构图
答案:
1 D 细节理解题。根据第一段中的"Wang Dakang is 90 years old"可知,D项"他99岁了"是错误的。 2 D 细节理解题。根据第二段中的"After finishing breakfast at 9:00, he reads books for an hour and then learns English for an hour"可知,王大康爷爷学英语的时间是上午10:00-11:00,故选D。 3 A 细节理解题。根据第二段中的"When he comes home at 2:00, he starts to play the piano"可知,他下午通常弹钢琴。 4 C 数字计算题。根据第二段中的"Every morning, Grandpa Wang gets up at 4:30"和"Then he goes to bed at 10:00"可知,他每天睡六个半小时。 5 B 主旨大意题。通读全文可知,"活到老,学到老"更适合描述王大康爷爷。
语篇结构
1 cold shower 2 have breakfast 3 meet friends 4 In the evening 5 Go to bed
语篇结构
1 cold shower 2 have breakfast 3 meet friends 4 In the evening 5 Go to bed
查看更多完整答案,请扫码查看