第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
二、根据本单元所学语法补全短文
Hi, everyone! My name is Emma. I 1
My father is a doctor and 4
My sister studies in the same school as me. 8
Hi, everyone! My name is Emma. I 1
am
a student in Grade Seven. There 2 are
four people in my family: my father, my mother, 3 my
sister and I.My father is a doctor and 4
his
job is very important. 5 He
works at a hospital (医院) near our home. My mother is a teacher. 6 She
teaches English at 7 our
school. The school is also near our house.My sister studies in the same school as me. 8
Her
name is Lily and she loves music. The guitar 9 is
hers. She practices 10 it
every day.
答案:
1 am 2 are 3 my 4 his 5 He 6 She 7 our 8 Her 9 is 10 it
一、教材整合
根据教材 Section A 2a 部分的内容,填入适当的内容补全短文
Chen Jie tells her new friend Peter that Mr Smith is 1
根据教材 Section A 2a 部分的内容,填入适当的内容补全短文
Chen Jie tells her new friend Peter that Mr Smith is 1
from the US
. And she tells Peter that Mr Smith is their 2 English teacher
. Mr Smith asks Peter 3 what class
he is in and who his class teacher is. Peter tells Mr Smith that he is in 4 Class 1
and his class teacher is Ms Hui. But Peter makes a mistake. Chen Jie tells Peter that his class teacher is Ms Gao, not Ms Hui because Hui is her 5 first name
.
答案:
1 from the US 2 English teacher 3 what class 4 Class 1 5 first name
素养: 语言能力 难度: 中 用时: 5 分钟
Hello, everyone. Let me introduce three Chinese astronauts to you.

| Name:Zhai Zhigang | From:Heilongjiang | Age:59 | SFT:950 Hours | Title:Major General(少将) | Likes:Calligraphy, comedy ||

| Name:Wang Yaping | From:Shandong | Age:45 | SFT:1,567 Hours | Title:Senior Colonel(大校) | Likes:Travelling, music | She is the first Chinese woman to go on a spacewalk. ||

| Name:Ye Guangfu | From:Sichuan | Age:45 | SFT:1,100 Hours | Title:Senior Colonel | Likes:Reading, basketball ||
1 How old is Zhai Zhigang?
A. 41.
B. 45.
C. 50.
D. 59.
2 新考法·图文转换题 What does Wang Yaping like doing?

3 Where is Ye Guangfu from?
A. Shandong.
B. Sichuan.
C. Heilongjiang.
D. Beijing.
4 Who likes reading and playing basketball?
A. Zhai Zhigang.
B. Wang Yaping.
C. Ye Guangfu.
D. Yang Liwei.
5 What can we learn from the passage?
A. They are from two different places.
B. Ye Guangfu's safe flight time is 950 hours.
C. Zhai Zhigang and Wang Yaping are of the same age.
D. It is the first time for a Chinese woman to go on a spacewalk.
Hello, everyone. Let me introduce three Chinese astronauts to you.
| Name:Zhai Zhigang | From:Heilongjiang | Age:59 | SFT:950 Hours | Title:Major General(少将) | Likes:Calligraphy, comedy ||
| Name:Wang Yaping | From:Shandong | Age:45 | SFT:1,567 Hours | Title:Senior Colonel(大校) | Likes:Travelling, music | She is the first Chinese woman to go on a spacewalk. ||
| Name:Ye Guangfu | From:Sichuan | Age:45 | SFT:1,100 Hours | Title:Senior Colonel | Likes:Reading, basketball ||
1 How old is Zhai Zhigang?
A. 41.
B. 45.
C. 50.
D. 59.
2 新考法·图文转换题 What does Wang Yaping like doing?
3 Where is Ye Guangfu from?
A. Shandong.
B. Sichuan.
C. Heilongjiang.
D. Beijing.
4 Who likes reading and playing basketball?
A. Zhai Zhigang.
B. Wang Yaping.
C. Ye Guangfu.
D. Yang Liwei.
5 What can we learn from the passage?
A. They are from two different places.
B. Ye Guangfu's safe flight time is 950 hours.
C. Zhai Zhigang and Wang Yaping are of the same age.
D. It is the first time for a Chinese woman to go on a spacewalk.
答案:
1 D 细节理解题。根据对翟志刚的介绍可知,他59岁了。 技巧点拨 细节理解题考查文章中提到的细节内容,如时间、地点、人物、事件、方式或原因等。这类题难度较低,学生通常能够直接从文章中找到答案。做这类题时,学生可以先看题目,然后带着问题去阅读材料,把原文信息跟题目对照,即可得到答案。 2 A 图文转换题。根据对王亚平的介绍中的“Likes: Travelling, music”可推知,她应该喜欢听音乐。 技巧点拨 图文转换题是近两年出现的一种比较新颖的题型,它要求学生根据文章中的一些信息来确定合适的图片。解答此类题目的前提是必须准确理解对应英文材料的含义。 3 B 细节理解题。根据对叶光富的介绍可知,他来自四川。 4 C 细节理解题。根据对叶光富的介绍中的Likes部分内容可知,叶光富喜欢阅读和打篮球。 5 D 推理判断题。根据对王亚平的介绍中的“She is the first Chinese woman to go on a spacewalk”可知,在她之前中国没有女航天员进行太空漫步。
查看更多完整答案,请扫码查看