2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版徐州专版》

六、阅读理解。(2024·江苏扬州高邮二模)
There are two types of questions that we can ask to improve our reading skills.
The first type of question helps us check our understanding of the text. This includes the 5W+1H questions(what, where, when, who, why, and how), as well as yes-no questions. Only one correct answer exists for this type of question.
The second type makes us think more deeply about the text. For example, these questions might ask about the author's intention, the reader's opinions, or how the text relates to life. These questions are typically broader(更宽泛), harder to answer, and have kinds of correct answers.
So, how do you ask questions to improve your reading skills?
Begin by looking at the article's title and the illustrations(配图). Based on these, ask yourself what the text might be about.
As you read, pose the 5W+1H questions and try to answer them. Note any question you're unable to answer. Decide whether you need to reread a passage or move forward in your reading in order to answer those questions.
After reading, ask yourself questions that connect ideas in the article to the real world and to your personal experience.
(
D
)1. The main purpose of the passage above is ______.
A. to encourage you to read more books
B. to help you find out the right steps in reading a text
C. to remind you to ask questions in proper ways in class
D. to teach you how to improve your reading skills by asking questions
(
B
)2. In terms of question types, which of the four questions is different from the other three?
A. Where is your school?
B. What do you think of your school?
C. When does your school library open?
D. How many teachers are there in your school?
(
C
)3. According to the passage, which of the following is the most suitable as a question to ask yourself after reading?
A. What's an AI chat robot?
B. When was the city library built?
C. How can I make my dream come true?
D. Why is money management an important skill?
答案: 1. D
 【点拨】根据第一段“There are two types of questions that we can ask to improve our reading skills.”可知,本文主要目的是教大家如何通过提问来提高阅读技巧。故选 D。
2. B
 【点拨】分析全文并结合选项可知,选项 B“你觉得你的学校怎么样?”答案不唯一,与其他三项不同。故选 B。
3. C
 【点拨】根据最后一段“After reading, ask yourself questions that connect ideas in the article to the real world and to your personal experience.”可知,读完文章后,问自己一些问题,把文章中的观点与现实世界和你的个人经历联系起来;选项 C“怎么样才能让我的梦想成真?”符合语境。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭