2025年中学生英语同步精练六年级上册沪教版五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年中学生英语同步精练六年级上册沪教版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年中学生英语同步精练六年级上册沪教版五四制》

IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms.
1. My mother has so many _______ to do every day. (chore)
2. We usually _______ our names at the end of the letter. (signature)
3. Animals are _______ important to us. We should be kind to them. (real)
4. John lives on the _______ floor, two floors higher than Sally's. (twelve)
5. Lots of buildings are being built in this area so it is _______ than before. (noise)
答案: 1. chores 2. sign 3. really 4. twelfth 5. noisier 
解析:1. many后接可数名词复数,chore的复数是chores,意为“家务”。
2. usually后接动词原形,signature的动词形式是sign,意为“签名”。
3. 修饰形容词important用副词,real的副词是really,意为“真正地”。
4. 表示“第十二层”用序数词twelfth。
5. 由than可知用比较级,noise的形容词是noisy,比较级是noisier,意为“更吵闹的”。
V. Rewrite the following sentences as required.
1. There are lots of cookies in the case. (改为否定句)
There _______ _______ cookies in the case.
2. Kitty often goes shopping with her mother at weekends. (改为一般疑问句)
_______ Kitty often _______ shopping with her mother at weekends?
3. Alice will go to see a film with her friends next Monday. (对画线部分提问)
_______ _______ Alice go to see a film with her friends?
4. We should take care of little animals such as cats and dogs. (保持句义不变)
We should _______ _______ little animals such as cats and dogs.
5. is, cook food, a cook's job, for people, to (连词成句)
_______.
答案: 1. aren't many 2. Does; go 3. When will 4. look after 5. A cook's job is to cook food for people. 
解析:1. 否定句在are后加not(aren't),lots of变为many(修饰可数名词复数)。
2. 主语Kitty是第三人称单数,助动词用Does,goes还原为go。
3. 对时间next Monday提问用When,will提前。
4. take care of=look after,意为“照顾”。
5. 主语是A cook's job,谓语是is,表语是to cook food for people,构成主系表结构。
VI. Read the passage and fill in the blanks with suitable words.
It was a beautiful spring morning on a small farm near the woods. A duck laid four eggs. Strangely, one of the eggs was much larger than the others.
Days later, the eggs started to crack. Three little ducklings came out. At the same time, the biggest egg began to crack as well. To the mother's surprise, it was a big, gray duckling! Although he was d 1, and not as cute as the other ducklings, she loved him.
The next day, the mother duck introduced her family to the other a 2 on the farm. Seeing the strange gray duckling, the pig, donkey and mouse all laughed.
The poor duckling felt very sad. That night, as his family slept, the gray duckling decided to leave to find people that l 3 him for who he was.
Before long, he ran into an old woman, her rooster and her cat. She invited him into her home, and they were so k 4. They all treated him like family. Over time, the little gray duckling began to grow. Although he was happy, he always felt something was m 5.
One day, he noticed a family of beautiful swans swimming in the pond. He wanted to join them. As he got close to the pond, he saw his reflection for the first time. The ugly duckling had grown into a b 6 swan! Finally, the little gray duckling had found h 7.
答案: 1. different 2. animals 3. like 4. kind 5. missing 6. beautiful 7. himself 
解析:1. 由“不像其他小鸭子那么可爱”可知他是“不同的”,different。
2. 农场里的“动物”,other后接名词复数,animals。
3. 寻找“喜欢”他本来样子的人,like。
4. 由“像家人一样对待他”可知他们很“善良”,kind。
5. 虽然开心,但感觉“缺少”什么,missing。
6. 丑小鸭变成了“美丽的”天鹅,beautiful。
7. 找到了“他自己”,himself。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭