2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版》

(
A
)5.Students have to reach a certain ______, or they won't pass.
A.standard
B.subject
C.introduction
D.relationship
答案: A 【点拨】standard 标准,水平; subject 科目,主题; introduction 介绍,引进; relationship 关系,联系。由语境可知,空处表示“标准”,用 standard。故选 A。
(
A
)6.It's natural that we'll meet trouble in the future. We should learn to be ______ any challenge!
A.confident enough to take on
B.active enough to take up
C.enough careful to take on
D.enough patient to try out
答案: A 【点拨】enough 修饰形容词要后置,表示“迎接挑战”要用动词短语 take on,且人应该要自信(confident)。故选 A。
(
C
)7.—Bob, please
pay attention to
your spelling. You've dropped the “d” in the word “knowledge”.
—Oh, yes. I'll be more careful next time.

A.listen to
B.look forward to
C.pay attention to
D.get used to
答案: C 【点拨】listen to 听……; look forward to 期望,期待; pay attention to 注意; get used to 习惯于……。根据语境可知,应注意拼写。故选 C。
( )8.(2025·江苏常州期中)—Good news! Another new member in the Beidou family was sent into space.
—Scientists tried their best to pay attention to every detail. To them,
a miss is as good as a mile
.
A.it never rains but it pours
B.a friend in need is a friend indeed
C.a miss is as good as a mile
D.the grass is always greener on the other side
答案: C 【点拨】it never rains but it pours 不雨则已,一雨倾盆; a friend in need is a friend indeed 患难见真情; a miss is as good as a mile 失之毫厘,谬以千里; the grass is always greener on the other side 这山望着那山高。根据语境可知,科学家们尽力注意每一个细节。所以对他们来说,失之毫厘,谬以千里。故选 C。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
“Be proud of what you do,” my father always told me, “whether you are a boss or a cleaner.”When I was 15, I got a summer job in a hospital. I 1 (tell) that my duties would include sweeping floors. I smiled and remembered Dad's words.
Although my job was the lowest, it made me feel 2 (excite). I treated it 3 a challenge because it was my first job. I learned to be on time and tried to do everything well. In return, I was treated with respect by doctors, nurses and 4 (patient). Each morning I imagined that the dirty dishes would make patients more sick 5 I washed them clean. After breakfast was done, I started 6 (clean) toilets. Even though I was tired, I wanted the job to be done 7 (good). People would say, “That young boy really does a good job.” That gave me a sense of pride.
Working in the hospital taught me that 8 (take) pride in one's job is important. It does not matter whether the job is sweeping floors 9 managing a large business. Through every job I have ever had, my father's words have always stayed with me. I 10 (sweep) floors, and I have been a manager. I think Dad would be proud of me.
1.
was told
2.
excited
3.
as
4.
patients
5.
unless

6.
to clean
7.
well
8.
taking
9.
or
10.
have swept
答案: 1. was told 2. excited 3. as 4. patients 5. unless 6. to clean 7. well 8. taking 9. or 10. have swept
五、
Sugar painting is a painting made of sugar. It's the sugar for us to taste, and the painting for us to admire. The development of the sugar painting art is a long process(过程), and every change in the form of sugar painting reflects(反映) the changes in the social life, and it is also a reflection of historical and cultural customs.
Since the Warring States period(战国时代), the ancient people loved sweets and developed methods of producing sugar. In the Tang dynasty, there was huge development in the technology of sugar making. And sugar, the precious(珍贵的) product once only served to the emperors and princes, also went into people's homes. With the cultural and economic(经济的) development of the Song and Yuan dynasties, people became less interested in only tasting sweetness. In the Ming dynasty, some people added pictures with good luck into the bowl of sugar, and sugar painting appeared.
Sugar painting is different from normal painting. It needs boiling syrup(熬糖浆) and painting. It seems simple, but it is extremely challenging to make. Sugar painters use syrup as the material, a spoon as the “paintbrush”, and a smooth table as the “paper”. To make syrup, they have to make sugar hot before painting. Since syrup may become hard if it cools, the painters have to produce the work in a very short time. They move the spoon full of syrup up and down, left and right. Soon a sugar painting is done.
However, it's a pity that this folk art is dying recently. The sugar painting that used to be rich in shapes has become poorer and poorer because of fewer needs. What's worse, few people seem to be willing to pass on the art except those ageing sugar painters.
For most people, painting is a kind of art and difficult to understand. However, sugar painting has pulled the art down into people's daily lives. Through it, we may see the spiritual support of the ancient people across centuries. Now, sugar painting has been listed as an intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in China.
Therefore, the art should be remembered, missed and passed on.
(
B
)1. When did the precious sugar go into people's homes?
A. In the Warring States period.
B. In the Tang dynasty.
C. In the Yuan dynasty.
D. In the Ming dynasty.
(
C
)2. How did sugar painting appear?
A. Some people put Chinese paintings into precious sugar.
B. Some people poured some syrup onto the Chinese paintings.
C. Some people added pictures with good luck into the bowl of sugar.
D. Some people used syrup to draw some Chinese paintings on the paper.
(
A
)3. What does the underlined sentence probably mean?
A. It means that sugar painting is dying and it is worrying recently.
B. It means that sugar painting is popular in people's daily lives.
C. It means that sugar painting should be remembered and passed on.
D. It means that sugar painting is a kind of art and difficult to understand.
答案: 1. B
 【点拨】根据“In the Tang dynasty, there was huge development in the technology of sugar making. And sugar, the precious(珍贵的) product once only served to the emperors and princes, also went into people's homes.”可知,在唐代糖进入了人们的家中。故选 B。
2. C
 【点拨】根据“some people added pictures with good luck into the bowl of sugar, and sugar painting appeared”可知,有人在糖碗里加上吉祥的图案,出现了糖画。故选 C。
3. A
 【点拨】根据画线句子可知,更糟糕的是,除了那些年迈的糖画家,似乎很少有人愿意传承这门艺术,即这意味着近来糖画正在消亡,令人担忧。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭