2025年新课堂同步训练八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课堂同步训练八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课堂同步训练八年级英语上册人教版》

4. Sun Cinema has
D
seats of all the cinemas in the city.
A.comfortable
B.more comfortable
C.most comfortable
D.the most comfortable
答案: D
一、完形填空。
“Hello, everyone! I’m ____1____ elephant named Lily from India. All my family and friends ____2____ one month ago. I am dying because plants are becoming ____3____ and fewer.”
Animals and plants are important parts of our life. They provide us ____4____ many things, including food, medicine, and so on. However, many of them are endangered(濒危的)because of human activities. So giving ____5____ enough protection is important and necessary(必要的).
One way is to make laws(法律). For example, it is against the law to catch and sell endangered ____6____ in many countries. Another way is to make people ____7____ the importance of protecting the environment. We can take part in activities such as planting trees and learn how to protect the environment ____8____. Also, we can change our lifestyles(生活方式). For example, we can go out by bike ____9____ on foot. Everyone should ____10____ a role in saving the environment.
Though these actions are small, they can make a big difference to the whole world. Let’s start!
1. A. a
B. an
C. the (
B
)
2. A. die
B. died
C. are dying (
B
)
3. A. few
B. fewer
C. fewest (
B
)
4. A. with
B. for
C. to (
A
)
5. A. they
B. their
C. them (
C
)
6. A. animal
B. animals
C. animals’ (
B
)
7. A. realise
B. realising
C. to realise (
A
)
8. A. success
B. successful
C. successfully (
C
)
9. A. and
B. but
C. or (
C
)
10. A. play
B. playing
C. played (
A
)
答案: 1. B 2. B 3. B 4. A 5. C 6. B 7. A 8. C 9. C 10. A
二、阅读理解。
Now some animals are in great danger in the world.
Snow leopards(雪豹)live in the cold mountains of Central Asia. They’re from the cat family. A snow leopard is smaller than a lion or a tiger, but it’s still a very large cat. An adult snow leopard is often more than two metres long. They like to live and look for food alone. Now some people kill snow leopards to get their beautiful fur.
Tigers also come from the cat family. They feed on small animals such as deer and sheep. Tigers are in danger now, because some people cut down the forests and catch them. People kill tigers also for their beautiful fur. In 1939, there were about 30,000 tigers in India. But today there are only 3,000.
Elephants live in big forests. An Asian elephant’s ears are much smaller than an African elephant’s. Elephants need lots of places to live in and to find food. There are only less than 3,000 Ceylon elephants(a kind of Asian elephant)in the world now.
European otters(水獭)live in the rivers around Europe. They have soft and brown fur on their bodies. Usually a European otter is about 75 cm long. It has small and round ears. Today some people kill the animals for their fur.
1. Which of the following animals come from the cat family?
A. Snow leopards and European otters.
B. Snow leopards and tigers.
C. Tigers and European otters.
D. Elephants and European otters.
2. What do people kill snow leopards, tigers or European otters for?
A. Eating their meat.
B. Getting more places.
C. Getting their fur.
D. Keeping them as pets.
3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Snow leopards like to live in groups.
B. Today there are only 300 tigers in India.
C. There are only 3,000 Ceylon elephants in the world now.
D. An African elephant has bigger ears than an Asian elephant.
4. How many kinds of animals are mainly talked about in the passage?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
5. What is the main idea of this passage?
A. Some animals are in danger.
B. Let’s protect animals.
C. People are killing animals.
D. Animals’ living habits.
答案: 1. B 细节理解题。根据第二段“Snow leopards(雪豹) live in the cold mountains of Central Asia. They're from the cat family.”以及第三段“Tigers also come from the cat family.”可知,雪豹和老虎属于猫科动物。 2. C 细节理解题。从第二段“Now some people kill snow leopards to get their beautiful fur.”,第三段“People kill tigers also for their beautiful fur.”以及第五段“Today some people kill the animals for their fur.”可知,人们捕杀雪豹、老虎和欧洲水獭是为了获取它们的皮毛。 3. D 细节理解题。根据第四段“An Asian elephant's ears are much smaller than an African elephant's.”可知,非洲象的耳朵比亚洲象的大。 4. C 细节理解题。文章第二段介绍雪豹,第三段介绍老虎,第四段介绍大象,第五段介绍欧洲水獭,分别对这四种动物进行了介绍。 5. A 主旨大意题。文章开篇第一段“Now some animals are in great danger in the world.”点明主题,随后各段具体阐述了几种动物面临危险的原因,如人类捕杀、栖息地减少等,主要强调的是一些动物处于濒危状态。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭