第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
1. When do giraffes nearly grow to their full height?
A. By the age of 3.
B. By the age of 4.
C. After the age of 5.
D. After the age of 14.
2. Most time of giraffes' day is spent in .
A. running on grassland
B. kicking their enemies
C. eating leaves and twigs
D. protecting themselves
3. 新考点·句子还原 Which of the following can be put in the ▲ ?
A. What do they live on?
B. How long can they live?
C. How many giraffes are there?
D. Where and how do they live?
4. Which body parts are useful for protecting giraffes from enemies?
A. Eyes and tongues.
B. Ears and tongues.
C. Eyes and legs.
D. Ears and legs.
5. What can we know from the passage?
A. Giraffes can live in groups and can also live alone.
B. Giraffes get most of the water from rivers near them.
C. Baby giraffes cannot run when they are a few days old.
D. The writer mentions lions because they are giraffes' enemies.
A. By the age of 3.
B. By the age of 4.
C. After the age of 5.
D. After the age of 14.
B
2. Most time of giraffes' day is spent in .
A. running on grassland
B. kicking their enemies
C. eating leaves and twigs
D. protecting themselves
C
3. 新考点·句子还原 Which of the following can be put in the ▲ ?
A. What do they live on?
B. How long can they live?
C. How many giraffes are there?
D. Where and how do they live?
D
4. Which body parts are useful for protecting giraffes from enemies?
A. Eyes and tongues.
B. Ears and tongues.
C. Eyes and legs.
D. Ears and legs.
C
5. What can we know from the passage?
A. Giraffes can live in groups and can also live alone.
B. Giraffes get most of the water from rivers near them.
C. Baby giraffes cannot run when they are a few days old.
D. The writer mentions lions because they are giraffes' enemies.
D
答案:
DAY 4 阅读理解
[👁️]篇章导读
本文介绍了和长颈鹿有关的一些常识,包括它们的外形特征、居住地、饮食以及如何抵挡攻击等。
✓答案解析
1.B 细节理解题。由"What do they look like?"介绍中的"Giraffes nearly grow to their full height by the age of four."可知,长颈鹿到四岁时差不多就长到它们的最高高度。
2.C 细节理解题。由"What do they eat?"介绍中的"...they eat leaves and twigs of plants."及"They spend most time of their day eating."可知,长颈鹿吃植物的叶子和嫩枝,并且一天中大部分时间都在吃。
3.D 推理判断题。由下文内容可知,该部分讲的是长颈鹿的居住地以及居住方式,故 D 项符合语境。
4.C 细节理解题。由最后一段中的"Their height and good eyesight are useful..."及"They can also protect themselves by using their strong legs..."可知,长颈鹿的身高、好视力和强壮的腿保护它们免受天敌的侵害,故选 C 项。
5.D 推理判断题。由最后一段中的"Giraffes can be attacked by some large animals like lions."可知,作者提到狮子是因为它们会攻击长颈鹿,是长颈鹿的天敌。
[👁️]篇章导读
本文介绍了和长颈鹿有关的一些常识,包括它们的外形特征、居住地、饮食以及如何抵挡攻击等。
✓答案解析
1.B 细节理解题。由"What do they look like?"介绍中的"Giraffes nearly grow to their full height by the age of four."可知,长颈鹿到四岁时差不多就长到它们的最高高度。
2.C 细节理解题。由"What do they eat?"介绍中的"...they eat leaves and twigs of plants."及"They spend most time of their day eating."可知,长颈鹿吃植物的叶子和嫩枝,并且一天中大部分时间都在吃。
3.D 推理判断题。由下文内容可知,该部分讲的是长颈鹿的居住地以及居住方式,故 D 项符合语境。
4.C 细节理解题。由最后一段中的"Their height and good eyesight are useful..."及"They can also protect themselves by using their strong legs..."可知,长颈鹿的身高、好视力和强壮的腿保护它们免受天敌的侵害,故选 C 项。
5.D 推理判断题。由最后一段中的"Giraffes can be attacked by some large animals like lions."可知,作者提到狮子是因为它们会攻击长颈鹿,是长颈鹿的天敌。
查看更多完整答案,请扫码查看