第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms.
1. Ella helps her family with the housework at ______. (weekend)
1. Ella helps her family with the housework at ______. (weekend)
答案:
weekends
解析:at weekends(在周末)是固定搭配,用复数形式。
解析:at weekends(在周末)是固定搭配,用复数形式。
2. Please ______ some ice to the glass of water. (addition)
答案:
add
解析:addition的动词形式是add,意为“添加”,本句是祈使句,用动词原形。
解析:addition的动词形式是add,意为“添加”,本句是祈使句,用动词原形。
3. I feel ______ because my parents go travelling in Sanya. (alone)
答案:
lonely
解析:feel lonely表示“感到孤独”,强调情感上的孤独;alone表示“独自”,不符合语境。
解析:feel lonely表示“感到孤独”,强调情感上的孤独;alone表示“独自”,不符合语境。
4. With my teacher's help, I finish the task ______. (easy)
答案:
easily
解析:修饰动词finish用副词,easy的副词是easily。
解析:修饰动词finish用副词,easy的副词是easily。
5. Tim's ______ brother is two years older than him. (old)
答案:
elder
解析:表示“哥哥”用elder brother,强调家庭成员中年龄较长的。
解析:表示“哥哥”用elder brother,强调家庭成员中年龄较长的。
V. Rewrite the following sentences as required.
1. Eddie needs to clean the windows. (改为一般疑问句)
______ Eddie ______ to clean the windows?
1. Eddie needs to clean the windows. (改为一般疑问句)
______ Eddie ______ to clean the windows?
答案:
Does, need
解析:原句是一般现在时,主语Eddie是第三人称单数,一般疑问句用助动词Does开头,动词needs还原为need。
解析:原句是一般现在时,主语Eddie是第三人称单数,一般疑问句用助动词Does开头,动词needs还原为need。
2. John didn't water the plants this morning because he was too busy. (改为特殊疑问句)
______ ______ John water the plants this morning?
______ ______ John water the plants this morning?
答案:
Why didn't
解析:对because引导的原因状语提问用Why,原句是否定句,助动词用didn't。
解析:对because引导的原因状语提问用Why,原句是否定句,助动词用didn't。
3. What other things do you do for your family? (保持句义不变)
______ ______ do you do for your family?
______ ______ do you do for your family?
答案:
What else
解析:What other things = What else,意为“其他什么事情”。
解析:What other things = What else,意为“其他什么事情”。
4. We should share the family chores. It's very important. (合并为一句)
It's very ______ ______ share the family chores.
It's very ______ ______ share the family chores.
答案:
important to
解析:合并为“It's + adj. + to do sth”结构,即It's very important to share...。
解析:合并为“It's + adj. + to do sth”结构,即It's very important to share...。
5. work together, let's, for our parents, make chores easier, to (连词成句)
答案:
Let's work together to make chores easier for our parents.
解析:Let's开头的祈使句,后接动词原形work together,不定式to make...作目的状语,按“Let's + 动词原形 + 目的状语”顺序组合。
解析:Let's开头的祈使句,后接动词原形work together,不定式to make...作目的状语,按“Let's + 动词原形 + 目的状语”顺序组合。
VI. Answer the following questions.
A HAPPY WEEKEND
We are leaving next Monday to go on a holiday in Spain. Since we all had been busy with work lately, the house was a little untidy. I hadn't set a foot in the children's bedrooms for weeks because Kate and Mark were already teenagers! So there was lots of work to do.
Luckily, we shared all the chores to make things easier. My husband Bobby cleaned the bathroom and toilets. He also needed to wash the car and water the plants because of the six-day outing. The kids had to tidy and clean their bedrooms and take out all their rubbish. Besides, they cleaned the cat's litter. They like their kitten Cici very much and always take good care of it. I vacuumed (用吸尘器清扫) all the rooms and mopped all the tile floors (瓷砖地板). And it was also necessary to dust (除尘) all the furniture.
As we worked together like a team, it took us just 2 hours to finish all the work. Now, looking at the clean and tidy house, we are all glad. And we are also excited about the coming holiday!
1. Why was their house a little untidy?
A HAPPY WEEKEND
We are leaving next Monday to go on a holiday in Spain. Since we all had been busy with work lately, the house was a little untidy. I hadn't set a foot in the children's bedrooms for weeks because Kate and Mark were already teenagers! So there was lots of work to do.
Luckily, we shared all the chores to make things easier. My husband Bobby cleaned the bathroom and toilets. He also needed to wash the car and water the plants because of the six-day outing. The kids had to tidy and clean their bedrooms and take out all their rubbish. Besides, they cleaned the cat's litter. They like their kitten Cici very much and always take good care of it. I vacuumed (用吸尘器清扫) all the rooms and mopped all the tile floors (瓷砖地板). And it was also necessary to dust (除尘) all the furniture.
As we worked together like a team, it took us just 2 hours to finish all the work. Now, looking at the clean and tidy house, we are all glad. And we are also excited about the coming holiday!
1. Why was their house a little untidy?
答案:
Because they all had been busy with work lately.
解析:根据“Since we all had been busy with work lately, the house was a little untidy.”可知答案。
解析:根据“Since we all had been busy with work lately, the house was a little untidy.”可知答案。
2. Did the mother help the children clean their bedrooms?
答案:
No, she didn't.
解析:文中提到“The kids had to tidy and clean their bedrooms”,母亲做的是吸尘、拖地、除尘,未提到帮助孩子打扫卧室。
解析:文中提到“The kids had to tidy and clean their bedrooms”,母亲做的是吸尘、拖地、除尘,未提到帮助孩子打扫卧室。
3. Who takes care of their kitten Cici?
答案:
The kids.
解析:根据“They like their kitten Cici very much and always take good care of it.”可知是孩子们照顾小猫。
解析:根据“They like their kitten Cici very much and always take good care of it.”可知是孩子们照顾小猫。
4. What did the mother do to clean the house?
答案:
She vacuumed all the rooms, mopped all the tile floors and dusted all the furniture.
解析:根据“I vacuumed all the rooms and mopped all the tile floors. And it was also necessary to dust all the furniture.”可知答案。
解析:根据“I vacuumed all the rooms and mopped all the tile floors. And it was also necessary to dust all the furniture.”可知答案。
5. Why does the writer think it is a happy weekend?
答案:
Because they shared the chores, finished all the work together in 2 hours, the house was clean and tidy, and they were excited about the coming holiday.
解析:根据“As we worked together... it took us just 2 hours... looking at the clean and tidy house, we are all glad... excited about the coming holiday!”总结可知。
解析:根据“As we worked together... it took us just 2 hours... looking at the clean and tidy house, we are all glad... excited about the coming holiday!”总结可知。
查看更多完整答案,请扫码查看