第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
I 汉译英,熟悉本课重点单词及短语。
1. 在过去的几年里
2. 对······有很大的影响
3. 要求某人做某事
4. 做出改变
1. 在过去的几年里
in the past few years
2. 对······有很大的影响
have a great influence on...
3. 要求某人做某事
ask sb. to do sth.
4. 做出改变
make a change
答案:
1. in the past few years 2. have a great influence on... 3. ask sb. to do sth. 4. make a change
II 翻译句子。
1. 我的变化可真大!
2. 在过去几年里我的生活发生了许多变化。My life
3. 这学期,我们班上发生了巨大的变化。This term, great changes have
4. 我相信时间可以改变一切。I believe time could
1. 我的变化可真大!
How much
I have changed!2. 在过去几年里我的生活发生了许多变化。My life
has changed
a lot in the ______past
few years.3. 这学期,我们班上发生了巨大的变化。This term, great changes have
taken place
in our class.4. 我相信时间可以改变一切。I believe time could
change everything
.
答案:
1. How much
2. has changed; past
3. taken place
4. change everything
2. has changed; past
3. taken place
4. change everything
语言知识 ①general adj. 总的;普遍的 ②general n. 将军 ③generally adv. 通常;普遍地
课文再现 第一自然段:总体介绍你生活中的变化 Paragraph 1:
课文再现 第一自然段:总体介绍你生活中的变化 Paragraph 1:
general
intro-
答案:
general
1. 我们应该尽量用常规方法处理这个问题。We should try to deal with this problem in a
2. 这个计划受到普遍欢迎。The plan was
conventional
way.2. 这个计划受到普遍欢迎。The plan was
widely
welcomed.
答案:
1. conventional
2. widely
2. widely
1.The old man used to be a driver.(改为同义句)
The old man
2.We should keep fighting and never give up.(改为同义句)
We should
3.They took a 24-hour train to get to Beijing.(改为同义句)
4.He no longer lived in Beijing.(改为同义句)
He
The old man
was
a driver before
.2.We should keep fighting and never give up.(改为同义句)
We should
keep struggling
and never give up.3.They took a 24-hour train to get to Beijing.(改为同义句)
It took
them 24 hours to take
the train to get to Beijing.4.He no longer lived in Beijing.(改为同义句)
He
didn't
live in Beijing anymore
.
答案:
1. was; before
2. keep struggling
3. It took; to take
4. didn't; anymore
2. keep struggling
3. It took; to take
4. didn't; anymore
II 阅读理解。
Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, close to 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. These days, shyness is becoming more and more common. Now, scientists are trying to understand shyness. They have some interesting ideas about why people are shy.
Is it possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists think that some shyness is genetic.
Family size might cause people to be shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters. As a result, they became shy. At the same time, children with no brothers and sisters may be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. They are not able to learn the same social skills as children from big families.
You may also be shy because of where you were born. When scientists studied shyness in different countries. They found surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, only one of three people said so. What explains the difference? One scientist says the Japanese
and Israelis have different opinions of failure. In Japan, when people do not succeed, they feel bad about themselves. They blame themselves for their failure. In Israel, the opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends, or bad luck. In Israel, freedom of opinion and risk taking are strongly supported. This may be why Israelis worry less about failure and are less shy.
For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can get over your shyness. They suggest trying new things and practicing conversation. And don’t forget—if you are shy, you are not the only one.
1.What is the passage mainly about?
A.Happiness. B.Loneliness.
C.Kindness. D.Shyness.
2.What does the underlined word “ge-
netic” in paragraph 2 probably mean?
A.Passed down from parents.
B.Learned from friends.
C.Taught by teachers.
D.Made up by brothers.
3.Which of the following shows the struc-
ture(结构)of the passage?
(①= Paragraph 1 ②= Paragraph 2
③= Paragraph 3 ④= Paragraph 4
⑤= Paragraph 5)
A.①, ②③④, ⑤
B.①②③, ④, ⑤
C.①, ②③④, ⑤
D.①, ②③, ④, ⑤
Are you shy? If you are, you are not alone. In fact, close to 50 percent of people are shy. Almost 80 percent of people feel shy at some point in their lives. These days, shyness is becoming more and more common. Now, scientists are trying to understand shyness. They have some interesting ideas about why people are shy.
Is it possible to be born shy? Many scientists say yes. They say 15 to 20 percent of babies behave shyly. These babies are a little quieter and more watchful than other babies. Interestingly, these shy babies usually have shy parents. As a result, scientists think that some shyness is genetic.
Family size might cause people to be shy as well. Scientists at Harvard University studied shy children. They found that 66 percent of them had older brothers and sisters. As a result, they became shy. At the same time, children with no brothers and sisters may be shy as well. Growing up alone, they often play by themselves. They are not able to learn the same social skills as children from big families.
You may also be shy because of where you were born. When scientists studied shyness in different countries. They found surprising differences. In Japan, most people said they were shy. But in Israel, only one of three people said so. What explains the difference? One scientist says the Japanese
and Israelis have different opinions of failure. In Japan, when people do not succeed, they feel bad about themselves. They blame themselves for their failure. In Israel, the opposite is true. Israelis often blame failure on outside reasons, such as family, teachers, friends, or bad luck. In Israel, freedom of opinion and risk taking are strongly supported. This may be why Israelis worry less about failure and are less shy.
For shy people, it can be difficult to make friends, speak in class, and even get a good job. But scientists say you can get over your shyness. They suggest trying new things and practicing conversation. And don’t forget—if you are shy, you are not the only one.
1.What is the passage mainly about?
A.Happiness. B.Loneliness.
C.Kindness. D.Shyness.
2.What does the underlined word “ge-
netic” in paragraph 2 probably mean?
A.Passed down from parents.
B.Learned from friends.
C.Taught by teachers.
D.Made up by brothers.
3.Which of the following shows the struc-
ture(结构)of the passage?
(①= Paragraph 1 ②= Paragraph 2
③= Paragraph 3 ④= Paragraph 4
⑤= Paragraph 5)
A.①, ②③④, ⑤
B.①②③, ④, ⑤
C.①, ②③④, ⑤
D.①, ②③, ④, ⑤
答案:
1. D
2. A
3. A
2. A
3. A
查看更多完整答案,请扫码查看