第127页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
六、(2025·南通市如皋市期末改编)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。〔人与自我——做人与做事〕
Almost all children want their parents to give them more pocket money. 1. ______ And the amount(数量)of money that children get from their parents is different from family to family.
The frequency(频率)of getting money is different too. 2. ______ Do you know why?
First of all,parents want children to choose between the spending and the saving. Then children should understand what their parents want them to buy with the pocket money. Usually,some children spend all of the money right after they get it. 3. ______ By doing this,children will learn to spend money well.
To encourage(鼓励)children to do the housework,some parents pay children for doing that. However,some people don't agree. 4. ______
Pocket money can give children a chance to experience three things. 5. ______ They can spend it by buying things they want. They can save it for future use. Saving money helps children understand that money never comes easily. Saving money can also open the door to a better future for children.
| A. They can spend it by giving it to a good course. |
| B. Some children get pocket money every month. |
| C. It's better for parents not to give children more money until the right time. |
| D. Learn to save pocket money for the future. |
| E. They think it is children's duty to help at home. |
| F. But most of the time,their parents just give them a certain amount. |
| G. It is wise to save every penny for the future. |
Almost all children want their parents to give them more pocket money. 1. ______ And the amount(数量)of money that children get from their parents is different from family to family.
The frequency(频率)of getting money is different too. 2. ______ Do you know why?
First of all,parents want children to choose between the spending and the saving. Then children should understand what their parents want them to buy with the pocket money. Usually,some children spend all of the money right after they get it. 3. ______ By doing this,children will learn to spend money well.
To encourage(鼓励)children to do the housework,some parents pay children for doing that. However,some people don't agree. 4. ______
Pocket money can give children a chance to experience three things. 5. ______ They can spend it by buying things they want. They can save it for future use. Saving money helps children understand that money never comes easily. Saving money can also open the door to a better future for children.
| A. They can spend it by giving it to a good course. |
| B. Some children get pocket money every month. |
| C. It's better for parents not to give children more money until the right time. |
| D. Learn to save pocket money for the future. |
| E. They think it is children's duty to help at home. |
| F. But most of the time,their parents just give them a certain amount. |
| G. It is wise to save every penny for the future. |
答案:
1.F 2.B 3.C 4.E 5.A
七、书面表达。
某英文网站正在开展以“What I do with my lucky money”为题的征文活动。请你根据以下提示,用英语写一篇短文投稿。
提示:1. 你的压岁钱的来源和用途;2. 合理使用压岁钱的意义。
要求:1. 包含全部要点,可适当发挥;2. 文中不出现真实的校名及姓名;3. 词数80左右。
What I do with my lucky money______
某英文网站正在开展以“What I do with my lucky money”为题的征文活动。请你根据以下提示,用英语写一篇短文投稿。
提示:1. 你的压岁钱的来源和用途;2. 合理使用压岁钱的意义。
要求:1. 包含全部要点,可适当发挥;2. 文中不出现真实的校名及姓名;3. 词数80左右。
What I do with my lucky money______
答案:
One possible version:What I do with my lucky moneyDuring the Spring Festival, I usually get much lucky money from my parents and relatives. My parents give me the most.I usually spend half of my lucky money on pens,books and snacks. I also use some money to buy gifts for my parents. I save the rest and put it in the bank. As Mum always tells me,it's important to save for a rainy day.It's good to manage money well. I make a budget for my lucky money every year. It helps me know what to do with it and have good spending habits.
查看更多完整答案,请扫码查看