一、判断下列词组的连读标示是(T)否(F)正确。
( )1. snows a lot
( )2. look out of the window
( )3. pictures of bike
( )4. An apple, please.
( )1. snows a lot
( )2. look out of the window
( )3. pictures of bike
( )4. An apple, please.
答案:
1.F 2.T 3.F 4.F 解析 此题主要考查英语语音中连读规则。连读一般发生在相邻两词中,通常前一个词是以辅音结尾,后一个词是以元音开头,就可以将辅音和元音拼起来连读。根据此规则,故答案依次为 F,T,F,F。
二、给下列句子选择相应的图片。
( )1. Some children go to school on foot in Munich, Germany.
( )2. Some kids go to school by sled in Alaska, USA.


( )3. In 2009, children in Papa Westray, Scotland, went to school by plane because the ferry didn't work.


( )4. Some children in Beijing, China, go to school by subway.
( )1. Some children go to school on foot in Munich, Germany.
( )2. Some kids go to school by sled in Alaska, USA.
( )3. In 2009, children in Papa Westray, Scotland, went to school by plane because the ferry didn't work.
( )4. Some children in Beijing, China, go to school by subway.
答案:
1.D 2.A 3.C 4.B 解析 1.由句中关键信息 on foot(步行),可知选 D。2.由句中关键信息 by sled(乘雪橇),可知选 A。3.由句中关键信息 by plane(乘飞机),可知选 C。4.由句中关键信息 by subway(乘地铁),可知选 B。
三、选择正确的短语补全句子。(有一项多余)
A. don't let the dogs run too fast
B. drive on the left side
C. look first left and then right
D. mind the gap
E. pay attention to the traffic lights
F. slow down and stop
1. If you want to cross the road, you must ______!
2. If you go to school by subway, you must ______.
3. If you see a yellow light, you must ______.
4. If you walk on the street, you must ______.
5. If you go by sled, ______.
A. don't let the dogs run too fast
B. drive on the left side
C. look first left and then right
D. mind the gap
E. pay attention to the traffic lights
F. slow down and stop
1. If you want to cross the road, you must ______!
2. If you go to school by subway, you must ______.
3. If you see a yellow light, you must ______.
4. If you walk on the street, you must ______.
5. If you go by sled, ______.
答案:
1.C 2.D 3.F 4.E 5.A 解析 此题主要考查交通安全规则。如果你想过马路,你必须先看左再看右;如果你乘地铁,必须小心空隙;如果你看见黄灯,你必须减速慢行并停下;如果你在街上行走,你必须注意交通信号灯;如果你乘坐雪橇,不能让狗跑太快。故答案依次为 C,D,F,E,A。
四、阅读短文,判断正(T)误(F)。
Different students like different ways to go to school. I like to go to school on foot. Because I live near school. It takes me only fifteen minutes to get to school. There are many cars and buses on the street. Riding a bike is not safe. Walking to school is good exercise. And I like to listen to music when I walk to school. That's fun. My friend Tom likes walking, too. But he doesn't go to school on foot. His home is far from our school. He often goes to school by bus. We often go for a walk together in a park on Saturday morning. That's good for our body.
( )1. Walking to school is good exercise.
( )2. Tom often goes to school by bus because he doesn't like walking.
( )3. Tom and I often go for a walk together in a park on Sunday morning.
( )4. The passage talks about four ways to go to school.
Different students like different ways to go to school. I like to go to school on foot. Because I live near school. It takes me only fifteen minutes to get to school. There are many cars and buses on the street. Riding a bike is not safe. Walking to school is good exercise. And I like to listen to music when I walk to school. That's fun. My friend Tom likes walking, too. But he doesn't go to school on foot. His home is far from our school. He often goes to school by bus. We often go for a walk together in a park on Saturday morning. That's good for our body.
( )1. Walking to school is good exercise.
( )2. Tom often goes to school by bus because he doesn't like walking.
( )3. Tom and I often go for a walk together in a park on Sunday morning.
( )4. The passage talks about four ways to go to school.
答案:
1.T 2.F 3.F 4.F 解析 1.由文中句子“Walking to school is good exercise.”可知,步行上学是好的锻炼,故答案为 T。2.由文中句子“My friend Tom likes walking, too.”可知 Tom 喜欢走路,故答案为 F。3.由文中句子“We often go for a walk together in a park on Saturday morning.”可知我们经常在星期六早晨一起在公园散步,故答案为 F。4.通读全文可知,文中一共提到了三种去学校的方式,分别是步行、骑自行车和乘公交车,故答案为 F。
查看更多完整答案,请扫码查看