第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
(
A.to rest; helping
B.resting; to help
C.resting; helping
D.to rest; to help
D
)4.After finishing her diary, the girl refused ______ and went on ______ her mother with the housework.A.to rest; helping
B.resting; to help
C.resting; helping
D.to rest; to help
答案:
D 【点拨】表示“拒绝做某事”要用 refuse to do sth.;“继续做另一件事”要用 go on to do sth.。故选 D。
(
A.Ever since
B.From then on
C.Since then on
D.From now on
B
)5.The boy's father died in a traffic accident ten years ago. from then on
, the whole family's life was greatly changed.A.Ever since
B.From then on
C.Since then on
D.From now on
答案:
B 【点拨】ever since 自从;from then on 从那时起;没有 since then on 这个短语;from now on 从现在开始。根据语境和时态可知要用 from then on。故选 B。
(
A.achievement
B.department
C.treatment
D.entertainment
A
)6.We youths do our best for dreams and together a small success can give us a sense of ______.A.achievement
B.department
C.treatment
D.entertainment
答案:
A 【点拨】achievement 成就;department 部门;treatment 治疗;entertainment 娱乐。根据语境可知,此处表达成就感,用名词“achievement”。故选 A。
(
A.took part in
B.took notice of
C.took care of
D.took place
B
)7.When this book was first published, few people ______ it.A.took part in
B.took notice of
C.took care of
D.took place
答案:
B 【点拨】take notice of 注意到。根据语境可知选 B。
(
—Because she wanted to try out ______ the lead role of the school play.
A.on; for
B.out; of
C.on; of
D.for; for
A
)8.—Why did Jean try ______ so many clothes in the clothes shop yesterday?—Because she wanted to try out ______ the lead role of the school play.
A.on; for
B.out; of
C.on; of
D.for; for
答案:
A 【点拨】根据“in the clothes shop”可知第一空指的是试穿衣服,应用 try on;根据语境可知第二空应用固定搭配 try out for,意为“参加……的选拔”。故选 A。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏南京溧水区期中)
The school violin competition is coming. Your friend Lucy has some problems.
I want to take part in the school violin competition this year, but I wonder 1 I should or not. I have hardly won 2 prize, although I have entered the competition several times. I came fourth last year. After hearing the result, I felt a deep 3 (sad). I wonder if I should pay much attention 4 this terrible result. It is hard for me to accept this challenge and I hope you can give me a 5 (suggest).
After reading Lucy's problems, please give her some advice.
I am sorry to hear that you have difficulty in making 6 (choose). Failure is the mother of success. You should 7 (certain) never give up. Practice makes perfect. You have to work harder if you want to 8 (success) in the future. Where there is a will, there is a way. You should trust yourself instead of 9 (lose) heart. Life is a journey, not a race. It 10 (matter) more to take part in the competition than anything else.
1.
6.
The school violin competition is coming. Your friend Lucy has some problems.
I want to take part in the school violin competition this year, but I wonder 1 I should or not. I have hardly won 2 prize, although I have entered the competition several times. I came fourth last year. After hearing the result, I felt a deep 3 (sad). I wonder if I should pay much attention 4 this terrible result. It is hard for me to accept this challenge and I hope you can give me a 5 (suggest).
After reading Lucy's problems, please give her some advice.
I am sorry to hear that you have difficulty in making 6 (choose). Failure is the mother of success. You should 7 (certain) never give up. Practice makes perfect. You have to work harder if you want to 8 (success) in the future. Where there is a will, there is a way. You should trust yourself instead of 9 (lose) heart. Life is a journey, not a race. It 10 (matter) more to take part in the competition than anything else.
1.
whether
2. a
3. sadness
4. to
5. suggestion
6.
choices
7. certainly
8. succeed
9. losing
10. matters
答案:
1. whether 2. a 3. sadness 4. to 5. suggestion 6. choices 7. certainly 8. succeed 9. losing 10. matters
查看更多完整答案,请扫码查看