一、完形填空。
My name is Tom. I really like this 1 . I often 2 it on TV with my cousin Jack 3 weekend. The story is about a cat and some 4 . The cat is a police officer. He often 5 the mice at night 6 they hurt people. So the cat is angry 7 them. Look! There is a little mouse. He is 8 . He is worried and 9 . Suddenly he is stuck in the 10 . The cat pulls the little mouse out of the mud and eats it.
( ) 1. A. mice
B. picture
C. cartoon
( ) 2. A. look at
B. watch
C. see
( ) 3. A. every
B. next
C. last
( ) 4. A. mouse
B. ants
C. mice
( ) 5. A. cooks
B. pulls
C. chases
( ) 6. A. because
B. but
C. and
( ) 7. A. about
B. with
C. of
( ) 8. A. running
B. swimming
C. ice-skating
( ) 9. A. sad
B. happy
C. afraid
( ) 10. A. plane
B. cave
C. mud
My name is Tom. I really like this 1 . I often 2 it on TV with my cousin Jack 3 weekend. The story is about a cat and some 4 . The cat is a police officer. He often 5 the mice at night 6 they hurt people. So the cat is angry 7 them. Look! There is a little mouse. He is 8 . He is worried and 9 . Suddenly he is stuck in the 10 . The cat pulls the little mouse out of the mud and eats it.
( ) 1. A. mice
B. picture
C. cartoon
( ) 2. A. look at
B. watch
C. see
( ) 3. A. every
B. next
C. last
( ) 4. A. mouse
B. ants
C. mice
( ) 5. A. cooks
B. pulls
C. chases
( ) 6. A. because
B. but
C. and
( ) 7. A. about
B. with
C. of
( ) 8. A. running
B. swimming
C. ice-skating
( ) 9. A. sad
B. happy
C. afraid
( ) 10. A. plane
B. cave
C. mud
答案:
一、1.C 2.B 3.A 4.C 5.C 6.A 7.B
8.A 9.C 10.C
解析 1.由下文可知,我喜欢的是这个动画片,故选 C。
2. watch TV(看电视)为固定搭配,故选 B。
3. 频率副词 often 表明此句是一般现在时, every weekend(每个周末)与时态相符。next weekend(下个周末), last weekend(上个周末), 均与时态不符,故选 A。
4. 由下文可知:故事是关于一只猫和一些老鼠的,故选 C。
5. 推测句意:他(猫)经常在晚上抓老鼠,故选 C。
6. 猫抓老鼠是因为他们伤害人, because(因为)故选 A。
7. be angry with(生……的气)为固定搭配, 故选 B。
8. 推测句意:小老鼠正在跑,故选 A。
9. 由句意推测:猫在追赶小老鼠,小老鼠又担心又害怕,故选 C。
10. 由下文可知小老鼠陷入泥坑中,故选 C。
8.A 9.C 10.C
解析 1.由下文可知,我喜欢的是这个动画片,故选 C。
2. watch TV(看电视)为固定搭配,故选 B。
3. 频率副词 often 表明此句是一般现在时, every weekend(每个周末)与时态相符。next weekend(下个周末), last weekend(上个周末), 均与时态不符,故选 A。
4. 由下文可知:故事是关于一只猫和一些老鼠的,故选 C。
5. 推测句意:他(猫)经常在晚上抓老鼠,故选 C。
6. 猫抓老鼠是因为他们伤害人, because(因为)故选 A。
7. be angry with(生……的气)为固定搭配, 故选 B。
8. 推测句意:小老鼠正在跑,故选 A。
9. 由句意推测:猫在追赶小老鼠,小老鼠又担心又害怕,故选 C。
10. 由下文可知小老鼠陷入泥坑中,故选 C。
二、任务型阅读。
In the afternoon, Mother Rabbit and her children are eating grass. Little Rabbit is sad because no one plays with him. So he walks to the forest alone(独自). It is raining now. Mother Rabbit can't find Little Rabbit. She is worried. It's getting dark(天黑). Little Rabbit is afraid. He can't find his way home and he cries. At this time, Mr Goat walks by(经过). He helps Little Rabbit find his family. His family are so happy to see Little Rabbit.
任务一:阅读短文,给下列图片排序。

( )

( )

( )

( )
任务二:阅读短文,找出文中出现的情绪类单词并按出现的顺序写在横线上。
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
任务三:阅读短文,判断正(T)误(F)。
( ) 1. Little Rabbit can't find his way home so he is sad.
( ) 2. Mr Goat's family are so happy to see Little Rabbit at last(最后).
In the afternoon, Mother Rabbit and her children are eating grass. Little Rabbit is sad because no one plays with him. So he walks to the forest alone(独自). It is raining now. Mother Rabbit can't find Little Rabbit. She is worried. It's getting dark(天黑). Little Rabbit is afraid. He can't find his way home and he cries. At this time, Mr Goat walks by(经过). He helps Little Rabbit find his family. His family are so happy to see Little Rabbit.
任务一:阅读短文,给下列图片排序。
( )
( )
( )
( )
任务二:阅读短文,找出文中出现的情绪类单词并按出现的顺序写在横线上。
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
任务三:阅读短文,判断正(T)误(F)。
( ) 1. Little Rabbit can't find his way home so he is sad.
( ) 2. Mr Goat's family are so happy to see Little Rabbit at last(最后).
答案:
二、任务一:4 1 3 2
解析 故事大致内容:在下午,兔妈妈和她的孩子们正在吃草,小兔子很难过,因为他的哥哥和姐姐们不和他玩,所以他独自一人走向森林。现在正在下雨,兔妈妈找不到小兔子,她很担忧。天逐渐变黑了,小兔子很害怕,他找不到回家的路,他哭了。在这时,山羊先生经过,他帮助小兔子找到他的家人,小兔子的家人很高兴看见小兔子。结合故事内容和图意,故答案依次为:4,1,3,2。
任务二:1. sad 2. worried 3. afraid 4. happy
解析 根据短文内容可知:表情绪类的单词依次有 sad, worried, afraid, happy。
任务三:
1. F
2. F
解析 1. 根据故事内容可知:小兔子找不到回家的路,他很害怕,而不是难过,故填 F。
2. 根据故事内容可知:是小兔子的家人很高兴看见他,而不是山羊的家人,故填 F。
解析 故事大致内容:在下午,兔妈妈和她的孩子们正在吃草,小兔子很难过,因为他的哥哥和姐姐们不和他玩,所以他独自一人走向森林。现在正在下雨,兔妈妈找不到小兔子,她很担忧。天逐渐变黑了,小兔子很害怕,他找不到回家的路,他哭了。在这时,山羊先生经过,他帮助小兔子找到他的家人,小兔子的家人很高兴看见小兔子。结合故事内容和图意,故答案依次为:4,1,3,2。
任务二:1. sad 2. worried 3. afraid 4. happy
解析 根据短文内容可知:表情绪类的单词依次有 sad, worried, afraid, happy。
任务三:
1. F
2. F
解析 1. 根据故事内容可知:小兔子找不到回家的路,他很害怕,而不是难过,故填 F。
2. 根据故事内容可知:是小兔子的家人很高兴看见他,而不是山羊的家人,故填 F。
查看更多完整答案,请扫码查看