第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
一、完形填空 大熊猫一家
素养:语言能力 难度:中 用时:7 分钟
时文阅读 Look! This is a photo 1 my family. There are 2 people in my family. Er Shun and Qing Qing are my parents. I have a sister and her name is Jia Yueyue. And I have two brothers. They are Jia Panpan and Yu Ke. We are black and white, and we look the 3. We come from China. Chongqing Zoo is our home. Every day, many people come to visit us, including (包括) men, 4, the old and the young. They like us 5. They think we are very cute. They usually take photos with us. We like them, too.
Every day, we get up at 7 o'clock, and then we 6 breakfast. Bamboo is our favourite 7. We like to eat it every day. Our animal keepers (饲养员) are 8 to us. They often help us. I often 9 with my sisters and brother. We often climb (爬) trees and sleep in the tree. We like our zoo very much. Welcome to our 10. I want to play with you.
1 A. from B. of C. for D. to
2 A. three B. four C. five D. six
3 A. same B. different C. old D. new
4 A. boys B. girls C. women D. kids
5 A. a lot B. a lot of C. lots of D. often
6 A. do B. have C. make D. drink
7 A. food B. drink C. meat D. animal
8 A. strong B. kind C. clever D. tall
9 A. play B. visit C. speak D. take
10 A. shop B. school C. farm D. zoo
素养:语言能力 难度:中 用时:7 分钟
时文阅读 Look! This is a photo 1 my family. There are 2 people in my family. Er Shun and Qing Qing are my parents. I have a sister and her name is Jia Yueyue. And I have two brothers. They are Jia Panpan and Yu Ke. We are black and white, and we look the 3. We come from China. Chongqing Zoo is our home. Every day, many people come to visit us, including (包括) men, 4, the old and the young. They like us 5. They think we are very cute. They usually take photos with us. We like them, too.
Every day, we get up at 7 o'clock, and then we 6 breakfast. Bamboo is our favourite 7. We like to eat it every day. Our animal keepers (饲养员) are 8 to us. They often help us. I often 9 with my sisters and brother. We often climb (爬) trees and sleep in the tree. We like our zoo very much. Welcome to our 10. I want to play with you.
1 A. from B. of C. for D. to
2 A. three B. four C. five D. six
3 A. same B. different C. old D. new
4 A. boys B. girls C. women D. kids
5 A. a lot B. a lot of C. lots of D. often
6 A. do B. have C. make D. drink
7 A. food B. drink C. meat D. animal
8 A. strong B. kind C. clever D. tall
9 A. play B. visit C. speak D. take
10 A. shop B. school C. farm D. zoo
答案:
1 B a photo of...表示“……的照片”,符合语境。
2 D 根据下文中的“Er Shun and Qing Qing are my parents. I have a sister and her name is Jia Yueyue. And I have two brothers”可知选D。
3 A 根据空前的“We are black and white”可知,此处说的是熊猫一家都是黑白的,看起来长得一样。故选A。
4 C 根据空前的“men”可知,此处对应的是女人。故选C。
5 A a lot“很,非常”;a lot of“很多”,修饰可数名词复数或不可数名词;lots of“很多”,修饰可数名词复数或不可数名词;often“经常”。空处修饰动词like,应用副词短语a lot。故选A。
6 B have breakfast表示“吃早餐”,为固定搭配。
7 A 竹子对于熊猫来说是最喜欢的食物。故选A。
8 B 根据下文中的“They often help us”可知,饲养员对它们很好。故选B。
9 A 根据下文中的“We often climb(爬)trees and sleep in the tree”可知,此处说的是和兄弟姐妹一起玩。故选A。
10 D 根据上文中的“We like our zoo very much”可知,它们是在动物园里。
2 D 根据下文中的“Er Shun and Qing Qing are my parents. I have a sister and her name is Jia Yueyue. And I have two brothers”可知选D。
3 A 根据空前的“We are black and white”可知,此处说的是熊猫一家都是黑白的,看起来长得一样。故选A。
4 C 根据空前的“men”可知,此处对应的是女人。故选C。
5 A a lot“很,非常”;a lot of“很多”,修饰可数名词复数或不可数名词;lots of“很多”,修饰可数名词复数或不可数名词;often“经常”。空处修饰动词like,应用副词短语a lot。故选A。
6 B have breakfast表示“吃早餐”,为固定搭配。
7 A 竹子对于熊猫来说是最喜欢的食物。故选A。
8 B 根据下文中的“They often help us”可知,饲养员对它们很好。故选B。
9 A 根据下文中的“We often climb(爬)trees and sleep in the tree”可知,此处说的是和兄弟姐妹一起玩。故选A。
10 D 根据上文中的“We like our zoo very much”可知,它们是在动物园里。
二、阅读理解 布朗太太的生日惊喜
素养:语言能力 难度:中 用时:8 分钟
Mrs Brown is a farmer. She lives a peaceful (和平的) and happy life with her family on the farm. Every day she gets up at six o'clock and then starts her work: water the plants, clean the yard, pick up the rubbish, take out the rubbish (垃圾), pick some vegetables from the garden for lunch... There is a lot of work to do! Mr Brown usually makes noodles and eggs for breakfast.
But today Mr Brown isn't in the kitchen. Mrs Brown looks at the table. There is no food for her.
"Tom!" she calls her son loudly. But there is no answer.
"That's strange," she thinks.
Mrs Brown goes outside to the yard and calls Max, her dog.
"Max!" she calls. Max doesn't come.
"That's strange," she thinks.
Mrs Brown goes to see the cows.
She looks in the barn, a place for housing her cows. No cows.
"That's strange," she thinks.
Mrs Brown looks in the field. No animals.
"Where are the cows? Where are the pigs? Where's the horse? That's very strange!" she thinks.
Just at that time, Mrs Brown hears a noise behind the house.
She goes to look.
Everyone's in the garden. Mr Brown, Tom, Max, the cows, the pigs and the horse.
"Surprise!"
"Where's my breakfast?"
"Today's breakfast is cake. Birthday cake! Happy birthday, my love!"
1 新考法·创新性设问 Which word best describes Mrs Brown's morning?
A. Busy. B. Boring. C. Quiet. D. Relaxing. (
2 How many people are there in Mrs Brown's family?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. (
3 What is Mr Brown doing this morning?
A. Preparing for his wife's birthday. B. Taking care of the animals. C. Making breakfast for his family. D. Taking out the rubbish. (
4 What can be the best title for the text?
A. She's Angry B. He's Smart C. That's Strange D. It's Terrible (
【拓展设问】
1 Where does Mrs Brown find her husband and others usually? Match the place and the people or the animals.
①Mr Brown A. kitchen (
②Max B. field (
③cows C. barn (
④horse D. yard (
2 新考法·开放性设问 What can you learn from the passage?
素养:语言能力 难度:中 用时:8 分钟
Mrs Brown is a farmer. She lives a peaceful (和平的) and happy life with her family on the farm. Every day she gets up at six o'clock and then starts her work: water the plants, clean the yard, pick up the rubbish, take out the rubbish (垃圾), pick some vegetables from the garden for lunch... There is a lot of work to do! Mr Brown usually makes noodles and eggs for breakfast.
But today Mr Brown isn't in the kitchen. Mrs Brown looks at the table. There is no food for her.
"Tom!" she calls her son loudly. But there is no answer.
"That's strange," she thinks.
Mrs Brown goes outside to the yard and calls Max, her dog.
"Max!" she calls. Max doesn't come.
"That's strange," she thinks.
Mrs Brown goes to see the cows.
She looks in the barn, a place for housing her cows. No cows.
"That's strange," she thinks.
Mrs Brown looks in the field. No animals.
"Where are the cows? Where are the pigs? Where's the horse? That's very strange!" she thinks.
Just at that time, Mrs Brown hears a noise behind the house.
She goes to look.
Everyone's in the garden. Mr Brown, Tom, Max, the cows, the pigs and the horse.
"Surprise!"
"Where's my breakfast?"
"Today's breakfast is cake. Birthday cake! Happy birthday, my love!"
1 新考法·创新性设问 Which word best describes Mrs Brown's morning?
A. Busy. B. Boring. C. Quiet. D. Relaxing. (
A
)2 How many people are there in Mrs Brown's family?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. (
B
)3 What is Mr Brown doing this morning?
A. Preparing for his wife's birthday. B. Taking care of the animals. C. Making breakfast for his family. D. Taking out the rubbish. (
A
)4 What can be the best title for the text?
A. She's Angry B. He's Smart C. That's Strange D. It's Terrible (
C
)【拓展设问】
1 Where does Mrs Brown find her husband and others usually? Match the place and the people or the animals.
①Mr Brown A. kitchen (
①—A
)②Max B. field (
②—D
)③cows C. barn (
③—C
)④horse D. yard (
④—B
)2 新考法·开放性设问 What can you learn from the passage?
We should care about our family members and prepare surprises for them on special days. (答案合理即可)
答案:
1 A 推理判断题。根据第一段中的“There is a lot of work to do!”可知,描述布朗太太上午生活最恰当的单词应该是“Busy”,表示“繁忙的”。
2 B 细节理解题。在布朗太太的家里有他们夫妻二人以及他们的儿子,共三人。
3 A 细节理解题。根据最后一段“Today's breakfast is cake. Birthday cake! Happy birthday, my love!”可知,布朗先生今天早上正在为他妻子的生日做准备。
4 C 标题归纳题。通读全文可知,本文以布朗夫人的视角为线索,她感觉一切都怪怪的,和平日不同,最后在文章结尾才解开谜团。本文多次提到“That's strange”,故本文最佳标题是C项。
【拓展设问】
1 ①—A ②—D ③—C ④—B
2 Everyone loves Mrs Brown.(答案合理即可)
2 B 细节理解题。在布朗太太的家里有他们夫妻二人以及他们的儿子,共三人。
3 A 细节理解题。根据最后一段“Today's breakfast is cake. Birthday cake! Happy birthday, my love!”可知,布朗先生今天早上正在为他妻子的生日做准备。
4 C 标题归纳题。通读全文可知,本文以布朗夫人的视角为线索,她感觉一切都怪怪的,和平日不同,最后在文章结尾才解开谜团。本文多次提到“That's strange”,故本文最佳标题是C项。
【拓展设问】
1 ①—A ②—D ③—C ④—B
2 Everyone loves Mrs Brown.(答案合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看