2025年课时作业本闯关练五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时作业本闯关练五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时作业本闯关练五年级英语上册译林版》

五、阅读短文,用数字给下列图片排序。
Two hungry tigers find a cake under a tree. They try to divide the cake into two equal(相同的) pieces. But one is big and the other is small. They both want to have the big one, so they begin to quarrel(争吵). A fox comes to them. He's very hungry. He wants to eat the cake. So he says to the tigers, "Let me help you. I can make the two pieces equal. " The tigers are very happy. The fox takes a bite of the big piece. But he eats too much of it. Now the big piece becomes the small one. "Don't worry. Let me try again," the fox says. Then the fox takes a bite of the big piece. But he eats too much of it. The big one becomes the small one. Finally, the fox eats the whole cake. "It's difficult to divide it equally. I must go now. " The fox quickly runs away. Now, the two tigers are sad and hungry.

(
3
) (
1
) (
2
) (
6
) (
5
) (
4
)
答案: 3 1 2 6 5 4
六、(苏州吴中区改编)阅读短文,回答问题。
Octopuses
There are many species(种) of octopuses in the world. They like to live in warm sea. They have eight arms, a large head, a soft body and three hearts. Octopuses are one of the most intelligent(有智力的) animals in the sea. They can build their homes with rocks. They can also change their skin colour to hide from other sea animals. When they are in danger, they can shoot (喷射) dark liquid(液体). This is called ink. Octopuses eat crabs, shrimps and other sea animals.
1. Where do octopuses like to live?
They like to live in warm sea.

2. How many arms do octopuses have?
They have eight arms.

3. Are octopuses clever?
Yes, they are.

4. What is the ink?
Dark liquid.

5. What do octopuses eat?
They eat crabs, shrimps and other sea animals.
答案: 1. They like to live in warm sea. 2. They have eight arms. 3. Yes, they are. 4. Dark liquid. 5. They eat crabs, shrimps and other sea animals.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭