第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
二、根据短文内容,用 and,but 或 because 补全短文
Bobby is a boy from the USA. His favourite subject is Chinese. Why does he like the subject? 1
Bobby does well at school. He has seven lessons every day, four in the morning 3
Bobby is a boy from the USA. His favourite subject is Chinese. Why does he like the subject? 1
Because
he likes China very much. He wants to know something about the history of China, 2 but
it's difficult for him now. He has a Chinese friend called Lili. The girl often helps him with his Chinese.Bobby does well at school. He has seven lessons every day, four in the morning 3
and
three in the afternoon. He likes maths and science very much, 4 but
his PE isn't very good. He doesn't like doing sports. He is busy from Monday to Friday. 5 But
on Saturday and Sunday, he is free. So, what does he do? He always reads books after breakfast. And he plays computer games for two hours in the evening.
答案:
1 Because 2 but 3 and 4 but 5 But
一、教材整合
根据教材 Section A 2a 部分的内容,填入适当的内容补全短文
Emma, Binbin and Meimei are talking about their 1
Emma's favourite subject is history because she thinks it's interesting to 2
All the subjects are useful and important, so we should learn them well.
根据教材 Section A 2a 部分的内容,填入适当的内容补全短文
Emma, Binbin and Meimei are talking about their 1
favourite subjects
now.Emma's favourite subject is history because she thinks it's interesting to 2
learn about the past
. Meimei's favourite subject is English because she thinks it is useful and she likes her 3 English teacher
. Binbin likes all the subjects, but he likes 4 maths best
. Binbin 5 is good with
numbers but Emma thinks maths is difficult.All the subjects are useful and important, so we should learn them well.
答案:
1 favourite subjects 2 learn about the past 3 English teacher 4 maths best 5 is good with
素养:思维品质 难度:中 用时:7 分钟
[新素材 Li Shuyou is eighty years old. He has a great love for music. He is good at folk music (民间音乐).
Now Mr Li is a music teacher in Jiantouzhou, Hunan. He is busy every day. Many students learn how to play the *pipa*, *erhu*, *liuqin* and *sanxian* from him. These students are not of the same age. Some are about 5 years old. Some are about 18 years old. Mr Li's lessons are welcome. Many parents take their son or daughter to study there. And they have fun there. Ding Jiewen is one of them. “Mr Li's lessons are not boring. He always tells us some interesting stories. We have a good time there. And I think folk music is useful. I love it very much,” she says.
Mr Li is happy to be a music teacher there. Some people say to Mr Li, “You are old and you should enjoy life at home.” But Mr Li doesn't think so. He loves folk music so much. He wants more students to learn it and love it. And he also wants to help students in Jiantouzhou have a good life.
1. How old is Mr Li?
A. 62.
B. 65.
C. 70.
D. 80.(
2. What does Ding Jiewen think of Mr Li's lessons?
A. Interesting.
B. Boring.
C. Short.
D. Difficult.(
3. The third paragraph(段落) tells us ________.
A. why students love folk music
B. what Mr Li does in his free time
C. when Mr Li has music lessons
D. why Mr Li wants to be a music teacher(
4. Why does the writer write the passage?
A. To help us have fun.
B. To let us go to Hunan.
C. To show us a nice teacher.
D. To let us learn about folk music.(
5. Where does this passage probably come from?
A. A book review.
B. A news report.
C. A science magazine.
D. A travel book.(
[新素材 Li Shuyou is eighty years old. He has a great love for music. He is good at folk music (民间音乐).
Now Mr Li is a music teacher in Jiantouzhou, Hunan. He is busy every day. Many students learn how to play the *pipa*, *erhu*, *liuqin* and *sanxian* from him. These students are not of the same age. Some are about 5 years old. Some are about 18 years old. Mr Li's lessons are welcome. Many parents take their son or daughter to study there. And they have fun there. Ding Jiewen is one of them. “Mr Li's lessons are not boring. He always tells us some interesting stories. We have a good time there. And I think folk music is useful. I love it very much,” she says.
Mr Li is happy to be a music teacher there. Some people say to Mr Li, “You are old and you should enjoy life at home.” But Mr Li doesn't think so. He loves folk music so much. He wants more students to learn it and love it. And he also wants to help students in Jiantouzhou have a good life.
1. How old is Mr Li?
A. 62.
B. 65.
C. 70.
D. 80.(
D
)2. What does Ding Jiewen think of Mr Li's lessons?
A. Interesting.
B. Boring.
C. Short.
D. Difficult.(
A
)3. The third paragraph(段落) tells us ________.
A. why students love folk music
B. what Mr Li does in his free time
C. when Mr Li has music lessons
D. why Mr Li wants to be a music teacher(
D
)4. Why does the writer write the passage?
A. To help us have fun.
B. To let us go to Hunan.
C. To show us a nice teacher.
D. To let us learn about folk music.(
C
)5. Where does this passage probably come from?
A. A book review.
B. A news report.
C. A science magazine.
D. A travel book.(
B
)
答案:
1 D 2 A 3 D 4 C 5 B
查看更多完整答案,请扫码查看