2025年美迪初中衔接暑假河北教育出版社英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年美迪初中衔接暑假河北教育出版社英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
Passage 4
Every year on April 1,April Fools' Day is celebrated in many countries around the world. In France,it's called “Poisson d'Avril” or “Fish of April”. In Scotland,the holiday is often called “Gowkie Day”. In Iraq,the holiday is called “Kithbet Neesan” or “April Lie”.
History experts say people have celebrated April Fools' Day for a long time. Some believe April Fools' Day comes from the ancient Romans more than two thousand years ago,which was a day of playing games and pretending to be someone else.
Others say the day for fooling began in France in 1564 when King Charles changed the yearly calendar. He moved New Year's Day from April 1 to January 1. Many people did not know about the change because of communication problems then. Some people continued to celebrate New Year's Day on April 1. Other people called them April Fools and played jokes on them.
In the United State,April Fools' Day is just a day of joking and playing tricks on friends. These kinds of jokes are also called pranks(恶作剧). These jokes typically end in the prankster shouting “April Fools”!
Simple pranks,like telling a friend a funny lie or making prank phone calls,are still common. But major companies also get in on April Fools' Day in a much bigger way. A few years ago,on April 1,a coffee company announced it was introducing new coffee cup sizes. The very large cups,bigger than a human head,remained useful for customers even after finishing all that coffee. According to the coffee company,the cups could be used as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade.
It did not take long for customers to catch on to the prank. More and more people use media or smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools' Day. One very annoying smart phone app,Cat Facts,sends funny facts about cats to your friends' phones every day.
11. Why did some French people keep the old New Year's Day?
A. They liked the old celebration.
B. They did not know the change.
C. They wanted to be different from others.
D. The king wanted to play a joke on the people.
12. Americans celebrated April Fools' Day to ____.
A. escape the stress of their work
B. find a chance to give children gifts
C. improve the friendship between them
D. have fun and play jokes on others
13. What do the underlined words “get in on” in Paragraph 5 mean?
A. Join in.
B. Give away.
C. Stick to.
D. Break away from.
14. What is the author's purpose of writing the text?
A. To introduce a new festival.
B. To tell a story on April Fools' Day.
C. To introduce April Fools' Day.
D. To explain the misunderstanding of April Fools' Day.
Every year on April 1,April Fools' Day is celebrated in many countries around the world. In France,it's called “Poisson d'Avril” or “Fish of April”. In Scotland,the holiday is often called “Gowkie Day”. In Iraq,the holiday is called “Kithbet Neesan” or “April Lie”.
History experts say people have celebrated April Fools' Day for a long time. Some believe April Fools' Day comes from the ancient Romans more than two thousand years ago,which was a day of playing games and pretending to be someone else.
Others say the day for fooling began in France in 1564 when King Charles changed the yearly calendar. He moved New Year's Day from April 1 to January 1. Many people did not know about the change because of communication problems then. Some people continued to celebrate New Year's Day on April 1. Other people called them April Fools and played jokes on them.
In the United State,April Fools' Day is just a day of joking and playing tricks on friends. These kinds of jokes are also called pranks(恶作剧). These jokes typically end in the prankster shouting “April Fools”!
Simple pranks,like telling a friend a funny lie or making prank phone calls,are still common. But major companies also get in on April Fools' Day in a much bigger way. A few years ago,on April 1,a coffee company announced it was introducing new coffee cup sizes. The very large cups,bigger than a human head,remained useful for customers even after finishing all that coffee. According to the coffee company,the cups could be used as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade.
It did not take long for customers to catch on to the prank. More and more people use media or smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools' Day. One very annoying smart phone app,Cat Facts,sends funny facts about cats to your friends' phones every day.
11. Why did some French people keep the old New Year's Day?
A. They liked the old celebration.
B. They did not know the change.
C. They wanted to be different from others.
D. The king wanted to play a joke on the people.
12. Americans celebrated April Fools' Day to ____.
A. escape the stress of their work
B. find a chance to give children gifts
C. improve the friendship between them
D. have fun and play jokes on others
13. What do the underlined words “get in on” in Paragraph 5 mean?
A. Join in.
B. Give away.
C. Stick to.
D. Break away from.
14. What is the author's purpose of writing the text?
A. To introduce a new festival.
B. To tell a story on April Fools' Day.
C. To introduce April Fools' Day.
D. To explain the misunderstanding of April Fools' Day.
答案:
Passage 4
这是一篇说明文。文章主要介绍了愚人节在不同国家的称谓,愚人节的历史起源,以及它在美国的一些庆祝形式。
11. B 细节理解题。根据第三段“Others say the day for fooling began in France in 1564... people continued to celebrate New Year's Day on April 1.”(还有人说愚人节起源于1564年的法国。当时查理国王更改了年历他把新年从4月1日改为1月1日。当时由于沟通问题,很多人并不知道这一变化。一些人继续在4月1日庆祝新年。)可知,一些法国人仍然过旧的新年是他们不知道新年被改变了。故选B。
12. D 细节理解题。根据第四段中“In the United State,April Fools' Day is just a day of joking and playing tricks on friends.”(在美国,愚人节只是开玩笑和捉弄朋友的日子。)可知,美国人庆祝愚人节是为了找乐子,和别人开玩笑。故选D。
13. A 词义猜测题。根据画线短语上文“Simple pranks,like telling a friend a funny lie or making prank phone calls,are still common.”(简单的恶作剧,比如对朋友说一个有趣的谎言或打恶作剧电话,仍然很常见。)以及下文“A few years ago,on April 1,a coffee company announced... remained useful for customers even after finishing all that coffee.”(几年前的4月1日,一家咖啡公司宣布推出新的尺寸的咖啡杯。那些比人头还大的大杯子,即使喝完了所有的咖啡,仍然对顾客有用。)由此可推知,一些大公司也以夸张的方式参与到愚人节的活动中来。所以画线词的意思为“参与,加入”。故选A。
14. C 推理判断题。本文主要介绍了愚人节在不同国家的称谓,不同人对愚人节的历史起源的不同看法,以及它在美国的一些庆祝形式。由此可知,文章的主要目的是介绍愚人节的一些信息。故选C。
这是一篇说明文。文章主要介绍了愚人节在不同国家的称谓,愚人节的历史起源,以及它在美国的一些庆祝形式。
11. B 细节理解题。根据第三段“Others say the day for fooling began in France in 1564... people continued to celebrate New Year's Day on April 1.”(还有人说愚人节起源于1564年的法国。当时查理国王更改了年历他把新年从4月1日改为1月1日。当时由于沟通问题,很多人并不知道这一变化。一些人继续在4月1日庆祝新年。)可知,一些法国人仍然过旧的新年是他们不知道新年被改变了。故选B。
12. D 细节理解题。根据第四段中“In the United State,April Fools' Day is just a day of joking and playing tricks on friends.”(在美国,愚人节只是开玩笑和捉弄朋友的日子。)可知,美国人庆祝愚人节是为了找乐子,和别人开玩笑。故选D。
13. A 词义猜测题。根据画线短语上文“Simple pranks,like telling a friend a funny lie or making prank phone calls,are still common.”(简单的恶作剧,比如对朋友说一个有趣的谎言或打恶作剧电话,仍然很常见。)以及下文“A few years ago,on April 1,a coffee company announced... remained useful for customers even after finishing all that coffee.”(几年前的4月1日,一家咖啡公司宣布推出新的尺寸的咖啡杯。那些比人头还大的大杯子,即使喝完了所有的咖啡,仍然对顾客有用。)由此可推知,一些大公司也以夸张的方式参与到愚人节的活动中来。所以画线词的意思为“参与,加入”。故选A。
14. C 推理判断题。本文主要介绍了愚人节在不同国家的称谓,不同人对愚人节的历史起源的不同看法,以及它在美国的一些庆祝形式。由此可知,文章的主要目的是介绍愚人节的一些信息。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看