第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
DAY3 阅读理解 人与社会(社会)| 说明文 | 词数: 279+166 | 难度:★★★★★ | 建议用时: 9 min | 答案: P37
新趋势·拓展国际视野 Children in the UK will no longer be exposed to TV ads for junk food. The new law shared on December 3 confirmed(确认) the final rules for advertising. TV ads will only be allowed after 9:00 p.m. from next October as part of efforts to reduce childhood obesity(肥胖).
This law keeps an important promise made by the government and supports the goal of giving every child the best and healthiest start in life. The new rule also includes a ban on paid online junk food ads to cut children's contact with foods that are high in fat,sugar,or salt. This aims to help cut the number of obesity-related diseases,such as diabetes(糖尿病) and heart disease. These actions are expected to remove 7.2 billion calories from the diets of children in the UK each year,preventing(预防) around 20 000 cases of childhood obesity.
NHS(国家医疗服务体系)data shows a worrying rise in childhood obesity. Almost 1 in 10 children in the younger age group now have obesity,and by age 5,1 in 5 children have tooth problems because they eat too much sugar. If the data keeps rising and no further action is taken to stop it,these children could experience serious health problems as adults. By taking steps to prevent childhood obesity,the government will start to build a healthier future and protect the next generation's health. NHS National Medical Director,Professor Sir Stephen Powis,said,"We have always said that the NHS can help people in obesity to reach a healthier weight,but we need to work with the rest of society to stop people from becoming overweight in the first place."
1. When does the new law begin?
A. This October.
B. This December.
C. Next October.
D. Next December.
2. What's the meaning of the underlined word "ban" in Paragraph 2?
A. Stop.
B. Role.
C. Step.
D. Use.
3. Which of the following is closest to the NHS data?
A. Almost 10.1% of adults now develop obesity.
B. 23.7% of 3-year-old children have tooth problems.
C. 20.3% of 5-year-old children have head problems.
D. Nearly 9.6% of children in the younger age group now develop obesity.
4. What will happen if the number of obese children continues to rise?
A. More children will become healthier.
B. More children will develop tooth problems.
C. More children will face serious health issues like adults.
D. More children will eat less sugar as the government hoped.
5. According to Professor Sir Stephen Powis,what is needed to prevent becoming overweight?
A. No junk food at all.
B. All people working together.
C. More medical ways for obesity.
D. More advertisements for healthy food.
新趋势·拓展国际视野 Children in the UK will no longer be exposed to TV ads for junk food. The new law shared on December 3 confirmed(确认) the final rules for advertising. TV ads will only be allowed after 9:00 p.m. from next October as part of efforts to reduce childhood obesity(肥胖).
This law keeps an important promise made by the government and supports the goal of giving every child the best and healthiest start in life. The new rule also includes a ban on paid online junk food ads to cut children's contact with foods that are high in fat,sugar,or salt. This aims to help cut the number of obesity-related diseases,such as diabetes(糖尿病) and heart disease. These actions are expected to remove 7.2 billion calories from the diets of children in the UK each year,preventing(预防) around 20 000 cases of childhood obesity.
NHS(国家医疗服务体系)data shows a worrying rise in childhood obesity. Almost 1 in 10 children in the younger age group now have obesity,and by age 5,1 in 5 children have tooth problems because they eat too much sugar. If the data keeps rising and no further action is taken to stop it,these children could experience serious health problems as adults. By taking steps to prevent childhood obesity,the government will start to build a healthier future and protect the next generation's health. NHS National Medical Director,Professor Sir Stephen Powis,said,"We have always said that the NHS can help people in obesity to reach a healthier weight,but we need to work with the rest of society to stop people from becoming overweight in the first place."
1. When does the new law begin?
A. This October.
B. This December.
C. Next October.
D. Next December.
2. What's the meaning of the underlined word "ban" in Paragraph 2?
A. Stop.
B. Role.
C. Step.
D. Use.
3. Which of the following is closest to the NHS data?
A. Almost 10.1% of adults now develop obesity.
B. 23.7% of 3-year-old children have tooth problems.
C. 20.3% of 5-year-old children have head problems.
D. Nearly 9.6% of children in the younger age group now develop obesity.
4. What will happen if the number of obese children continues to rise?
A. More children will become healthier.
B. More children will develop tooth problems.
C. More children will face serious health issues like adults.
D. More children will eat less sugar as the government hoped.
5. According to Professor Sir Stephen Powis,what is needed to prevent becoming overweight?
A. No junk food at all.
B. All people working together.
C. More medical ways for obesity.
D. More advertisements for healthy food.
答案:
1. C 细节理解题。由第一段中的"TV ads will only be allowed after 9:00 p.m. from next October as part of efforts to reduce childhood obesity."可知,关于垃圾食品广告的禁令于明年10月生效。
2. A 词义猜测题。由画线单词所在句中的 cut children's contact with foods that are high in fat,sugar,or salt 可知,该法规目的在于减少儿童与高脂肪、高糖和高盐食品的接触。由此可推测,新法规还"禁止"线上支付的垃圾食品广告。
3. D 细节理解题。由第三段中的"Almost 1 in 10 children in the younger age group now have obesity..."可知,将近十分之一的低龄儿童现在存在肥胖问题,故选 D 项。
4. C 细节理解题。由第三段中的"If the data keeps rising...serious health problems as adults."可知,如果数据保持增长且不采取进一步措施阻止儿童肥胖,更多儿童将会面临与成人一样的严重健康问题。
5. B 推理判断题。由最后一段中 Stephen 所说的话"...we need to work with the rest of society to stop people from becoming overweight in the first place."可推知,Stephen 教授认为,全社会的人们需要合作起来,首先阻止人们超重。
2. A 词义猜测题。由画线单词所在句中的 cut children's contact with foods that are high in fat,sugar,or salt 可知,该法规目的在于减少儿童与高脂肪、高糖和高盐食品的接触。由此可推测,新法规还"禁止"线上支付的垃圾食品广告。
3. D 细节理解题。由第三段中的"Almost 1 in 10 children in the younger age group now have obesity..."可知,将近十分之一的低龄儿童现在存在肥胖问题,故选 D 项。
4. C 细节理解题。由第三段中的"If the data keeps rising...serious health problems as adults."可知,如果数据保持增长且不采取进一步措施阻止儿童肥胖,更多儿童将会面临与成人一样的严重健康问题。
5. B 推理判断题。由最后一段中 Stephen 所说的话"...we need to work with the rest of society to stop people from becoming overweight in the first place."可推知,Stephen 教授认为,全社会的人们需要合作起来,首先阻止人们超重。
查看更多完整答案,请扫码查看