Rat(老鼠) remembered his own little home under the ground. He hadn’t seen it for a long time. When Badger and Mole(鼹鼠) returned to the kitchen, they saw that Rat was very eager to go home to the river. The underground made him uncomfortable. He likes fresh air and sunshine.
“Relax, Rat,” said Badger. “I’ll show you a shortcut through the Wild Forest and you’ll be home in no time.”
Badger took Mole, Rat and Otter through a very long underground passage. It seemed that they walked for a very long time. However, finally they arrived at a part of the passage that was just under the ground. The passage let out into the open air. Mole could see the sunshine. Quickly, Badger let them out of the passage and said goodbye. The three animals thanked Badger for his kindness.
Now Otter led them through the rest of the Wild Forest. Otter was almost as powerful an animal as Badger, so Mole and Rat felt safe with him. Finally, they reached the forest end. They were looking at the green fields and the river was nearby. All of the animals were very happy to be going home, away from the dark forest.
Happily, the animals hurried toward the river back to Rat’s house. As he ran, Mole realized that he was really a field animal. He might live under the ground like Badger, but he also liked the little gardens, the fresh air and the sunshine. The Wild Forest was not his kind of place.
—Adapted from *The Wind in the Willows*
(
A. 捷径 B. 截断 C. 剪短 D. 密道
(
A. The underground made him comfortable.
B. It’s not interesting to live with Badger and Mole.
C. He wanted to eat something in the kitchen.
D. He hadn’t seen it for a long time and missed it very much.
(
A. Otter. B. Mole. C. Badger. D. Rat.
(
(1) They walked through a very long underground passage for a long time.
(2) They looked at the green fields and the river was nearby.
(3) They arrived at a part of the passage that was just under the ground.
(4) They went through the rest of the Wild Forest.
A. (1)(3)(2)(4) B. (1)(4)(3)(2)
C. (2)(3)(1)(4) D. (1)(3)(4)(2)
“Relax, Rat,” said Badger. “I’ll show you a shortcut through the Wild Forest and you’ll be home in no time.”
Badger took Mole, Rat and Otter through a very long underground passage. It seemed that they walked for a very long time. However, finally they arrived at a part of the passage that was just under the ground. The passage let out into the open air. Mole could see the sunshine. Quickly, Badger let them out of the passage and said goodbye. The three animals thanked Badger for his kindness.
Now Otter led them through the rest of the Wild Forest. Otter was almost as powerful an animal as Badger, so Mole and Rat felt safe with him. Finally, they reached the forest end. They were looking at the green fields and the river was nearby. All of the animals were very happy to be going home, away from the dark forest.
Happily, the animals hurried toward the river back to Rat’s house. As he ran, Mole realized that he was really a field animal. He might live under the ground like Badger, but he also liked the little gardens, the fresh air and the sunshine. The Wild Forest was not his kind of place.
—Adapted from *The Wind in the Willows*
(
A
)1. What does the underlined word “shortcut” mean in Chinese?A. 捷径 B. 截断 C. 剪短 D. 密道
(
D
)2. Why was Rat very eager to go home to the river?A. The underground made him comfortable.
B. It’s not interesting to live with Badger and Mole.
C. He wanted to eat something in the kitchen.
D. He hadn’t seen it for a long time and missed it very much.
(
C
)3. Who took the animals through a very long underground passage?A. Otter. B. Mole. C. Badger. D. Rat.
(
D
)4. How did the animals go back to Rat’s house? Put the sentences into right order.(1) They walked through a very long underground passage for a long time.
(2) They looked at the green fields and the river was nearby.
(3) They arrived at a part of the passage that was just under the ground.
(4) They went through the rest of the Wild Forest.
A. (1)(3)(2)(4) B. (1)(4)(3)(2)
C. (2)(3)(1)(4) D. (1)(3)(4)(2)
答案:
1.A 词义猜测题。根据第二段“you’ll be home in no time(你很快就会回家)”可知,Rat可以通过“shortcut”快速穿过森林回到家里。所以选“捷径”。D选项“密道”可能不是最快的。故选A。
2.D 细节理解题。根据第一段第二句“He hadn’t seen it for a long time.”可知,他很久没有看到它了,所以老鼠非常渴望回到河边的家。故选D。
3.C 细节理解题。根据第三段第一句“Badger took Mole, Rat and Otter through a very long underground passage.”可知,是獾带着鼹鼠、老鼠和水獭穿过一条很长的地下通道。故选C。
4.D 事件排序题。找到选项对应的原文出处,就可以判断顺序了。第三段中第一句,他们首先出发穿过一个非常长的地下通道,所以第一步是
(1),排除C项。然后第三段中第三句,他们来到了通道的地下路段,所以第二步是
(3),排除B项。根据第四段中第一句他们穿过森林的剩余部分,所以第三步是
(4),排除A项。故选D。
2.D 细节理解题。根据第一段第二句“He hadn’t seen it for a long time.”可知,他很久没有看到它了,所以老鼠非常渴望回到河边的家。故选D。
3.C 细节理解题。根据第三段第一句“Badger took Mole, Rat and Otter through a very long underground passage.”可知,是獾带着鼹鼠、老鼠和水獭穿过一条很长的地下通道。故选C。
4.D 事件排序题。找到选项对应的原文出处,就可以判断顺序了。第三段中第一句,他们首先出发穿过一个非常长的地下通道,所以第一步是
(1),排除C项。然后第三段中第三句,他们来到了通道的地下路段,所以第二步是
(3),排除B项。根据第四段中第一句他们穿过森林的剩余部分,所以第三步是
(4),排除A项。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看