( ) 1.He is ill. He should ______ the hospital now.
A. go to
B. going to
C. goes to
A. go to
B. going to
C. goes to
答案:
1.A 解析 1. should(应该),为情态动词,后跟动词原形,故选 A。
( ) 2.Sarah's father is ill. Sarah is ______.
A. afraid
B. angry
C. worried
A. afraid
B. angry
C. worried
答案:
2.C 解析 2. 句意:Sarah 的父亲生病了。Sarah ______。A. afraid(害怕的); B. angry(生气的); C. worried(担心的,发愁的)。C项符合题意,故选 C。
( ) 3.Sam can't go to the zoo today. He is ______.
A. worried
B. sad
C. happy
A. worried
B. sad
C. happy
答案:
3.B 解析 3. 句意:Sam 今天不能去动物园。他 ______。A. worried(担心的,发愁的); B. sad(伤心的); C. happy(开心的)。B 项符合题意,故选 B。
二、看图,给他们提出合理的建议。

A.Don't be angry. You should take a deep breath.
B.Don't be sad. You can ask your friends for suggestions(建议).
C.Don't be worried. You should go to the hospital.
( ) 1.
( ) 2.
( ) 3.
A.Don't be angry. You should take a deep breath.
B.Don't be sad. You can ask your friends for suggestions(建议).
C.Don't be worried. You should go to the hospital.
( ) 1.
( ) 2.
( ) 3.
答案:
1.A 2.C 3.B 解析 1. 由图意可知是生气,故选 A,句意:别生气,你应该深吸一口气。2. 由图意可知是担心,发愁,故选 C,句意:别担心,你应该去医院。3. 由图意可知是难过,故选 B,句意:别难过,你可以向你的朋友询求建议。
三、选择合适的句子补全对话。
Amy: Hello, Tom! 1. ______
Tom: 2. ______
Amy: Miss White is ill, so we can't have an English party today.
Tom: Oh, no!
Amy: 3. ______ We can have the party next time.
Tom: 4. ______
Amy: Not well. Let's go and see her.
A. What's wrong?
B. Come here, please.
C. How does Miss White feel now?
D. Don't be sad.
Amy: Hello, Tom! 1. ______
Tom: 2. ______
Amy: Miss White is ill, so we can't have an English party today.
Tom: Oh, no!
Amy: 3. ______ We can have the party next time.
Tom: 4. ______
Amy: Not well. Let's go and see her.
A. What's wrong?
B. Come here, please.
C. How does Miss White feel now?
D. Don't be sad.
答案:
1.B 2.A 3.D 4.C 解析 1. 由语境可知,Amy 与 Tom 打招呼,故选 B,句意:请到这儿来。2. 由答句"Miss White is ill.(怀特小姐生病了。)"可知,此句询问发生的状况,故选 A,句意:怎么了?3. 由上句"Oh, no!(噢,不!)"可知 Tom 因不能开英语聚会而难过,此处 Amy 应安抚 Tom 的情绪,故选 D,句意:别难过。4. 由答句"Not well(不太好)"可知此句问 Miss White 的状态,故选 C,句意:她现在感觉怎么样?
四、阅读短文,完成表格。
Today is Children's Day. Jerry feels sad. He can't go to the cinema with his parents. His grandma is ill. His parents are going to see her. Tom is happy. He will go to the zoo in Hangzhou. Lucy is worried. She has a lot of homework. She can't play with her friends.
| Who | Feeling | Why |
| Jerry | sad | 1. ______ |
| Tom | 2. ______ | 3. ______ |
| Lucy | 4. ______ | 5. ______ |

Today is Children's Day. Jerry feels sad. He can't go to the cinema with his parents. His grandma is ill. His parents are going to see her. Tom is happy. He will go to the zoo in Hangzhou. Lucy is worried. She has a lot of homework. She can't play with her friends.
| Who | Feeling | Why |
| Jerry | sad | 1. ______ |
| Tom | 2. ______ | 3. ______ |
| Lucy | 4. ______ | 5. ______ |
答案:
1. He can't go to the cinema with his parents. 2. happy 3. He will go to the zoo in Hangzhou. 4. worried 5. She has a lot of homework. She can't play with her friends. 解析 1. 由短文内容可知,Jerry 感到难过,他不能和他的父母亲去电影院看电影,故答案为:He can't go to the cinema with his parents. 2. 由句子"Tom is happy"可知,Tom 很高兴,故答案为 happy。3. 由短文内容可知,他将去杭州的动物园,故答案为:He will go to the zoo in Hangzhou. 4. 由句子"Lucy is worried"可知,Lucy 很发愁,故答案为 worried。5. 由短文可知,她有许多家庭作业,她不能和她的朋友们玩,故答案为:She has a lot of homework. She can't play with her friends.
查看更多完整答案,请扫码查看