2025年练习部分高中英语必修第一册上外版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年练习部分高中英语必修第一册上外版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Task 1. Choose the best answer to complete the unfinished statements.
( ) 1. According to paragraph 1, the Great Barrier Reef is ______.
A. the largest reef group in the world
B. one of the Seven Wonders of the World
C. among the world's biggest biological systems
答案: A
解析:根据第一段第一句"Australia's Great Barrier Reef is considered to be the world's largest reef system."(大堡礁被认为是世界上最大的珊瑚礁系统),A选项"the largest reef group"(最大的珊瑚礁群)与之相符。B选项应为"Seven Natural Wonders"(自然奇迹),原文有"Natural",选项B遗漏,故A正确。
( ) 2. Visitors around the world are attracted to the Great Barrier Reef because of its ______.
A. enormous water activities
B. wide varieties of species
C. high-level management
答案: B
解析:根据第四段第一句"Due to its numerous kinds of plants and animals, the Great Barrier Reef is a popular tourist destination"(由于其种类繁多的动植物,大堡礁成为受欢迎的旅游目的地),B选项"wide varieties of species"(丰富的物种)正确,A和C是结果而非原因。
( ) 3. The fourth paragraph is mainly intended to ______.
A. introduce the formation of the Great Barrier Reef
B. attract more people to visit the Great Barrier Reef
C. highlight the necessity of protecting the Great Barrier Reef
答案: B
解析:第四段主要描述大堡礁作为旅游目的地,游客数量、受欢迎的活动及旅游管理,目的是吸引游客,B正确。A是第二段内容,C是第五段内容。
Task 2. Fill in the blanks with the information given in the passage.
between (1) ______ and (2) ______ years ago → Coral reefs began forming.
600,000 years ago → (3) ______ were formed.
(4) ______ years ago → Today's reef began to form.
6,000-8,000 years ago → (5) ______ began to form.
答案:
(1) 58 million
(2) 48 million
(3) Complete coral reef structures
(4) 20,000
(5) The current Great Barrier Reef structure
解析:
(1)
(2) 根据第二段"Coral reefs began forming in the region about between 58 and 48 million years ago"。
(3) 根据第三段"scientists believe that complete coral reef structures... were formed 600,000 years ago"。
(4) 根据第三段"Today's reef began to form about 20,000 years ago"。
(5) 根据第三段"The current Great Barrier Reef structure is about 6,000 to 8,000 years old"。
Task 3. Imagine what the future of the Great Barrier Reef will be like.
My imagination is that ______
______
______.
答案: with global efforts to reduce climate change and pollution, the Great Barrier Reef will gradually recover. Coral reefs will regrow, and marine life will thrive again. It will continue to be a precious natural heritage for future generations to enjoy. (答案不唯一,合理即可)
解析:想象需基于保护措施,积极或客观,此处假设积极结果,强调保护后的恢复。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭