2025年全效学习同步学练测八年级英语上册外研版合肥专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全效学习同步学练测八年级英语上册外研版合肥专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全效学习同步学练测八年级英语上册外研版合肥专版》

(
A
)4.—Can you tell me how to use this new ______ device?
—Sure. Let me show you.

A.digital
B.soft
C.serious
D.bright
答案: Ⅱ.4.A
(
C
)5.—Jimmy, how was your class trip?
—Great! We visited a local fire station and learned ______ safety tips there.

A.difficult
B.impossible
C.useful
D.crowded
答案: Ⅱ.5.C
(
)6.My little brother is always ______ his iPad. He even takes it to the dinner table.

A.worried about
B.interested in
C.agreed with
D.glued to
答案: Ⅱ.6.D
(
)7.—Monica, you look tired. What did you do on weekends?
—Preparing for the exam ______ most of my weekend time.

A.took up
B.took out
C.took down
D.took place
答案: Ⅱ.7.A
(
D
)8.She spends a lot of time ______ novels to have a relax after school.

A.about
B.with
C.in
D.on
答案: Ⅱ.8.D
(
B
)9.—Does your mother allow you ______ a film this afternoon?
—Yes. She also tells me to cross the street ______.

A.see; careful
B.to see; carefully
C.see; carefully
D.to see; careful
答案: Ⅱ.9.B
(
B
)10.—China has developed very quickly in science and technology these years.
—______ I really feel proud of it.

A.Good luck!
B.That's true.
C.No problem.
D.It's a good idea.
答案: Ⅱ.10.B
Ⅲ. 教材语句迁移仿写
对智能手机使用的看法
Smartphones are useful, but we shouldn't let them take up all our time.
仿写:社交媒体在交流方面很方便,但我们不应该让它占据我们所有的空闲时间。
Social
media
is
convenient
for communication, but we shouldn't let it
take
up
all our free time.
答案: Ⅲ.Social media convenient take up
Ⅳ. 短文阅读(一)
History is an important part of human culture. It helps us learn from the past and plan for the future. However, it is hard for us to truly experience history. Now, digital technology is changing the way we learn about history.
Digital technology allows people to “visit” historical places online. For example, students can explore ancient buildings or cities through their computers. This is much more interesting than just reading books or listening to the teachers. It helps them understand different cultures and lives in the past in a lively way.
Besides, digital technology helps protect old artworks and documents. Many old paintings and books are easily damaged(损坏)as time goes by. Museums can turn them into digital copies to save them forever. This way, people around the world can see these treasures(珍宝)online easily. Digital tools can also help repair(修补)damaged artworks. People can use computers to repair broken parts of ancient statues(雕塑), so they won't disappear over time.
Digital technology is also useful for historians. In the past, studying old materials(材料)took years, but now with computers, they can work faster. They can search old texts quickly or use AI tools to find connections between events. This leads to new discoveries and ideas about history.
In short, digital technology makes learning history easier and more fun. As technology keeps developing, we will find even better ways to explore and protect our culture. Maybe one day, virtual reality (VR) will let us “live” in history!
(
D
)1. 新考法 行文方式 How does the writer develop his idea in paragraph 2?
A. By telling a story.
B. By listing numbers.
C. By asking a question.
D. By giving an example.
(
C
)2. What is paragraph 3 mainly about?
A. What digital tools help to create.
B. When to travel to historical places online.
C. How digital technology helps with cultural treasures.
D. Why students should learn history with computers.
(
A
)3. What is the best title for this text?
A. Digital Technology Makes History Alive
B. The History of Digital Technology
C. The Importance of Old Art
D. How to Visit Museums
答案: Ⅳ.1.D 2.C 3.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭