第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
五、按要求完成句子(每空一词)
1 —Is there a school hall in your school? (作肯定回答)
—
2 I have a pen and two books in my bag. (改为同义句)
3 They often read books in the library. (对画线部分提问)
4 My classroom is on the second floor. (对画线部分提问)
5 The playground is behind the classroom building. (改为同义句)
The classroom building is
1 —Is there a school hall in your school? (作肯定回答)
—
Yes
, there
is
.2 I have a pen and two books in my bag. (改为同义句)
There
is
a pen and two books in my bag.3 They often read books in the library. (对画线部分提问)
Where
do
they often read
books?4 My classroom is on the second floor. (对画线部分提问)
Where
is
your classroom?5 The playground is behind the classroom building. (改为同义句)
The classroom building is
in
front
of
the playground.
答案:
1 Yes, there is 2 There is
3 Where do; read 4 Where is
5 in front of
3 Where do; read 4 Where is
5 in front of
[2025汕头期末] Chen Jie is a fourteen-year-old student in Sunshine Middle School. It is a big school with many trees and flowers. There are fifty classrooms in the classroom building. And every class has 40 students. Here is a map of her school. Let's have a look at the map!

Chen Jie likes her school very much. And she likes the music classroom best because it is very special. There are not any desks or chairs. Guess where they sit! They sit on box drums. There is a big screen on the wall. There are also many pictures on the wall and there are many flowers in the front of the classroom. They make the music classroom very beautiful. All the students like this classroom very much.
1 How many dining halls are there in Chen Jie's school?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
2 Where are the science labs?
A. In the library.
B. In the office building.
C. In the science building.
D. In the classroom building.
3 What is between the office building and the playground?
A. The sports hall.
B. The science building.
C. The gate.
D. The art and music building.
4 Why is Chen Jie's music classroom special?
A. Because there aren't any desks or chairs.
B. Because they sit on the boxes.
C. Because there are many pictures.
D. Because there are many flowers.
5 What can we learn from the passage?
A. Chen Jie likes the classroom building best.
B. There are 2,000 students in the school.
C. Chen Jie's school is not large but beautiful.
D. The sports hall is next to the gate.
Chen Jie likes her school very much. And she likes the music classroom best because it is very special. There are not any desks or chairs. Guess where they sit! They sit on box drums. There is a big screen on the wall. There are also many pictures on the wall and there are many flowers in the front of the classroom. They make the music classroom very beautiful. All the students like this classroom very much.
1 How many dining halls are there in Chen Jie's school?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
2 Where are the science labs?
A. In the library.
B. In the office building.
C. In the science building.
D. In the classroom building.
3 What is between the office building and the playground?
A. The sports hall.
B. The science building.
C. The gate.
D. The art and music building.
4 Why is Chen Jie's music classroom special?
A. Because there aren't any desks or chairs.
B. Because they sit on the boxes.
C. Because there are many pictures.
D. Because there are many flowers.
5 What can we learn from the passage?
A. Chen Jie likes the classroom building best.
B. There are 2,000 students in the school.
C. Chen Jie's school is not large but beautiful.
D. The sports hall is next to the gate.
答案:
1 C 细节理解题。结合图片可知,数字8代表“Dining hall”,在地图上一共可找出三个数字8,故该学校有3个餐厅。2 C 细节理解题。根据图上“Science building (science labs and computer rooms)”可知,科学实验室在科学楼里。3 D 细节理解题。结合图片可知,数字5代表“Office building”,数字7代表“Playground”。地图上位于两者之间的是数字6,即美术与音乐楼。4 A 细节理解题。根据最后一段中的“And she likes the music classroom best because it is very special. There are not any desks or chairs”可知,陈洁的音乐教室很特殊,里面没有桌子和椅子。5 B 推理判断题。根据第一段中的“There are fifty classrooms in the classroom building. And every class has 40 students”可知,教学楼一共有50个教室,每个班级有40名学生。由此可推测,学校一共有2 000名学生。
查看更多完整答案,请扫码查看