一、任务型阅读。

任务一:根据右侧三位小朋友的描述,观察地图,选择其所在的建筑。(填选项)
1. Mike ( )
2. Sarah ( )
3. John ( )
任务二:根据 Amy 的描述,选择正确的答案。
( ) 1. Amy is going to the ______.
A. school
B. bookstore
C. library
( ) 2. How will Amy get there?
A.
B.
C.

任务一:根据右侧三位小朋友的描述,观察地图,选择其所在的建筑。(填选项)
1. Mike ( )
2. Sarah ( )
3. John ( )
任务二:根据 Amy 的描述,选择正确的答案。
( ) 1. Amy is going to the ______.
A. school
B. bookstore
C. library
( ) 2. How will Amy get there?
A.
B.
C.
答案:
任务一:1.C 2.B 3.A
解析 1.根据 Mike 描述的句子“I'm at school. It's behind the museum.”结合图片可知,C处是学校。
2.根据 Sarah 描述的句子“I'm in the hospital. It's in front of the library.”结合图片可知,B处是医院。
3.根据 John 描述的句子“I'm in the supermarket. It's near the post office.”结合图片可知,A处是超市。
任务二:1.C 2.B
解析 1.根据 Amy 描述的句子“I'm going to the library.”可知选 C。
2.根据 Amy 的路线“go straight and turn right at the bookstore.”可知选 B。
解析 1.根据 Mike 描述的句子“I'm at school. It's behind the museum.”结合图片可知,C处是学校。
2.根据 Sarah 描述的句子“I'm in the hospital. It's in front of the library.”结合图片可知,B处是医院。
3.根据 John 描述的句子“I'm in the supermarket. It's near the post office.”结合图片可知,A处是超市。
任务二:1.C 2.B
解析 1.根据 Amy 描述的句子“I'm going to the library.”可知选 C。
2.根据 Amy 的路线“go straight and turn right at the bookstore.”可知选 B。
二、阅读短文,判断正(T)误(F)。
My name's Mike. This is a map of my city. Look! This is the bookstore. It's next to the library. There are many books in the library. I often read books in it on the weekend. There is a post office on the right of the library. You can send letters and postcards there. The science museum is behind the post office. There are some talking robots in the museum. They are so interesting. The zoo is on the left of the museum. The park is between the cinema and the school. There is a bank near the cinema. The hospital is next to the bank. It's behind the science museum.
( ) 1. Mike often reads books in the bookstore on the weekend.
( ) 2. The post office is on the right of the library.
( ) 3. The science museum is in front of the hospital.
( ) 4. The robots in the museum are interesting.
My name's Mike. This is a map of my city. Look! This is the bookstore. It's next to the library. There are many books in the library. I often read books in it on the weekend. There is a post office on the right of the library. You can send letters and postcards there. The science museum is behind the post office. There are some talking robots in the museum. They are so interesting. The zoo is on the left of the museum. The park is between the cinema and the school. There is a bank near the cinema. The hospital is next to the bank. It's behind the science museum.
( ) 1. Mike often reads books in the bookstore on the weekend.
( ) 2. The post office is on the right of the library.
( ) 3. The science museum is in front of the hospital.
( ) 4. The robots in the museum are interesting.
答案:
1. F
2. T
3. T
4. T
解析 1.由文中的“There are many books in the library. I often read books in it on the weekend.”可知,我经常周末在图书馆读书,而不是书店,故答案为 F。
2.由文中句子“There is a post office on the right of the library.”可知此句正确,故答案为 T。
3.由文中最后两句“The hospital is next to the bank. It's behind the science museum.”可知,科学博物馆在医院的前面,此句正确,故答案为 T。
4.由文中句子“There are some talking robots in the museum. They are so interesting.”可知此句正确,故答案为 T。
1. F
2. T
3. T
4. T
解析 1.由文中的“There are many books in the library. I often read books in it on the weekend.”可知,我经常周末在图书馆读书,而不是书店,故答案为 F。
2.由文中句子“There is a post office on the right of the library.”可知此句正确,故答案为 T。
3.由文中最后两句“The hospital is next to the bank. It's behind the science museum.”可知,科学博物馆在医院的前面,此句正确,故答案为 T。
4.由文中句子“There are some talking robots in the museum. They are so interesting.”可知此句正确,故答案为 T。
查看更多完整答案,请扫码查看