第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
V. Rewrite the following sentences as required.
2. The Olympic Games are held every four years. (对画线部分提问)
_______ _______ are the Olympic Games held?
3. David stayed at home all day last Sunday. (改为反义疑问句)
David stayed at home all day last Sunday, _______ _______?
4. Ben liked running better than swimming. (保持句义不变)
Ben _______ running _______ swimming.
5. last Friday, visit, we, went to, an amazing farm (连词成句)
_______.
2. The Olympic Games are held every four years. (对画线部分提问)
_______ _______ are the Olympic Games held?
3. David stayed at home all day last Sunday. (改为反义疑问句)
David stayed at home all day last Sunday, _______ _______?
4. Ben liked running better than swimming. (保持句义不变)
Ben _______ running _______ swimming.
5. last Friday, visit, we, went to, an amazing farm (连词成句)
_______.
答案:
2. How often 3. didn't he 4. preferred; to 5. We went to visit an amazing farm last Friday.
解析:2. 对频率every four years提问用How often。
3. 反义疑问句前肯后否,stayed是实义动词过去式,助动词用didn't,主语David用he。
4. like...better than=prefer...to,意为“比起……更喜欢……”,liked是过去式,prefer用过去式preferred。
5. 主语是we,谓语是went to visit,宾语是an amazing farm,时间状语是last Friday,构成主谓宾结构。
解析:2. 对频率every four years提问用How often。
3. 反义疑问句前肯后否,stayed是实义动词过去式,助动词用didn't,主语David用he。
4. like...better than=prefer...to,意为“比起……更喜欢……”,liked是过去式,prefer用过去式preferred。
5. 主语是we,谓语是went to visit,宾语是an amazing farm,时间状语是last Friday,构成主谓宾结构。
VI. Choose the words or expressions to complete the passage.
The street vet
Dr. Kwane Stewart is from America. He has worked as a vet for 25 years. And he is best known as "the street vet". Over the past thirteen years, he has spent much time on the streets providing care for pets of homeless people.
There is a story behind this. One day in 2010, Dr. Kwane saw a homeless man sitting outside a shop. He noticed the man had a dog that had a really serious skin disease. Then he stopped to talk to the man and learned what was going on. The next day, Dr. Kwane went back with medicine. After just a few days, the dog became healthy again. The homeless man thanked Dr. Kwane with tears in his eyes. That was the start of his journey as a street vet. People usually think the homeless shouldn't have pets because they are so poor that they can't even take good care of themselves. But Dr. Kwane has changed his opinion by doing the work. For one thing, he realizes how much the animals mean to those people. They act as the only companions (伙伴) to the homeless and give them hope. For another, lots of homeless people care for their pets even better than others. Both the homeless people and their dogs deserve (值得) a happy life together. Dr. Kwane is glad that he can help the homeless by offering medical care to their dearest friends. He also has a website named Project Street Vet. If people want to give away a few dollars or apply some volunteer work, that's where they can go.
1. How long has Dr. Kwane worked as a vet?
2. Who did Dr. Kwane find had a serious skin disease?
3. How did the poor man feel after his dog became healthy again?
4. Why do people usually think the homeless shouldn't have pets?
5. Do most of the homeless people take good care of their pets?
6. Why is Dr. Kwane Stewart called "a street vet"? (Give at least 2 reasons)
The street vet
Dr. Kwane Stewart is from America. He has worked as a vet for 25 years. And he is best known as "the street vet". Over the past thirteen years, he has spent much time on the streets providing care for pets of homeless people.
There is a story behind this. One day in 2010, Dr. Kwane saw a homeless man sitting outside a shop. He noticed the man had a dog that had a really serious skin disease. Then he stopped to talk to the man and learned what was going on. The next day, Dr. Kwane went back with medicine. After just a few days, the dog became healthy again. The homeless man thanked Dr. Kwane with tears in his eyes. That was the start of his journey as a street vet. People usually think the homeless shouldn't have pets because they are so poor that they can't even take good care of themselves. But Dr. Kwane has changed his opinion by doing the work. For one thing, he realizes how much the animals mean to those people. They act as the only companions (伙伴) to the homeless and give them hope. For another, lots of homeless people care for their pets even better than others. Both the homeless people and their dogs deserve (值得) a happy life together. Dr. Kwane is glad that he can help the homeless by offering medical care to their dearest friends. He also has a website named Project Street Vet. If people want to give away a few dollars or apply some volunteer work, that's where they can go.
1. How long has Dr. Kwane worked as a vet?
2. Who did Dr. Kwane find had a serious skin disease?
3. How did the poor man feel after his dog became healthy again?
4. Why do people usually think the homeless shouldn't have pets?
5. Do most of the homeless people take good care of their pets?
6. Why is Dr. Kwane Stewart called "a street vet"? (Give at least 2 reasons)
答案:
1. For 25 years. 2. A homeless man's dog. 3. He felt thankful with tears in his eyes. 4. Because they are so poor that they can't even take good care of themselves. 5. Yes, they do. 6. Because he has spent much time on the streets providing care for pets of homeless people for thirteen years, and he started this journey after helping a homeless man's sick dog.
解析:1. 由“He has worked as a vet for 25 years.”可知答案。
2. 由“He noticed the man had a dog that had a really serious skin disease.”可知是无家可归者的狗。
3. 由“The homeless man thanked Dr. Kwane with tears in his eyes.”可知他含泪感谢,即感动且感激。
4. 由“People usually think the homeless shouldn't have pets because they are so poor that they can't even take good care of themselves.”可知原因。
5. 由“lots of homeless people care for their pets even better than others”可知大部分人照顾得很好,用肯定回答。
6. 由“Over the past thirteen years, he has spent much time on the streets providing care for pets of homeless people.”和“That was the start of his journey as a street vet.”总结两点原因。
解析:1. 由“He has worked as a vet for 25 years.”可知答案。
2. 由“He noticed the man had a dog that had a really serious skin disease.”可知是无家可归者的狗。
3. 由“The homeless man thanked Dr. Kwane with tears in his eyes.”可知他含泪感谢,即感动且感激。
4. 由“People usually think the homeless shouldn't have pets because they are so poor that they can't even take good care of themselves.”可知原因。
5. 由“lots of homeless people care for their pets even better than others”可知大部分人照顾得很好,用肯定回答。
6. 由“Over the past thirteen years, he has spent much time on the streets providing care for pets of homeless people.”和“That was the start of his journey as a street vet.”总结两点原因。
查看更多完整答案,请扫码查看