2025年名校课堂七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂七年级英语上册人教版》

一、阅读理解。
A 北师大附属实验校本经典题
Different Work Routines
Do you ever think about how our city stays clean, where our rubbish goes, or who fixes the cracks (裂缝) in the streets? We hardly ever see people doing these jobs, but we're sure to notice if they stop!
Cleaners usually clean the streets very early in the morning when it is still dark. They work hard to make our city beautiful. Then, when people leave for work at 8 or 9 o'clock, they can walk on clean streets.
What about the people that collect rubbish? They drive around cities and towns, collecting all the rubbish from bins and keeping our streets clean and tidy. They sometimes work in the day, but they often work early in the morning when the streets are quiet.
People that repair (修理) roads often work at night because there aren't a lot of cars around. Because of them, we can drive around safely.
Most people go to work or school on weekdays and rest at the weekend. For them, weekends and holidays are busy times! For example, doctors, nurses, police officers and firefighters help people seven days a week all year!
These are just some of the people that keep our towns and cities clean, healthy and working properly. We don't see them often, but they are all very important.
(
B
)1. 新考向 开篇方式 How does the writer start the text?
A. By telling a story.
B. By asking a question.
C. By giving an example.
(
A
)2. When do the cleaners usually clean the streets?
A. Very early in the morning.
B. At noon.
C. In the afternoon.
(
C
)3. 新考向 信息还原 Which of the following can be put in “▲”?
A. They can have a good time at weekends and on holidays.
B. How about your parents?
C. But some people have a different routine.
(
C
)4. The writer's main purpose (目的) in writing this text is to ______.
A. show some interesting jobs to readers
B. tell us the hard work of some people
C. show the importance of different jobs
答案: 1.B 2.A 3.C 4.C
二、短文匹配。
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
I am a schoolgirl. My brother and I are twins. We are both 13 years old. My brother and I study in No. 1 Middle School. 5 Our parents are both teachers in our school. They work hard. There are twenty-five boys and eighteen girls in our class.
We go to school from Monday to Friday. 6 We usually get up at six and have breakfast at six thirty. We go to school at seven. Class begins at eight. We have four classes in the morning and two in the afternoon. We have lunch at twelve fifteen. At 4:00 p. m., we do sports. We go home at 5:00 p. m. 7 We do our homework at seven and finish it at nine every evening, and then we go to bed at half past nine. But sometimes we go to sleep at about ten.
8 We study Chinese, maths, English, geography, physics, history, politics and other lessons. What is our favourite subject? We like English best. We always work hard.
A. This is my school.
B. We have dinner at 6:00 p. m.
C. We like our school very much.
D. We study many subjects in our school.
E. We have no classes on Saturdays or Sundays.
5.
C
6.
E
7.
B
8.
D
答案: 5.C 6.E 7.B 8.D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭