第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
(
A.stop listening
B.to stop to listen
C.to stop listening
D.stop to listen
C
)3.At last, the girl was made ______ to music and began to do her homework.A.stop listening
B.to stop to listen
C.to stop listening
D.stop to listen
答案:
C 【点拨】make sb. do sth. 的被动结构是 sb. be made to do sth.;表示“停止正在做的事”要用固定结构 stop doing sth.。故选 C。
(
A.art
B.sports
C.fashion
D.literature
A
)4.Girls in our class show interest in ______. Some like painting and others like dancing.A.art
B.sports
C.fashion
D.literature
答案:
A 【点拨】art 艺术;sports 运动;fashion 时尚;literature 文化。根据语境可知选 A。
(
A.Don’t worry
B.With pleasure
C.So would I
D.Have a pleasant trip
D
)5.—I must go now. My plane is ready to board.—Goodbye. ______.A.Don’t worry
B.With pleasure
C.So would I
D.Have a pleasant trip
答案:
D 【点拨】根据语境可知,答语应说“祝你旅行愉快”。故选 D。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2024·江苏常州武进区部分学校一模)
In recent years, a 1 (grow) number of Chinese books and movies have been translated into other languages. Many of the translators are young people who are 2 (interest) in learning Chinese culture.
Anna Holmwood is one of them. Before she translated Jin Yong’s novel Legends of the Condor Heroes (《射雕英雄传》), the writer was little 3 (know) to English readers. One reason for this is that his works were too difficult 4 translate.
But Anna managed to do it. 5 (attract) by the book’s themes as well as Chinese philosophy (哲学), Anna hoped to bring it to Englishmen. After five 6 (year) of work, the translated book came out in 2018. It was printed seven times in several months in the UK. Many people think Anna did a good job of 7 (explain) things that are “untranslatable”.
Learning history at the University of Oxford, Anna began to learn Chinese at 21 after 8 trip in China. She calls 9 (she) “a clumsy (笨拙的) student, just like Guo Jing, but with a truthful heart”.
10 more young people learn to translate Chinese texts and films, more Chinese stories will become available to the world.
1.
6.
In recent years, a 1 (grow) number of Chinese books and movies have been translated into other languages. Many of the translators are young people who are 2 (interest) in learning Chinese culture.
Anna Holmwood is one of them. Before she translated Jin Yong’s novel Legends of the Condor Heroes (《射雕英雄传》), the writer was little 3 (know) to English readers. One reason for this is that his works were too difficult 4 translate.
But Anna managed to do it. 5 (attract) by the book’s themes as well as Chinese philosophy (哲学), Anna hoped to bring it to Englishmen. After five 6 (year) of work, the translated book came out in 2018. It was printed seven times in several months in the UK. Many people think Anna did a good job of 7 (explain) things that are “untranslatable”.
Learning history at the University of Oxford, Anna began to learn Chinese at 21 after 8 trip in China. She calls 9 (she) “a clumsy (笨拙的) student, just like Guo Jing, but with a truthful heart”.
10 more young people learn to translate Chinese texts and films, more Chinese stories will become available to the world.
1.
growing
2. interested
3. known
4. to
5. Attracted
6.
years
7. explaining
8. a
9. herself
10. As/If
答案:
1. growing 2. interested 3. known 4. to 5. Attracted 6. years 7. explaining 8. a 9. herself 10. As/If
五、完形填空。(2024·江苏淮安一模)
Brenda was a girl with one big dream. She wanted to play the 1 in a band (乐队). But one big problem was in her way. To be good enough to play in a band, Brenda had to 2 a lot. But she lived next to a lot of old people. Many of them liked living in a quiet place. The sound of beating drums would make them feel 3.
Brenda was a very kind girl. She tried to find a way to practise her drums 4 bothering (干扰) other people. 5 she tried playing in the kitchen, and even in the bathroom. But there was always 6 who could hear the noise. So she felt sorry and spent most of her time playing on books and boxes.
One day, while watching a 7 programme on TV, she heard that sound cannot travel in space because there’s no 8. At that moment, Brenda decided to become a musical astronaut.
After a lot of hard work, Brenda built a space bubble. It was a big glass ball 9 to a machine. The machine could draw out (抽出) all the air inside. All that would be 10 inside were drums and a chair. Brenda put on the space suit she had made, entered the bubble, turned on the machine, and then she played the drums 11.
Soon, Brenda became 12. So many people came to see her play in her space bubble. Shortly after, she started to give concerts. Finally, Brenda was a real musical astronaut, and went far 13 her first dream of playing the drums in a band.
Years later, when people asked her 14 she could achieve all this, she thought for a moment and said, “These people next door are old and I need to 15 about their feelings. If not, I wouldn’t go such a long way to find a solution, and none of this would have ever happened.”
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Brenda was a girl with one big dream. She wanted to play the 1 in a band (乐队). But one big problem was in her way. To be good enough to play in a band, Brenda had to 2 a lot. But she lived next to a lot of old people. Many of them liked living in a quiet place. The sound of beating drums would make them feel 3.
Brenda was a very kind girl. She tried to find a way to practise her drums 4 bothering (干扰) other people. 5 she tried playing in the kitchen, and even in the bathroom. But there was always 6 who could hear the noise. So she felt sorry and spent most of her time playing on books and boxes.
One day, while watching a 7 programme on TV, she heard that sound cannot travel in space because there’s no 8. At that moment, Brenda decided to become a musical astronaut.
After a lot of hard work, Brenda built a space bubble. It was a big glass ball 9 to a machine. The machine could draw out (抽出) all the air inside. All that would be 10 inside were drums and a chair. Brenda put on the space suit she had made, entered the bubble, turned on the machine, and then she played the drums 11.
Soon, Brenda became 12. So many people came to see her play in her space bubble. Shortly after, she started to give concerts. Finally, Brenda was a real musical astronaut, and went far 13 her first dream of playing the drums in a band.
Years later, when people asked her 14 she could achieve all this, she thought for a moment and said, “These people next door are old and I need to 15 about their feelings. If not, I wouldn’t go such a long way to find a solution, and none of this would have ever happened.”
(
C
)1. A. piano B. guitar C. drums D. violin(
A
)2. A. practise B. learn C. enjoy D. listen(
B
)3. A. relaxed B. nervous C. interested D. quiet(
A
)4. A. without B. with C. against D. to(
C
)5. A. For B. But C. So D. Because(
B
)6. A. anyone B. someone C. everyone D. no one(
B
)7. A. sports B. science C. history D. dance(
A
)8. A. air B. noise C. water D. light(
D
)9. A. led B. devoted C. passed D. connected(
B
)10. A. stayed B. left C. made D. entered(
C
)11. A. slowly B. angrily C. happily D. quickly(
A
)12. A. famous B. strong C. curious D. energetic(
A
)13. A. beyond B. over C. across D. through(
B
)14. A. who B. how C. what D. when(
D
)15. A. hear B. worry C. talk D. care
答案:
1. C 【点拨】根据“The sound of beating drums”可知是打鼓。故选 C。
2. A 【点拨】根据“To be good enough to play in a band, Brenda had to”可知她要经常练习打鼓。故选 A。
3. B 【点拨】根据“The sound of beating drums would make them feel”可知打鼓的声音会让老人紧张。故选 B。
4. A 【点拨】根据“She tried to find a way to practise her drums ______ bothering(干扰)”可知是找一个不打扰别人就能练习打鼓的方法。故选 A。
5. C 【点拨】此处和前句是因果关系,此处表示结果,用 so 连接。故选 C。
6. B 【点拨】根据“who could hear the noise”可知总是有人听到噪声。故选 B。
7. B 【点拨】根据“she heard that sound cannot travel in space”可知这是在科学节目中学到的。故选 B。
8. A 【点拨】根据“she heard that sound cannot travel in space”可知太空中没有空气,所以声音不能传播。故选 A。
9. D 【点拨】根据“to a machine”可知这个球连接着机器。故选 D。
10. B 【点拨】根据“inside were drums and a chair”可知里面只剩下鼓和椅子。故选 B。
11. C 【点拨】根据“Brenda put on the space suit she had made, entered the bubble, turned on the machine, and then she played the drums”可知她可以打鼓,也不影响别人,她应该很开心。故选 C。
12. A 【点拨】根据“So many people came to see her play in her space bubble.”可知很多人来看她表演,所以她出名了。故选 A。
13. A 【点拨】根据“Brenda was a real musical astronaut, and went far ______ her first dream”可知是超出了她最初的梦想。故选 A。
14. B 【点拨】根据“she could achieve all this”可知是如何实现这一切。故选 B。
15. D 【点拨】根据“about their feelings”可知要关心他们的感受。故选 D。
2. A 【点拨】根据“To be good enough to play in a band, Brenda had to”可知她要经常练习打鼓。故选 A。
3. B 【点拨】根据“The sound of beating drums would make them feel”可知打鼓的声音会让老人紧张。故选 B。
4. A 【点拨】根据“She tried to find a way to practise her drums ______ bothering(干扰)”可知是找一个不打扰别人就能练习打鼓的方法。故选 A。
5. C 【点拨】此处和前句是因果关系,此处表示结果,用 so 连接。故选 C。
6. B 【点拨】根据“who could hear the noise”可知总是有人听到噪声。故选 B。
7. B 【点拨】根据“she heard that sound cannot travel in space”可知这是在科学节目中学到的。故选 B。
8. A 【点拨】根据“she heard that sound cannot travel in space”可知太空中没有空气,所以声音不能传播。故选 A。
9. D 【点拨】根据“to a machine”可知这个球连接着机器。故选 D。
10. B 【点拨】根据“inside were drums and a chair”可知里面只剩下鼓和椅子。故选 B。
11. C 【点拨】根据“Brenda put on the space suit she had made, entered the bubble, turned on the machine, and then she played the drums”可知她可以打鼓,也不影响别人,她应该很开心。故选 C。
12. A 【点拨】根据“So many people came to see her play in her space bubble.”可知很多人来看她表演,所以她出名了。故选 A。
13. A 【点拨】根据“Brenda was a real musical astronaut, and went far ______ her first dream”可知是超出了她最初的梦想。故选 A。
14. B 【点拨】根据“she could achieve all this”可知是如何实现这一切。故选 B。
15. D 【点拨】根据“about their feelings”可知要关心他们的感受。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看