2025年新课程学习与测评同步学习六年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与测评同步学习六年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与测评同步学习六年级英语上册人教版》

(
B
)1.Stop and wait ______ a red light.
A.on
B.at
C.in
答案: B
(
A
)2.Let's go at the ______ light.
A.green
B.red
C.yellow
答案: A
(
B
)3.In the USA people on ______ must wear a helmet.
A.ships
B.bikes
C.trains
答案: B
( )4.—I usually walk to school. —That's
C
.
A.good exercises
B.a good exercise
C.good exercise
答案: C
( )5.—How do you get to the USA from China? —
C

A.By taxi.
B.By subway.
C.By plane.
答案: C
二、根据中文意思连词成句。
1. stop, slow down, We, and, a yellow light, must, at(.)
We must slow down and stop at a yellow light.

2. the red light, Don't, at, go(!)
Don't go at the red light!

3. mind the gap, you, by subway, When, go, you, must(,)(.)
When you go by subway, you must mind the gap.
答案: 1. We must slow down and stop at a yellow light. 2. Don't go at the red light! 3. When you go by subway, you must mind the gap.
三、(“红灯停,绿灯行,黄灯亮了等一等。”这首童谣你一定耳熟能详。你是否好奇过,为何全世界的交通信号灯都统一采用红、黄、绿三种颜色?其中的奥秘是什么?)任务型阅读。
We can see traffic lights every day in the streets. The traffic lights are the same in every country. There are always three colours: red, yellow and green. Red means “Stop”. Yellow means “Wait”, and green means “Go”. But do you know why traffic lights are red, yellow and green?
To attract(吸引)people's attention, red is often the best choice(最好的选择), because red can make people feel more nervous(更感到紧张的)than(比……)the other colours.
Green means “Everything is OK. Please go on.” So we can go at the green light. Yellow can also attract people's attention. We don't choose(选择)white because a white light is hard(困难的)to see in the daytime.
任务一:阅读文章时,理解其中的细节信息是一项非常重要的技能。根据文中提到的不同颜色的交通信号灯所代表的意思,以及红、黄、绿三种颜色对人们的影响,判断下面这些细节信息的正(T)误(F)。
(
F
)1. The red light means “Wait”.
(
T
)2. Red can attract people's attention.
(
T
)3. Green has the meaning of “Everything is OK”.
(
F
)4. We can't go at a green light.
(
T
)5. A white light is hard to see in the daytime.
任务二:根据短文内容,选择正确的答案。
(
A
)6. How many colours are there in the traffic lights in every country?
A. There are always three colours.
B. There are usually four colours.
C. There are often six colours.
(
A
)7. Are the traffic lights the same in every country?
A. Yes, they are.
B. No, they aren't.
C. We don't know.
(
C
)8. When the traffic light is red, what should we do?
A. We should go.
B. We should slow down.
C. We should stop.
任务三:根据短文内容及常识,回答问题。
9. Can a white light be the traffic light? Why?
No. Because a white light is hard to see in the daytime.
答案: 任务一:1. F 2. T 3. T 4. F 5. T
任务二:6. A 7. A 8. C
任务三:9. No. Because a white light is hard to see in the daytime.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭