第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
II. Rewrite the following the sentence as required.
3. I always play badminton with my cousin at weekends. (对画线部分提问)
______ ______ you always play badminton with at weekends?
4. Wang Yiming and Lin Dong play basketball for our school. (对画线部分提问)
______ ______ basketball for your school?
5. She exercises with her friend three times a week. (对画线部分提问)
______ ______ does she exercise with her friend?
6. Playing football and kung fu are my hobbies. (对画线部分提问)
______ ______ your hobbies?
7. Rocking climbing makes me strong and healthy. (对画线部分提问)
______ ______ you strong and healthy?
8. My father plays ping-pong twice a week. (对画线部分提问)
How ______ ______ does your father play ping-pong every week?
9. Because of the heart disease, old John usually takes pills. (对画线部分提问)
______ ______ does old John take pills because of the heart disease?
10. He hurt his ankle in the football match. (对画线部分提问)
______ ______ to him in the football match?
3. I always play badminton with my cousin at weekends. (对画线部分提问)
______ ______ you always play badminton with at weekends?
4. Wang Yiming and Lin Dong play basketball for our school. (对画线部分提问)
______ ______ basketball for your school?
5. She exercises with her friend three times a week. (对画线部分提问)
______ ______ does she exercise with her friend?
6. Playing football and kung fu are my hobbies. (对画线部分提问)
______ ______ your hobbies?
7. Rocking climbing makes me strong and healthy. (对画线部分提问)
______ ______ you strong and healthy?
8. My father plays ping-pong twice a week. (对画线部分提问)
How ______ ______ does your father play ping-pong every week?
9. Because of the heart disease, old John usually takes pills. (对画线部分提问)
______ ______ does old John take pills because of the heart disease?
10. He hurt his ankle in the football match. (对画线部分提问)
______ ______ to him in the football match?
答案:
3. Who do
解析:画线部分“my cousin”指人,用who提问;原句为一般现在时,主语I,借助助动词do,故填Who do。
4. Who plays
解析:画线部分“Wang Yiming and Lin Dong”指人,用who提问;who作主语视为单数,谓语用plays,故填Who plays。
5. How often
解析:画线部分“three times a week”表示频率,用how often提问,故填How often。
6. What are
解析:画线部分“Playing football and kung fu”表示事物,用what提问;原句谓语为are,故填What are。
7. What makes
解析:画线部分“Rock climbing”表示事物,用what提问;what作主语视为单数,谓语用makes,故填What makes。
8. many times
解析:画线部分“twice”表示次数,用how many times提问,故填many times。
9. How often
解析:画线部分“usually”表示频率,用how often提问;故填How often。
10. What happened
解析:画线部分“hurt his ankle”表示发生的事情,用what happened to sb.提问,故填What happened。
解析:画线部分“my cousin”指人,用who提问;原句为一般现在时,主语I,借助助动词do,故填Who do。
4. Who plays
解析:画线部分“Wang Yiming and Lin Dong”指人,用who提问;who作主语视为单数,谓语用plays,故填Who plays。
5. How often
解析:画线部分“three times a week”表示频率,用how often提问,故填How often。
6. What are
解析:画线部分“Playing football and kung fu”表示事物,用what提问;原句谓语为are,故填What are。
7. What makes
解析:画线部分“Rock climbing”表示事物,用what提问;what作主语视为单数,谓语用makes,故填What makes。
8. many times
解析:画线部分“twice”表示次数,用how many times提问,故填many times。
9. How often
解析:画线部分“usually”表示频率,用how often提问;故填How often。
10. What happened
解析:画线部分“hurt his ankle”表示发生的事情,用what happened to sb.提问,故填What happened。
III. Read and answer.
Dear Tom,
Thank you so much for your letter. Sometimes, I feel lonely. I don't have many friends in the new school. Therefore, it's so nice to get a letter from you.
Last week, my school had a Sports Day. I took part in the football match because playing football is my hobby. During the match, I fell over and hurt my knees. The nurse gave me some ice and told me to do some warm-up exercises before doing some sports. I took her advice. And now I feel better.
Exercising makes me healthy and strong. I usually go cycling with my father twice a week. I sometimes play Frisbee with my classmates, too. My sister Alice also likes exercising. Rope skipping and shuttlecock kicking are her hobbies. She kicks shuttlecock with her friends almost every day!
That's all about my recent life. How about yours? Hope to hear from you soon!
Yours,
Simon
1. What is Simon's hobby?
2. What was the matter with Simon during the football match?
3. What should Simon do before he does some sports?
4. Who does Simon sometimes play frisbee with?
5. How often does Alice kick shuttlecock with her friends?
Dear Tom,
Thank you so much for your letter. Sometimes, I feel lonely. I don't have many friends in the new school. Therefore, it's so nice to get a letter from you.
Last week, my school had a Sports Day. I took part in the football match because playing football is my hobby. During the match, I fell over and hurt my knees. The nurse gave me some ice and told me to do some warm-up exercises before doing some sports. I took her advice. And now I feel better.
Exercising makes me healthy and strong. I usually go cycling with my father twice a week. I sometimes play Frisbee with my classmates, too. My sister Alice also likes exercising. Rope skipping and shuttlecock kicking are her hobbies. She kicks shuttlecock with her friends almost every day!
That's all about my recent life. How about yours? Hope to hear from you soon!
Yours,
Simon
1. What is Simon's hobby?
2. What was the matter with Simon during the football match?
3. What should Simon do before he does some sports?
4. Who does Simon sometimes play frisbee with?
5. How often does Alice kick shuttlecock with her friends?
答案:
1. Playing football.
解析:由第二段“I took part in the football match because playing football is my hobby”可知。
2. He fell over and hurt his knees.
解析:由第二段“During the match, I fell over and hurt my knees”可知。
3. He should do some warm-up exercises.
解析:由第二段“The nurse...told me to do some warm-up exercises before doing some sports”可知。
4. His classmates.
解析:由第三段“I sometimes play Frisbee with my classmates”可知。
5. Almost every day.
解析:由第三段“She kicks shuttlecock with her friends almost every day”可知。
解析:由第二段“I took part in the football match because playing football is my hobby”可知。
2. He fell over and hurt his knees.
解析:由第二段“During the match, I fell over and hurt my knees”可知。
3. He should do some warm-up exercises.
解析:由第二段“The nurse...told me to do some warm-up exercises before doing some sports”可知。
4. His classmates.
解析:由第三段“I sometimes play Frisbee with my classmates”可知。
5. Almost every day.
解析:由第三段“She kicks shuttlecock with her friends almost every day”可知。
查看更多完整答案,请扫码查看