2025年一遍过七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过七年级英语上册人教版》

五、按要求完成句子(每空一词)
1 What's that?(写出答语)
It's
an
apple.
2 This is a fox.(对画线部分提问)
What's
this?
3 My cup is yellow.(对画线部分提问)
What
colour
is your cup?
4 This is a big house.(改为复数)
These
are big
houses
.
5 —
What
plants
do you have in your garden?(根据答语写出问句)
—Some flowers and trees.
答案: 1 It's an 2 What's 3 What colour 4 These; houses 5 What plants
六、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式
新风向·语篇串考课本新词 [2025 济南高新区联考]Jane's grandparents live on a big farm. Jane often visits 1 ______(
them
)on weekends. On the farm, there are many 2 ______(
kinds
)of animals, like chickens and ducks. Jane likes playing with them because it is really 3 ______(
fun
).
There is a small dog on the farm. It 4 ______(
has
)no mother. It never plays 5 ______(
with
)other animals. Jane often gives 6 ______(
the
)poor dog some food to eat. Soon they become good 7 ______(
friends
). Every time, when the dog sees Jane, it runs up to her. Sometimes it follows(跟随)Jane to the lake. Jane can 8 ______(
count
)ducks in the lake and the dog can swim 9 ______(
in
)the lake.
Her grandfather often asks her, “Why does the dog 10 ______(
like
)you so much?” “Oh, because I love it,” Jane answers.
“Yes, animals are our friends so we should be kind to them,” Grandfather says with a smile.
答案: 1 them 2 kinds 3 fun 4 has 5 with 6 the 7 friends 8 count 9 in 10 like
素养:思维品质 难度:中 用时:6 分钟
[2025 安阳林州阶段自评]Mary lives on a farm. She likes animals very much. There are six sheep, three horses and ten chickens on her farm.
One day, Lisa, one of Mary's friends, goes to visit Mary. “I have a white rabbit,” Lisa says. “It is from my cousin Jack. But I can't find a nice home for it to live in. Can you give me some ideas?”
“Yes,” Mary says. “You can bring(带来)your rabbit here. I think it will be happy to live on my farm. And you can come to take care of(照顾)the rabbit at any time.”
Lisa is very happy to hear that. The next day, Lisa takes her rabbit to Mary's farm. And the two girls give the rabbit a name — Bubbles. Now, Bubbles has a nice new home. It lives on the farm happily.
1 What animals live on Mary's farm at first?
①Sheep ②Horses ③Rabbits ④Chickens
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
B
)
2 Lisa gets a rabbit from ______.
A. her cousin
B. her friend
C. Mary's cousin
D. Mary's friend
(
A
)
3 What is Mary's idea?
A. To let Lisa live with her.
B. To buy the rabbit from Lisa.
C. To give the rabbit to others.
D. To let the rabbit live on her farm.
(
D
)
4 Who gives the rabbit a name?
A. Jack.
B. Mary.
C. Jack and Lisa.
D. Mary and Lisa.
(
D
)
5 What is the best title(最佳标题)for the passage?
A. Two good friends
B. Bubbles has a new home
C. Mary likes beautiful animals
D. The animals on Mary's farm
(
B
)
答案: 1 B 细节理解题。根据第一段中的"There are six sheep, three horses and ten chickens on her farm"可知,玛丽的农场里有羊、马和鸡。
2 A 细节理解题。根据第二段中的"It is from my cousin Jack"可知,莉萨从她表哥那里得到了一只兔子。
3 D 细节理解题。根据第三段中的"You can bring(带来) your rabbit here. I think it will be happy to live on my farm"可知,玛丽建议让莉萨的兔子住在她的农场里。
4 D 细节理解题。根据最后一段中的"And the two girls give the rabbit a name — Bubbles"可知,兔子的名字是玛丽和莉萨一起取的。
5 B 标题归纳题。本文主要介绍了玛丽收养朋友莉萨的小白兔的故事。故B项最适合作本文的标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭