2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版》

五、阅读理解。(2024·江苏淮安淮安区一模)
In a house far from the city lived John and his mother. John's only hobby was walking in the nearby beautiful forest. In its centre was a shiny clear lake with groups of fish dancing in it. Lovely animals such as deer or rabbits were playing around and cute birds were singing in the trees. Amazed by the beauty of nature, he wanted to become a great artist and show all the breath-taking scenes to the world.
John studied at a local primary school. Life was not easy for John and his mum after his father died. John didn't want his mother to worry about the money because he knew his mother worked really hard to make a living. His mother knew the importance of education in life but she was against his dream of becoming an artist. "An artist can't afford a lot of things in daily life. " she would say. But as each day passed, John became more passionate in his heart.
Because of the living condition, even buying some new colours to draw pictures would be a luxury. John only used the old ones and saved colours for his daily practice. Though lacking(缺少) good painting materials, he never gave up drawing. He spent a large amount of time staying there to secretly perfect his drawing skills. With the talent and his hard work, he drew beautifully.
One day John read about a competition being held in the town. He got the perfect chance to realize his dream. But the competition required special paints and some brushes. He didn't have the courage to ask his mother for money as he knew she would say no.
That evening his mum returned from work and handed him a few paper notes, saying, "This is for your lunch at school next month. " The money was enough for the materials! John became excited.
(
A
)1. What is the Chinese meaning of the underlined word "passionate" in Paragraph 2?
A. 强烈的
B. 轻松的
C. 满足的
D. 富有的
(
B
)2. What's the real meaning of John's mother saying "An artist can't afford a lot of things in daily life. "?
A. All artists don't have enough money to buy things.
B. If you choose to be an artist, your life may be still hard.
C. Everything we buy in our daily life is expensive.
D. Education is important. She wants John to be a teacher.
(
A
)3. What does the underlined word "there" refer to in Paragraph 3?
A. The forest.
B. His house.
C. The lake.
D. His school.
(
C
)4. 创新考法——情境推断题 What is most likely to be written in the next paragraph?
A. How John feels hungry at school without having lunch.
B. How John works hard at school and makes his mother happy.
C. What special paints and brushes John will buy and how he wins.
D. Why John decides to take part in the competition.
答案: 1. A
 【点拨】根据前文“His mother knew the importance of education in life but she was against his dream of becoming an artist. ‘An artist can't afford a lot of things in daily life.’ she would say.”可知,约翰的母亲不赞成约翰去当艺术家,后文 But 表转折,可知约翰想当艺术家的心情越来越强烈。故选 A。
2. B
 【点拨】根据“John didn't want his mother to worry about the money because he knew his mother worked really hard to make a living. His mother knew the importance of education in life but she was against his dream of becoming an artist.”可知,母亲认为教育很重要,而当艺术家买不起生活中的很多东西,生活将会很艰难。故选 B。
3. A
 【点拨】根据第一段中“John's only hobby was walking in the nearby beautiful forest.”以及“Amazed by the beauty of nature, he wanted to become a great artist and show all the breathtaking scenes to the world.”可知,约翰是在森林里练习画画。故选 A。
4. C
 【点拨】根据“The money was enough for the materials! John became excited.”可知,约翰对于母亲给的生活费非常激动,因为可以买画画的材料,所以后文将会介绍约翰用午饭钱去买画画材料,并且赢得了画画比赛。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭