2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练七年级英语上册译林版扬州专版》

Once upon a time, there was a poor soldier. One day he met a devil who promised to make him rich. Just at that time he saw a large bear running toward him. He shot it with his rifle. Then the devil said, “Now you must wear the bear’s skin for seven years. You must not take a bath. You must not cut off your beard. And you must not cut your hair. If you die during these seven years, I shall take your soul. If you stay alive, you are free and rich.”
The devil took off his green jacket and gave it to the soldier, saying, “The pocket in it is always full of gold. You can spend as much as you like.” Then the devil vanished. The solider put on the bearskin and started to walk around the country.
During the first year he did not look ugly, but during the second year he smelled bad and looked ugly. In the fourth year, he saw an old man crying and helped the old man by giving some gold. The old man was grateful and asked him to choose one of his three daughters as his wife.
When the two eldest daughters saw him, they ran away. The youngest said, “I will marry him. Father, you made him a promise. I must help you keep the promise.” The soldier took a ring from his finger, cut it in half and gave her one half. He kept the other half himself. Then he left, saying, “I will walk around the country for three years. Please wait for me.”
Finally, on the last day of the seven years, the devil looked at him angrily but he kept his promise. After the devil washed him and cut his hair and beard, the soldier returned to the girl’s house. When he brought out his half of the ring, she took the other half. They married and lived happily.
—Taken from *Grimm’s Fairy Tales*
(
A
)1. According to the passage, which of the following sentences is TRUE?
A. The devil was angry, but he couldn’t take the soldier’s soul.
B. The second oldest daughter promised to marry the soldier.
C. For the next four years, the soldier walked around the country.
D. The soldier cut a gold in half and gave one piece to the daughter.
(
D
)2. What does the underlined word “grateful” mean in Paragraph 3?
A. 伟大的 B. 大方的 C. 骄傲的 D. 感激的
(
B
)3. Why did the two eldest daughters run away after they saw the soldier?
A. Their father asked them to do so.
B. They didn’t like the ugly soldier.
C. Their little sister wanted to marry him.
D. They were happy to see the soldier.
(
A
)4. Which of the following is the RIGHT order according to the story?
a. The soldier used his rifle to shoot the large bear.
b. The youngest daughter got married to the soldier.
c. The devil took off his green jacket and gave it to the soldier.
d. The old man got some help from the soldier in a bear’s skin.
A. a-c-d-b B. a-d-b-c C. c-a-b-d D. c-d-b-a
答案: 1.A 细节理解题。根据“Finally,on the last day of the seven years,the devil looked at him angrily but he kept his promise.”可知,最终士兵做到了7年不洗澡、不刮胡子等要求,虽然恶魔很生气,但是也要遵守诺言,无法取走士兵的灵魂。故选A。
2.D 词义猜测题。根据“The old man was grateful and asked him to choose one of his three daughters for his wife.”可知,老人承诺将一个女儿许配给她,可见老人是为了感谢这个士兵,因此grateful表示“感激的”。故选D。
3.B 推理判断题。根据上文“but during the second year he smelled bad and looked ugly”可知,这个士兵已经很久没有洗澡,没有刮胡子,而且还穿着熊皮生活,因此看起来非常丑陋,所以老人的两个女儿因为这个原因跑走了。故选B。
4.A 事件排序题。根据“He shot it with his rifle.”“The devil took off his green jacket and gave it to the soldier.”“In the fourth year,he saw an old man crying and helped the old man by giving some gold.”“The youngest said,‘I will marry him. Father,you made him a promise.’”可知,正确的顺序是a-c-d-b。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭