第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
VI. Rewrite the following sentences as required.
1. I have a pair of twin sisters. (改为否定句)
I ______ ______ a pair of twin sisters.
2. Lucy likes playing chess very much. (改为一般疑问句)
______ Lucy ______ playing chess very much?
3. Sarah's parents are my uncle and aunt. (特殊疑问句)
______ parents are ______ uncle and aunt?
4. The man sitting on the grass is my father. (特殊疑问句)
______ ______ the man sitting on the grass?
5. Aunt Jane, go to visit, with my parents, every summer holiday, I (连词成句)
1. I have a pair of twin sisters. (改为否定句)
I ______ ______ a pair of twin sisters.
2. Lucy likes playing chess very much. (改为一般疑问句)
______ Lucy ______ playing chess very much?
3. Sarah's parents are my uncle and aunt. (特殊疑问句)
______ parents are ______ uncle and aunt?
4. The man sitting on the grass is my father. (特殊疑问句)
______ ______ the man sitting on the grass?
5. Aunt Jane, go to visit, with my parents, every summer holiday, I (连词成句)
答案:
1. don't have
解析:一般现在时,主语I,否定句用助动词don't+动词原形have。
2. Does; like
解析:一般现在时,主语Lucy是第三人称单数,疑问句用助动词Does+动词原形like。
3. Whose; your
解析:对名词所有格Sarah's提问用Whose(谁的);原句“my”在问句中改为“your”。
4. Who is
解析:对人提问用Who,原句“is my father”改为“is”提前,即Who is。
5. I go to visit Aunt Jane with my parents every summer holiday.
解析:一般现在时,主语I,否定句用助动词don't+动词原形have。
2. Does; like
解析:一般现在时,主语Lucy是第三人称单数,疑问句用助动词Does+动词原形like。
3. Whose; your
解析:对名词所有格Sarah's提问用Whose(谁的);原句“my”在问句中改为“your”。
4. Who is
解析:对人提问用Who,原句“is my father”改为“is”提前,即Who is。
5. I go to visit Aunt Jane with my parents every summer holiday.
VII. Read and choose.
Hello! My name is Peter and this is my family photo. I'm going to talk about my family.
I'm fourteen years old and I'm red-haired. I'm the one in the middle, with the green T-shirt. Next to me is my father. He is also red-haired and wears a beard (胡须). He is wearing a T-shirt from his favourite football team — Cape Town, and a pair of jeans and blue sneakers (运动鞋). He is thirty-five years old. My mother is two years younger. She has long brown hair. She is an English teacher.
On my right there are my two older sisters: Suzy and Betty. Suzy is sixteen and Betty is fifteen. Sitting on a bench is my younger sister Jane. She is ten and loves animals. She has a turtle called Sarah and a black cat called Whiskers. We are all students at our local (当地的) school, here in Cape Town.
( ) 1. There are ______ people in Peter's family.
A. five B. six C. seven D. eight
( ) 2. ______ is the possible hobby of Peter's father.
A. Sing songs B. Playing the guitar
C. Playing football D. Drawing pictures
( ) 3. Peter's mother is ______ years old.
A. 33 B. 35 C. 37 D. 39
( ) 4. ______ is the second youngest child in the family.
A. Peter B. Suzy C. Betty D. Jane
( ) 5. Which of the following is true?
A. Peter and his mother both have red hair.
B. Betty is one year older than Suzy.
C. Peter's mother works at the same school as her kids.
D. Cape Town is the name of both a town and a football team.
Hello! My name is Peter and this is my family photo. I'm going to talk about my family.
I'm fourteen years old and I'm red-haired. I'm the one in the middle, with the green T-shirt. Next to me is my father. He is also red-haired and wears a beard (胡须). He is wearing a T-shirt from his favourite football team — Cape Town, and a pair of jeans and blue sneakers (运动鞋). He is thirty-five years old. My mother is two years younger. She has long brown hair. She is an English teacher.
On my right there are my two older sisters: Suzy and Betty. Suzy is sixteen and Betty is fifteen. Sitting on a bench is my younger sister Jane. She is ten and loves animals. She has a turtle called Sarah and a black cat called Whiskers. We are all students at our local (当地的) school, here in Cape Town.
( ) 1. There are ______ people in Peter's family.
A. five B. six C. seven D. eight
( ) 2. ______ is the possible hobby of Peter's father.
A. Sing songs B. Playing the guitar
C. Playing football D. Drawing pictures
( ) 3. Peter's mother is ______ years old.
A. 33 B. 35 C. 37 D. 39
( ) 4. ______ is the second youngest child in the family.
A. Peter B. Suzy C. Betty D. Jane
( ) 5. Which of the following is true?
A. Peter and his mother both have red hair.
B. Betty is one year older than Suzy.
C. Peter's mother works at the same school as her kids.
D. Cape Town is the name of both a town and a football team.
答案:
1. B
解析:通读全文,Peter的家人有:Peter、父亲、母亲、两个姐姐(Suzy, Betty)、妹妹Jane,共6人。
2. C
解析:由“He is wearing a T-shirt from his favourite football team — Cape Town”可推测父亲喜欢踢足球。
3. A
解析:父亲35岁,母亲比父亲小两岁,35-2=33岁。
4. A
解析:年龄从大到小:Suzy(16)、Betty(15)、Peter(14)、Jane(10),第二小的是Peter。
5. D
解析:A项,母亲是“long brown hair”,非红发;B项,Suzy 16岁,Betty 15岁,Suzy比Betty大1岁;C项,文中仅说“local school”,未提母亲是否在同一学校;D项,由“his favourite football team — Cape Town”及“here in Cape Town”可知Cape Town既是城镇名也是足球队名,正确。
解析:通读全文,Peter的家人有:Peter、父亲、母亲、两个姐姐(Suzy, Betty)、妹妹Jane,共6人。
2. C
解析:由“He is wearing a T-shirt from his favourite football team — Cape Town”可推测父亲喜欢踢足球。
3. A
解析:父亲35岁,母亲比父亲小两岁,35-2=33岁。
4. A
解析:年龄从大到小:Suzy(16)、Betty(15)、Peter(14)、Jane(10),第二小的是Peter。
5. D
解析:A项,母亲是“long brown hair”,非红发;B项,Suzy 16岁,Betty 15岁,Suzy比Betty大1岁;C项,文中仅说“local school”,未提母亲是否在同一学校;D项,由“his favourite football team — Cape Town”及“here in Cape Town”可知Cape Town既是城镇名也是足球队名,正确。
( ) 5. Which of the following is true?
A. Peter and his mother both have red hair.
B. Betty is one year older than Suzy.
C. Peter's mother works at the same school as her kids.
D. Cape Town is the name of both a town and a football team.
A. Peter and his mother both have red hair.
B. Betty is one year older than Suzy.
C. Peter's mother works at the same school as her kids.
D. Cape Town is the name of both a town and a football team.
答案:
D
解析:A项母亲是“long brown hair”,非红发;B项Suzy16岁,Betty15岁,Suzy比Betty大;C项文中只说孩子在当地学校,未提母亲是否同校;D项根据“favourite football team — Cape Town”和“here in Cape Town”可知正确。
解析:A项母亲是“long brown hair”,非红发;B项Suzy16岁,Betty15岁,Suzy比Betty大;C项文中只说孩子在当地学校,未提母亲是否同校;D项根据“favourite football team — Cape Town”和“here in Cape Town”可知正确。
查看更多完整答案,请扫码查看