第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
12. 读短文,选择正确的答案填空,并把其字母编号写在括号内。
Old McDonald has a big farm in England. He lives on the farm with his family. On his farm, he doesn't grow vegetables and he doesn't grow fruits either. He grows a lot of grass because he has many cows and plenty of sheep on his farm. Every morning he and his family need to get up very early, usually at five o'clock. Old McDonald's wife (妻子) and daughter (女儿) cook breakfast for the family, and Old McDonald and his two sons feed the cows. It often takes them about one hour. After that, they have breakfast together. Old McDonald's workers will come to work at 8 a. m. The workers cut the fresh grass, milk the cows, shear the sheep and put the wool (羊毛) into bags. When the workers work, Old McDonald and his family sit down and have a cup of coffee and take a good rest.
(
A. his wife
B. his wife and daughter
C. his wife, daughter and two sons
(
A. grass B. fruits C. vegetables
(
A. trees B. animals C. buildings
(
A. make breakfast for his family
B. feed his cows
C. cut the grass
(
A. 6 a. m. B. 7 a. m. C. 8 a. m.
(
A. 挤羊奶 B. 数绵羊 C. 剪羊毛
Old McDonald has a big farm in England. He lives on the farm with his family. On his farm, he doesn't grow vegetables and he doesn't grow fruits either. He grows a lot of grass because he has many cows and plenty of sheep on his farm. Every morning he and his family need to get up very early, usually at five o'clock. Old McDonald's wife (妻子) and daughter (女儿) cook breakfast for the family, and Old McDonald and his two sons feed the cows. It often takes them about one hour. After that, they have breakfast together. Old McDonald's workers will come to work at 8 a. m. The workers cut the fresh grass, milk the cows, shear the sheep and put the wool (羊毛) into bags. When the workers work, Old McDonald and his family sit down and have a cup of coffee and take a good rest.
(
C
)(1) Old McDonald lives with________.A. his wife
B. his wife and daughter
C. his wife, daughter and two sons
(
A
)(2) Old McDonald grows________ on his farm.A. grass B. fruits C. vegetables
(
B
)(3) Old McDonald's farm has many________.A. trees B. animals C. buildings
(
B
)(4) Old McDonald gets up early every day to________.A. make breakfast for his family
B. feed his cows
C. cut the grass
(
A
)(5) Old McDonald and his family usually have breakfast at________.A. 6 a. m. B. 7 a. m. C. 8 a. m.
(
C
)(6) The Chinese meaning (意思) of “shear the sheep” is________.A. 挤羊奶 B. 数绵羊 C. 剪羊毛
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和细节把握能力。题目给出了一个关于Old McDonald的农场生活的短文,并要求根据短文内容选择正确的答案。
1. 对于第一题,需要确定Old McDonald和哪些家庭成员住在一起。通过短文中的“He lives on the farm with his family.”以及后文提到的他的妻子、女儿和两个儿子,可以确定答案。
2. 第二题询问Old McDonald在农场种植什么。短文中明确提到“He grows a lot of grass”,因此可以直接得出答案。
3. 第三题问Old McDonald的农场有什么。短文中提到他有许多的牛和羊,因此可以推断出农场有很多动物。
4. 第四题询问Old McDonald每天早起做什么。短文中提到“Old McDonald and his two sons feed the cows. It often takes them about one hour.”,因此可以得出答案。
5. 第五题问Old McDonald和他的家人通常什么时候吃早餐。根据短文,他们早起喂牛后一起吃早餐,喂牛需要一个小时,而工人8点来上班,所以他们应该在6点到7点之间吃早餐。
6. 第六题是词汇题,要求选出“shear the sheep”的中文意思。根据常识和短文内容,可以推断出这是“剪羊毛”的意思。
【答案】:
(1) C
(2) A
(3) B
(4) B
(5) A
(6) C
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和细节把握能力。题目给出了一个关于Old McDonald的农场生活的短文,并要求根据短文内容选择正确的答案。
1. 对于第一题,需要确定Old McDonald和哪些家庭成员住在一起。通过短文中的“He lives on the farm with his family.”以及后文提到的他的妻子、女儿和两个儿子,可以确定答案。
2. 第二题询问Old McDonald在农场种植什么。短文中明确提到“He grows a lot of grass”,因此可以直接得出答案。
3. 第三题问Old McDonald的农场有什么。短文中提到他有许多的牛和羊,因此可以推断出农场有很多动物。
4. 第四题询问Old McDonald每天早起做什么。短文中提到“Old McDonald and his two sons feed the cows. It often takes them about one hour.”,因此可以得出答案。
5. 第五题问Old McDonald和他的家人通常什么时候吃早餐。根据短文,他们早起喂牛后一起吃早餐,喂牛需要一个小时,而工人8点来上班,所以他们应该在6点到7点之间吃早餐。
6. 第六题是词汇题,要求选出“shear the sheep”的中文意思。根据常识和短文内容,可以推断出这是“剪羊毛”的意思。
【答案】:
(1) C
(2) A
(3) B
(4) B
(5) A
(6) C
查看更多完整答案,请扫码查看