2025年一遍过七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过七年级英语上册人教版》

一、根据汉语意思完成句子(每空一词)
1 露西和她的妹妹共用一间卧室。
Lucy
shares
a bedroom
with
her sister.
2 专家们正努力想出新方法来解决这个技术问题。
Experts are trying to
think
up
new ways to solve the technical problem.
3 这个机器人能用手很好地工作。
The robot can
work
well
with
its hands.
4 [2025 池州青阳期中改编]——爸爸,你可以带我去安徽博物馆吗?
——稍等。我正在找车钥匙。
—Dad, could you take me to the Anhui Museum?
—Wait a moment. I am
looking
for
the car key.
5 ——你愿意和我一起去参观公园吗,吉姆?
——我愿意。
—Would you like to visit the park with me, Jim?
I'd
love/like
to
.
答案: 1 shares; with 2 think up 3 work well with 4 looking for 5 I'd love/like to
二、用方框中所给单词的适当形式填空(每词限用一次)
interest,member,when,visit,wildlife
1 We should stop the wetlands (湿地) from becoming smaller. There is less and less room for
wildlife
.
2 —
When
does the shop close on Sunday?
—I'm not sure. It may close at 6:00 p.m.
3 I usually
visit
my grandparents on weekends.
4 The old woman thinks the two pet dogs are her family
members
and she is very nice to them.
5 If you are
interested
in Chinese culture, Beijing is a good place to visit.
答案: 1 wildlife 2 When 3 visit 4 members 5 interested
素养:思维品质 难度:难 用时:7 分钟
[2025 南阳镇平月考改编]

Darrius was born with three fingers (手指) on his right hand and one on his left hand. He had to work hard to do things that were easy for others. Every time his classmates tried to help, he would say, “Thanks, but I can do it myself.” He learned to use the four fingers to do different things.
When Darrius was 10, he told his father that he liked piano music very much. “It's too bad you can't play,” his father said. But the boy took that as a challenge (挑战). “I will show people that I can,” he said to himself.
Months later, a neighbor (邻居) gave him an old piano when she moved away. He taught himself to play the piano and practiced for hours a day.
Darrius's favourite piano music is *River Flows in You* by Yiruma, a Korean musician. It took Darrius a year to learn it. “I have to come up with my own way with only 4 fingers,” he said. When he succeeded (成功), he felt so proud. Later he was lucky enough to play the music together with Yiruma at a famous concert hall! Yiruma encouraged Darrius to follow his dream of playing his own music. Darrius has made it. And his music is popular today.
“I may have a disability (缺陷),” he says, “but I don't let it hold me back from anything.”
1 What did Darrius take as a challenge at the age of 10?
A. Writing his music.
B. Playing the piano.
C. Giving a concert.
D. Visiting a hall.
2 How long did it take Darrius to learn to play *River Flows in You*?
A. A year.
B. A month.
C. A day.
D. A week.
3 What does the underlined word “it” refer to (指代) in Paragraph 4?
A. Darrius's finger.
B. The musician.
C. The piano music.
D. The piano.
4 Who encouraged Darrius to follow his dream?
A. His classmate.
B. His father.
C. A neighbor.
D. A musician.
5 What can we learn about Darrius from the text?
A. He has a strong will (意志).
B. He bought himself a piano.
C. He gave up his dream.
D. He only plays others' music.
语篇解构
阅读文章,补充下面的结构图

答案: 1 B 2 A 3 C 4 D 5 A
【语篇解构】1 four/4 fingers 2 liked/was interested in 3 play 4 by himself 5 with 6 like/love

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭