2025年新课程学习与测评同步学习六年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与测评同步学习六年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与测评同步学习六年级英语上册人教版》

一、(同学们正在谈论各自在网上结交的朋友的兴趣爱好。)情境交际。从方框里选择恰当的句子,补全对话。
| A. We both like singing. | B. I like playing with animals. |
| C. I have an e - friend in Sydney. | D. Would you like to have one? |
| E. We both like playing football. |
Mary:I have some e - friends(网友)in different cities. Do you have any e - friends in other cities?
Jack:I have an e - friend in Chengdu. 1.
E
We often talk about our favourite football teams.
Sarah:2.
C
We often talk about our favourite books. We both like reading.
Jim:I have an e - friend in Beijing. We often talk about our favourite Chinese songs. 3.
A

Mary:What about you, Kitty?
Kitty:I don't have any e - friends.
Mary:4.
D

Kitty:Yes. I'd like to have an e - friend in Guangzhou.
Mary:What would you like to know about him or her?
Kitty:I'd like to know about his or her pets and hobbies. 5.
B
答案: 1. E 2. C 3. A 4. D 5. B
二、(Kitty 的班级即将举办一场以爱好为主题的才艺表演,但 Kitty 发现自己并没有特别的兴趣爱好,不知道该如何是好。)任务型阅读。
Kitty's class is going to have a hobby show. Peter says, “I like swimming. I want to show my medals(奖牌).” Sara likes cooking. She says, “I'm going to make a cake!” Kitty has no hobbies. “I have to find a hobby,” she thinks.

Kitty goes swimming with Peter, but water goes into her ears. “Swimming is not my hobby,” Kitty says.
Kitty cooks with Sara. But she doesn't like cleaning the kitchen after cooking. “Cooking is not my hobby,” Kitty says.

One day, Kitty sees some paper boxes at home. “I can make things with the paper boxes,” she thinks. Kitty makes the paper boxes into a house, a boat and a car. “That's fun!” she says.
Kitty makes a paper box into a dinosaur costume(恐龙戏服)and wears it to the hobby show. Everyone gives her a big hand and says, “That's a great hobby!”

任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
(
B
)1. What's Peter's hobby?
A. Cooking.
B. Swimming.
C. Making models.
(
A
)2. What's Kitty's hobby?
A. Making things with paper boxes.
B. Rowing a boat on the lake.
C. Collecting paper boxes.
(
B
)3. What does the phrase(短语)“give her a big hand” mean in the passage?
A. 和她握手
B. 为她鼓掌
C. 帮助她
任务二:4. 为什么 Kitty 说“Cooking is not my hobby.”?在文中找到原因,抄写下来。
Because she doesn't like cleaning the kitchen after cooking.

任务三:5. 想象 Kitty 在介绍和分享自己的爱好时,会说些什么,请写一写。
I like collecting paper boxes. I can make things with the paper boxes. I can make the paper boxes into a house, a boat and a car. Look at the dinosaur costume. I think it is very interesting. Do you like it?
答案: 任务一:1. B 2. A 3. B
任务二:4. Because she doesn't like cleaning the kitchen after cooking.
任务三:5. 答案不唯一。示例:I like collecting paper boxes. I can make things with the paper boxes. I can make the paper boxes into a house, a boat and a car. Look at the dinosaur costume. I think it is very interesting. Do you like it?

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭