第61页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
1 —Dick, why do you enjoy reading?
—One
A.hobby
B.reason
C.problem
D.change
—One
reason
is that reading brings me joy and happiness.A.hobby
B.reason
C.problem
D.change
答案:
1 B 根据“why do you enjoy reading”可知,此处询问的是原因。故选B。
2 I want to be
A.a; a
B.an; a
C.a; an
D.an; an
an
English teacher because English is ______a
useful language.A.a; a
B.an; a
C.a; an
D.an; an
答案:
2 B English 的发音以元音音素开头,其前应用不定冠词an;useful 的发音以辅音音素开头,其前应用不定冠词a。
3 If you like to work with people and money, then you can work
A.as
B.like
C.to
D.for
as
a bank clerk here.A.as
B.like
C.to
D.for
答案:
3 A 句意:如果你喜欢和人还有钱打交道,那么你可以在这儿当一名银行职员。as 在此处表示“作为”,符合句意。
4 —
—Because I don’t want to be fat.
A.When
B.Where
C.Why
D.What
Why
don’t you eat hamburgers?—Because I don’t want to be fat.
A.When
B.Where
C.Why
D.What
答案:
4 C 答句为原因,故问句应用Why。
5 Peter is very
A.exciting; exciting
B.excited; excited
C.exciting; excited
D.excited; exciting
excited
. His father says he will give him an ______exciting
birthday party.A.exciting; exciting
B.excited; excited
C.exciting; excited
D.excited; exciting
答案:
5 D 句意:彼得很兴奋。他爸爸说要给他一个令人兴奋的生日聚会。exciting“令人兴奋的”,常用来修饰物;excited“兴奋的”,常用来修饰人。故选D。
二、根据英语提示在方框中圈出对应的单词(横向纵向均可,字母可有重叠)

1 to not forget to do something
2 very good
3 one of the parts of the school year
4 a subject in school
5 why something happens
6 a word such as “five” or “16”
7 later than a time
8 someone who sings
1 to not forget to do something
2 very good
3 one of the parts of the school year
4 a subject in school
5 why something happens
6 a word such as “five” or “16”
7 later than a time
8 someone who sings
答案:
素养: 思维品质 难度: 中 用时: 7 分钟
天星原创 In our school, all students have their favourite subjects. But students in different grades like different subjects.
In Grade Seven, students’ favourite subject is always Chinese, because it’s their mother tongue and it’s easy for them. And most of them don’t like English. They think English is very difficult, because it’s different from Chinese. And they like PE and music too. Students at this age like playing sports. They can play soccer, basketball, etc. in PE classes. Why is music welcome? Most of them think music is relaxing.
In Grade Eight, some students like maths very much. But they aren’t very good at maths, because maths in Grade Eight is a little difficult. They need to do exercises for a long time. Students in Grade Eight also like science and geography. They can learn a lot from science. And they also say they seem (似乎) to go around China in geography classes.
In Grade Nine, English is some students’ favourite subject. It’s useful. Students often talk with friends in English after school. They even watch English programmes on TV to learn more.
1 What subjects do students like best in Grade Seven?
A. Maths. B. English.
C. Chinese. D. Science.
(
2 Some students in ______ think science can help them learn a lot.
A. Grade Six B. Grade Seven
C. Grade Eight D. Grade Nine
(
3 What does the underlined phrase “mother tongue” mean in Chinese?
A. 舌头 B. 学科
C. 发音 D. 母语
(
4 新考法·篇章结构题 Which of the following is the right structure(结构) of the passage?

(
5 What’s the best title for the passage?
A. Students in Different Grades
B. Students’ Favourite Subjects in Different Grades
C. Different Subjects in Different Schools
D. Different Subjects in Different Grades
(
【语篇解构】 阅读文章,补充下面的结构图

语篇结构
1 Why 2 Students in Grade Seven3 do/play sports 4 learn a lot 5 English
天星原创 In our school, all students have their favourite subjects. But students in different grades like different subjects.
In Grade Seven, students’ favourite subject is always Chinese, because it’s their mother tongue and it’s easy for them. And most of them don’t like English. They think English is very difficult, because it’s different from Chinese. And they like PE and music too. Students at this age like playing sports. They can play soccer, basketball, etc. in PE classes. Why is music welcome? Most of them think music is relaxing.
In Grade Eight, some students like maths very much. But they aren’t very good at maths, because maths in Grade Eight is a little difficult. They need to do exercises for a long time. Students in Grade Eight also like science and geography. They can learn a lot from science. And they also say they seem (似乎) to go around China in geography classes.
In Grade Nine, English is some students’ favourite subject. It’s useful. Students often talk with friends in English after school. They even watch English programmes on TV to learn more.
1 What subjects do students like best in Grade Seven?
A. Maths. B. English.
C. Chinese. D. Science.
(
C
)2 Some students in ______ think science can help them learn a lot.
A. Grade Six B. Grade Seven
C. Grade Eight D. Grade Nine
(
C
)3 What does the underlined phrase “mother tongue” mean in Chinese?
A. 舌头 B. 学科
C. 发音 D. 母语
(
D
)4 新考法·篇章结构题 Which of the following is the right structure(结构) of the passage?
(
A
)5 What’s the best title for the passage?
A. Students in Different Grades
B. Students’ Favourite Subjects in Different Grades
C. Different Subjects in Different Schools
D. Different Subjects in Different Grades
(
B
)【语篇解构】 阅读文章,补充下面的结构图
语篇结构
1 Why 2 Students in Grade Seven3 do/play sports 4 learn a lot 5 English
答案:
1 C 细节理解题。根据第二段中的“In Grade Seven, students' favourite subject is always Chinese”可知,七年级的学生最喜欢的学科是语文。2 C 细节理解题。根据第三段中的“Students in Grade Eight also like science”“They can learn a lot from science”可知,八年级的学生认为他们能从科学中学到很多。3 D 短语猜测题。根据画线短语所在句中的“students' favourite subject is always Chinese... it's easy for them”可知,因为汉语是他们的母语,对他们来说容易,所以mother tongue 表示“母语”。4 A 篇章结构题。本文第一段进行总述,引出话题,第二、三、四段分别介绍了不同年级的情况。本文为总—分结构。技巧点拨篇章结构题是近两年出现的一种新的热门考查方式。解题时需要分析每段的段落大意,然后确定各段之间的关系。第一段和最后一段通常是总结语,首尾相呼应。中间的段落有的是并列关系,有的是隶属关系。5 B 标题归纳题。通读全文内容,尤其是第一段中的“But students in different grades like different subjects”可知,本文主要介绍了不同年级的学生所喜欢的学科,所以B项最适合作本文的标题。
语篇结构
1 Why 2 Students in Grade Seven3 do/play sports 4 learn a lot 5 English
语篇结构
1 Why 2 Students in Grade Seven3 do/play sports 4 learn a lot 5 English
查看更多完整答案,请扫码查看