2025年绩优学案八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绩优学案八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绩优学案八年级英语上册人教版》

Ⅰ. 短文填空(话题:制作面片汤)
| fun, final, shape, one, pour, top, look, hand, make, they |
It's fun to make this kind of dough flake soup (面片汤) with friends and family.
Let's make the dough 1.
first
. Mix the flour with salt, and then 2.
pour
some water into the flour. Use your 3.
hands
to make it a ball.
Now let's make the soup. Wash all the vegetables you want, and cut 4.
them
up. Boil the water and put the vegetables into it for ten minutes.
It's time to 5.
make
the dough flakes. Take a piece of dough, make dough flakes with your hands, and put them into the soup. Don't worry about their 6.
shapes
. Different shapes will make cooking more 7.
fun
. Cook until all the dough flakes come up to the 8.
top
of the soup.
9.
Finally
, add some sesame oil (香油), salt and pepper. The dough flake soup is done.
Last time, I made a dough flake that 10.
looked
like a heart. How interesting!
答案: 1. first 2. pour 3. hands 4. them 5. make 6. shapes 7. fun 8. top 9. Finally 10. looked
Ⅱ. 阅读理解(话题:做饭对孩子的益处)
Some parents don't let their children cook. They think it's dangerous for children to do it. However, scientists say that it's good for children to do some simple work in cooking, such as doing the dishes and washing vegetables.
Cooking makes children smart. In some cooking activities, children can choose what ingredients to put in a dish or decide how much salt to add to a dish. That's a great way to make them think actively. They can also learn how to serve their friends by cooking themselves and how to eat healthily.
Cooking teaches children to feel how things change. When helping cook in the kitchen, children can know some different ingredients and they can also see how food changes with temperature. So it's good for them to get life experience.
Cooking makes children confident (自信的). When children learn to cook, they usually feel that they can do something for their family members. Children can cook a great dinner to show their love. So, cooking is well worth (值得) learning.
1. Some parents think it is ______ for children to cook.
A. boring
B. dangerous
C. interesting
D. easy (
B
)
2. What does the underlined word “them” refer to?
A. Scientists.
B. Parents.
C. Children.
D. Teachers. (
C
)
3. What do we know about cooking from the text?
A. It is good for children to get life experience.
B. It is the best housework for children.
C. Children can grow tall and strong by cooking.
D. It helps children learn how to buy food. (
A
)
4. Cooking can make children ______ according to the text.
A. careful
B. brave
C. honest
D. confident (
D
)
5. What may the writer talk about next?
A. Asking children to study hard.
B. Teaching children to do simple cooking work.
C. Asking children to help parents with housework.
D. Teaching children to show love to their families. (
B
)
答案: 1—5 BCADB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭