第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
DAY 2 阅读理解 A 人与自然(自然生态) | 说明文 | 词数: 226+130 | 难度: ★★★★☆ | 建议用时: 8 min | 答案: P9
In a new study, the scientists estimated(估计) the number of the world's ants is about 20 000 trillion(万亿)!
That means for every human, there are nearly 2.5 million ants. If you put all the ants on a scale(秤), they'd weigh more than all the wild birds and mammals(哺乳动物) on Earth.
How did they count such a big number? In the past, many scientists counted ants in different areas. They collected fallen leaves and soil(泥土) and dried them to force the ants to come out for counting. Based on 465 studies, the new study made the estimation.
According to Wang Runxi, one of the researchers, the number and living places of ants can be valuable predictors(预报性的事物) of environmental changes.
"Ants play an important role in the environment," Wang told Science and Technology Daily. "They help make the soil soft, spread seeds, break down things and form a part of the food chain. They are everywhere on Earth except for the coldest places."
"Compared with big animals, little ants are more sensitive(敏感的)to environmental changes," Wang added. Most ants live in warm places. But in recent years, ants have been moving toward the North Pole and the South Pole because of global warming. Changes in forests also affect the number of ants. For example, too many trees are cut down.
1. What does Paragraph 3 mainly tell us?
A. The number of ants.
B. The areas where ants live.
C. The importance of ants.
D. The way of counting ants.
2. 新考点·代词指代 What does the underlined word "They" refer to?
A. Ants.
B. Humans.
C. Areas.
D. Changes.
3. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Based on 465 studies, the new study made the estimation.
B. In the past, many scientists counted ants in different areas.
C. The ants are everywhere on Earth except for the warmest places.
D. Little ants are more sensitive to environmental changes than big animals.
4. Where can we probably read the passage?
A. In a diary.
B. In a magazine.
C. In a novel.
D. In an invitation.
In a new study, the scientists estimated(估计) the number of the world's ants is about 20 000 trillion(万亿)!
That means for every human, there are nearly 2.5 million ants. If you put all the ants on a scale(秤), they'd weigh more than all the wild birds and mammals(哺乳动物) on Earth.
How did they count such a big number? In the past, many scientists counted ants in different areas. They collected fallen leaves and soil(泥土) and dried them to force the ants to come out for counting. Based on 465 studies, the new study made the estimation.
According to Wang Runxi, one of the researchers, the number and living places of ants can be valuable predictors(预报性的事物) of environmental changes.
"Ants play an important role in the environment," Wang told Science and Technology Daily. "They help make the soil soft, spread seeds, break down things and form a part of the food chain. They are everywhere on Earth except for the coldest places."
"Compared with big animals, little ants are more sensitive(敏感的)to environmental changes," Wang added. Most ants live in warm places. But in recent years, ants have been moving toward the North Pole and the South Pole because of global warming. Changes in forests also affect the number of ants. For example, too many trees are cut down.
1. What does Paragraph 3 mainly tell us?
A. The number of ants.
B. The areas where ants live.
C. The importance of ants.
D. The way of counting ants.
2. 新考点·代词指代 What does the underlined word "They" refer to?
A. Ants.
B. Humans.
C. Areas.
D. Changes.
3. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Based on 465 studies, the new study made the estimation.
B. In the past, many scientists counted ants in different areas.
C. The ants are everywhere on Earth except for the warmest places.
D. Little ants are more sensitive to environmental changes than big animals.
4. Where can we probably read the passage?
A. In a diary.
B. In a magazine.
C. In a novel.
D. In an invitation.
答案:
1.D 主旨大意题。通读第三段,尤其是第一句"How did they count such a big number?"可知,第三段主要告诉我们科学家统计蚂蚁数量的方式。
2.A 代词指代题。由画线单词所在句的上一句中的 Ants play an important role in the environment 可推断,此处是指蚂蚁对环境的重要作用,故 They 指代的是蚂蚁。
3.C 细节理解题。由第五段中的"They are everywhere on Earth except for the coldest places."可知,除了最冷的地方蚂蚁在地球上无处不在,故 C 项的表述错误。
4.B 推理判断题。本文主要介绍了一项对于蚂蚁数量的统计结果以及蚂蚁数量和居住地所反映的环境变化。由此可推断,我们可能会在杂志上看到这篇文章。
2.A 代词指代题。由画线单词所在句的上一句中的 Ants play an important role in the environment 可推断,此处是指蚂蚁对环境的重要作用,故 They 指代的是蚂蚁。
3.C 细节理解题。由第五段中的"They are everywhere on Earth except for the coldest places."可知,除了最冷的地方蚂蚁在地球上无处不在,故 C 项的表述错误。
4.B 推理判断题。本文主要介绍了一项对于蚂蚁数量的统计结果以及蚂蚁数量和居住地所反映的环境变化。由此可推断,我们可能会在杂志上看到这篇文章。
查看更多完整答案,请扫码查看