第75页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
五、完形填空。(2025·江苏泰州姜堰区期中)
I jumped up high in the air and landed in the sandpit. “3. 55 metres!” the referee(裁判) 1. The result was my best by then, but I was not 2 with it.
I have been competing in the long jump since primary school, so for me, I was likely to succeed. But this time, 3 seemed far from me. After trying several times, I lost heart and wanted to 4.
As I reached the last round of the jump, my worry and self-doubt built up inside. It seemed that all my 5 had been meaningless. I stood at the starting line, my mind totally blank(空白的) and my hands 6. I heard my classmates cheers 7 me, so I started running. I tried using my arms and shoulders to run faster, but my body started to show signs of tiredness.
As the highlight of this term, this long-awaited(期待已久的) sports event became my Waterloo(滑铁卢). Accepting failure was the last thing I wanted. 8 my best friends came to comfort me, I couldn't even say a word. They told me I had done a good job and that they were 9 me. These words were like warm wind, 10 away the dark clouds in my heart.
11 this experience, I realize that failure is the most common thing in life. We meet different kinds of failures everywhere. Failure makes us better understand 12 and our disadvantages. And it can make us get 13. That's because it not only allows us to get 14 from it, but also makes us improve ourselves. What's more, failure offers us a chance to 15 our bad feelings with friends which can develop our friendships. This is what I have learned in the long jump.
(
B. said
C. promised
D. introduced
(
B. patient
C. strict
D. careful
(
B. truth
C. victory
D. peace
(
B. stay out
C. calm down
D. cut in
(
B. hard work
C. time
D. energy
(
B. dirty
C. pretty
D. wet
(
B. among
C. around
D. along
(
B. Since
C. If
D. When
(
B. worried about
C. proud of
D. crazy about
(
B. throwing
C. running
D. pushing
(
B. Over
C. Through
D. On
(
B. ourselves
C. itself
D. themselves
(
B. busier
C. weaker
D. cleverer
(
B. subjects
C. lessons
D. items
(
B. share
C. compare
D. exchange
I jumped up high in the air and landed in the sandpit. “3. 55 metres!” the referee(裁判) 1. The result was my best by then, but I was not 2 with it.
I have been competing in the long jump since primary school, so for me, I was likely to succeed. But this time, 3 seemed far from me. After trying several times, I lost heart and wanted to 4.
As I reached the last round of the jump, my worry and self-doubt built up inside. It seemed that all my 5 had been meaningless. I stood at the starting line, my mind totally blank(空白的) and my hands 6. I heard my classmates cheers 7 me, so I started running. I tried using my arms and shoulders to run faster, but my body started to show signs of tiredness.
As the highlight of this term, this long-awaited(期待已久的) sports event became my Waterloo(滑铁卢). Accepting failure was the last thing I wanted. 8 my best friends came to comfort me, I couldn't even say a word. They told me I had done a good job and that they were 9 me. These words were like warm wind, 10 away the dark clouds in my heart.
11 this experience, I realize that failure is the most common thing in life. We meet different kinds of failures everywhere. Failure makes us better understand 12 and our disadvantages. And it can make us get 13. That's because it not only allows us to get 14 from it, but also makes us improve ourselves. What's more, failure offers us a chance to 15 our bad feelings with friends which can develop our friendships. This is what I have learned in the long jump.
(
B
)1. A. explainedB. said
C. promised
D. introduced
(
A
)2. A. happyB. patient
C. strict
D. careful
(
C
)3. A. stressB. truth
C. victory
D. peace
(
A
)4. A. give upB. stay out
C. calm down
D. cut in
(
B
)5. A. lifeB. hard work
C. time
D. energy
(
D
)6. A. softB. dirty
C. pretty
D. wet
(
C
)7. A. aboveB. among
C. around
D. along
(
D
)8. A. AfterB. Since
C. If
D. When
(
C
)9. A. angry withB. worried about
C. proud of
D. crazy about
(
A
)10. A. blowingB. throwing
C. running
D. pushing
(
C
)11. A. WithB. Over
C. Through
D. On
(
B
)12. A. yourselvesB. ourselves
C. itself
D. themselves
(
A
)13. A. strongerB. busier
C. weaker
D. cleverer
(
C
)14. A. classesB. subjects
C. lessons
D. items
(
B
)15. A. mixB. share
C. compare
D. exchange
答案:
1. B
【点拨】根据“3.55 metres!”可知,裁判说出了成绩。故选 B。
2. A
【点拨】根据“The result was my best by then”及 but 表示转折可知,作者不满意自己的成绩。故选 A。
3. C
【点拨】根据“After trying several times,I lost heart and wanted to ______.”可知,试了几次都没成功,因此胜利似乎离“我”很远。故选 C。
4. A
【点拨】根据“I lost heart”可知,作者失去了信心,因此想要放弃。故选 A。
5. B
【点拨】根据“As I reached the last round of the jump,my worry and self-doubt built up inside.”可知,作者失去了信心,认为自己的所有努力都没有意义。故选 B。
6. D
【点拨】根据“my mind totally blank”可知,作者此时很紧张,所以手应是湿的。故选 D。
7. C
【点拨】根据“I heard my classmates cheers ______ me,”可知,是指听到“我”周围同学的欢呼声。故选 C。
8. D
【点拨】根据“my best friends came to comfort me,I couldn't even say a word.”可知,是指当“我”朋友安慰“我”时,“我”一句话也说不出来,用 when 引导时间状语从句。故选 D。
9. C
【点拨】根据“They told me I had done a good job”可知,他们觉得“我”做得好,因此为“我”感到骄傲。故选 C。
10. A
【点拨】根据“These words were like warm wind”可知,是指他们的话如同暖风一样,吹散了“我”心中的乌云。故选 A。
11. C
【点拨】根据“I realize that failure is the most common thing in life”可知,是通过这次经历,得出的生活经验。故选 C。
12. B
【点拨】根据“makes us”可知,是指使我们更好地了解我们自己。故选 B。
13. A
【点拨】根据“Failure makes us better understand ourselves and our disadvantages.”可知,失败让我们更好地了解自己和自己的缺点,从而使自己变得更强大。故选 A。
14. C
【点拨】根据“This is what I have learned in the long jump.”可知,应是从失败中吸取了教训。故选 C。
15. B
【点拨】根据“our bad feelings with friends”可知,应是与朋友分享我们的坏心情。故选 B。
【点拨】根据“3.55 metres!”可知,裁判说出了成绩。故选 B。
2. A
【点拨】根据“The result was my best by then”及 but 表示转折可知,作者不满意自己的成绩。故选 A。
3. C
【点拨】根据“After trying several times,I lost heart and wanted to ______.”可知,试了几次都没成功,因此胜利似乎离“我”很远。故选 C。
4. A
【点拨】根据“I lost heart”可知,作者失去了信心,因此想要放弃。故选 A。
5. B
【点拨】根据“As I reached the last round of the jump,my worry and self-doubt built up inside.”可知,作者失去了信心,认为自己的所有努力都没有意义。故选 B。
6. D
【点拨】根据“my mind totally blank”可知,作者此时很紧张,所以手应是湿的。故选 D。
7. C
【点拨】根据“I heard my classmates cheers ______ me,”可知,是指听到“我”周围同学的欢呼声。故选 C。
8. D
【点拨】根据“my best friends came to comfort me,I couldn't even say a word.”可知,是指当“我”朋友安慰“我”时,“我”一句话也说不出来,用 when 引导时间状语从句。故选 D。
9. C
【点拨】根据“They told me I had done a good job”可知,他们觉得“我”做得好,因此为“我”感到骄傲。故选 C。
10. A
【点拨】根据“These words were like warm wind”可知,是指他们的话如同暖风一样,吹散了“我”心中的乌云。故选 A。
11. C
【点拨】根据“I realize that failure is the most common thing in life”可知,是通过这次经历,得出的生活经验。故选 C。
12. B
【点拨】根据“makes us”可知,是指使我们更好地了解我们自己。故选 B。
13. A
【点拨】根据“Failure makes us better understand ourselves and our disadvantages.”可知,失败让我们更好地了解自己和自己的缺点,从而使自己变得更强大。故选 A。
14. C
【点拨】根据“This is what I have learned in the long jump.”可知,应是从失败中吸取了教训。故选 C。
15. B
【点拨】根据“our bad feelings with friends”可知,应是与朋友分享我们的坏心情。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看