2025年英语听说读写能力培养七年级上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语听说读写能力培养七年级上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语听说读写能力培养七年级上册人教版》

(D)
How do you greet your friends or visitors? In most countries, people shake hands when they meet. But others are different. What are they? 56
Aloha, Hawaii!
Flowers are everywhere in Hawaii. 57 They put a flower lei( 夏威夷花环) around your neck. They say "aloha( 你好)" to you!
58
This country is famous for its people's romantic ( 浪漫的) way of greeting. They touch their cheeks( 脸颊) and make a kissing sound.
Take a bath together
Come and take a bath! Indians( 印第安人) in Brazil( 巴西) love bathing very much. When you visit them, they will invite you to take a bath in a river with them. 59
Bowing
In Thailand, people there press their palms( 手掌) together and bow( 鞠躬) to greet each other. If you hold your hands higher or take a lower bow, you show more respect to others.
Greeting is a kind of etiquette ( 礼节), but also a kind of culture. Understanding the way of greeting in other countries is to understand the culture of other countries. 60 If you want to travel to a new country next time, do not forget to check the way of greeting each other.
阅读短文,把A~E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。(5分)


A.People use them to welcome visitors.
B.Cheek kissing in France
C.Read on to find out!
D.To show respect is what we should do.
E.What a fun way of greeting!
答案: 56~60 CABED
(E)
My grandma and grandpa are 70 years old. I visit them every weekend. They are old, but they are my role models( 榜样).
My grandma has white hair and a wrinkled( 有皱纹的) face. She also has rough( 粗糙的) hands. She works in the field every day. She works so hard that she often forgets to have meals or drink water. We all like eating the vegetables from her field. They are fresh and healthy. My grandma never wears expensive clothes or shoes. My grandma always says, "We are living a bet-ter life now, but it's still a good idea to keep a habit of diligence and thrift( 勤俭节约)."
My grandpa loves swimming. He looks cold, but has a kind heart. He has a great gift for swimming and enjoys it greatly. He always swims with a group of young people. They love swim-ming and challenging ( 挑战) themselves and always help each other. His swimming style makes many people want to learn from him, too. So he teaches them a lot. Everyone becomes a better person. My grandpa always says don't be afraid of difficulties, we never give up and we should work hard for our dreams.
根据短文内容,回答下列问题。(5分)
61. How old are the grandparents?
70 years old.

62. When does the writer visit his grandparents?
Every weekend.

63. Why do they like the vegetables from the grandma's field?
Because they are fresh and healthy.

64. Who does the grandpa always swim with?
A group of young people.

65. What can we learn from the grandparents?
We should keep a habit of diligence and thrift and never be afraid of difficulties, never give up and work hard for our dreams.
答案: 61.70 years old.
62.Every weekend.
63.Because they are fresh and healthy.
64.A group of young people.
65.We should keep a habit of diligence and thrift and never be afraid of difficulties, never give up and work hard for our dreams.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭