第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
(
—The blue one. Blue is my favourite colour.
A.What colour; better
B.Which shirt; better
C.What colour; best
D.Which shirt; best
B
)4.—Which
do you like better
, the blue one or the orange one?—The blue one. Blue is my favourite colour.
A.What colour; better
B.Which shirt; better
C.What colour; best
D.Which shirt; best
答案:
B 【点拨】根据问句中的“the blue one or the orange one”可知是在两者中选一件,要用 which 提问;两者之间更喜欢哪个,要用比较级,即 like...better。故选 B。
(
A.are there
B.there are
C.they are
D.are they
B
)5.(2025·江苏扬州高邮城北中学调研)Could you tell me how many colours ______ in a rainbow?A.are there
B.there are
C.they are
D.are they
答案:
B 【点拨】根据语境可知,该句为宾语从句,从句应用陈述句语序,排除 A、D;此处应用 there be 句型,表示“有……”。故选 B。
(
A.until
B.if
C.since
D.though
B
)6.(2025·江苏镇江新区期中)Simon would ask teachers for help ______ he had some problems.A.until
B.if
C.since
D.though
答案:
B 【点拨】until 直到……为止;if 如果,假如;since 自从,既然,因为;though 尽管。根据语境可知,句子表达的是一种假设的情况,用连词 if 引导条件状语从句。故选 B。
(
A.putting on
B.wearing
C.dressing
D.dressed
B
)7.I'm sorry I didn't notice you were ______ a new dress today.A.putting on
B.wearing
C.dressing
D.dressed
答案:
B 【点拨】宾语是 a new dress,表示“穿着”的状态要用 wear。故选 B。
(
—Oh, it looks nice on me!
A.try on
B.put down
C.take off
D.throw away
A
)8.—Michael, ______ this shirt.—Oh, it looks nice on me!
A.try on
B.put down
C.take off
D.throw away
答案:
A 【点拨】try on 试穿;put down 放下,写下;take off 脱下;throw away 扔掉。故选 A。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Colours are very important in our life. They have a lot to do with 1 (we) feelings. So colours are divided 2 warm colours, cool colours and neutral(中性的) colours. Red and yellow are warm colours because they make a room feel warmer. They also make the walls seem 3 (near) to us than they really are. We say that blue and green are cool colours. They can give us a different feeling—the room feels cooler and the walls seem to be farther away if the walls 4 (paint) blue or green. A neutral colour is the one that does not influence our 5 (feel). Brown and grey are both neutral colours, 6 they may also be put into warm or cool colours to affect our feelings. Let's begin to see 7 importance of choosing the colours we want. Although red might be very 8 (suit) for a restaurant, it would be wrong for an art gallery(画廊). People want to look at the pictures, not the walls behind. White is used 9 (make) a small room look larger. If a room is very small, you can use the colour white for the walls. We sometimes say a colour is loud or quiet. Again we are talking about the feeling that the colour 10 (bring) us. We use sound to say how much the colour catches our attention.
1.
6.
Colours are very important in our life. They have a lot to do with 1 (we) feelings. So colours are divided 2 warm colours, cool colours and neutral(中性的) colours. Red and yellow are warm colours because they make a room feel warmer. They also make the walls seem 3 (near) to us than they really are. We say that blue and green are cool colours. They can give us a different feeling—the room feels cooler and the walls seem to be farther away if the walls 4 (paint) blue or green. A neutral colour is the one that does not influence our 5 (feel). Brown and grey are both neutral colours, 6 they may also be put into warm or cool colours to affect our feelings. Let's begin to see 7 importance of choosing the colours we want. Although red might be very 8 (suit) for a restaurant, it would be wrong for an art gallery(画廊). People want to look at the pictures, not the walls behind. White is used 9 (make) a small room look larger. If a room is very small, you can use the colour white for the walls. We sometimes say a colour is loud or quiet. Again we are talking about the feeling that the colour 10 (bring) us. We use sound to say how much the colour catches our attention.
1.
our
2. into
3. nearer
4. are painted
5. feelings
6.
but
7. the
8. suitable
9. to make
10. brings
答案:
1. our 2. into 3. nearer 4. are painted 5. feelings 6. but 7. the 8. suitable 9. to make 10. brings
五、阅读理解。(2025·江苏泰州靖江靖城中学八校联盟调研)
Have you ever poured water onto your shirt right before an important event? Usually, clothes darken in colour when they get wet. It would certainly be nice if the water didn't change the colour of the clothes so much. But sadly, this isn't how things work. So why do clothes often appear darker when they get wet?
Before understanding this question, we should first take a quick look at how we “see” colours. Take a red shirt as an example. When it is hit by the light from the sun, it absorbs(吸收) different wavelengths(波长) of light, except for the red light wavelength. The red light wavelength is reflected(反射) to our eyes. That is why the shirt appears red to us.
Now let's return to the wet shirt. When the light hits a wet shirt, it has to pass through the water on the shirt. The light that should be reflected by the shirt is reabsorbed(重吸收) by the water. This means less light will be sent to our eyes. As a result, the shirt looks “darker”.
But remember, sometimes a wet shirt can seem brighter from some special angles(角度) of observation. The surface (表面) of a shirt is usually rough. Adding water to it makes it smoother. A smooth surface reflects light in a different way from a rough surface. So you may see a small and bright reflection of the light from a certain angle. So usually, a wet shirt will be darker than a dry one, but it can also appear “shinier” at times.
(
A. By sharing an experience. B. By telling a story.
C. By giving an example. D. By raising a question.
(
A. More light will be sent to our eyes.
B. Some light will be reabsorbed by the water.
C. The water on the shirt will be absorbed.
D. The light reflected by water will disappear.
(
A. The wet shirt. B. The dry shirt.
C. The water. D. The light.
(
A. A dry shirt will be shinier than a wet one.
B. Adding water can make all the clothes appear darker.
C. Being wet will surely make clothes look shiny.
D. The more light gets into our eyes, the brighter the shirt is.
(
A. To show us how the red light wavelength is reflected to our eyes.
B. To explain why clothes often appear darker when they get wet.
C. To let us understand why clothes often appear “shinier”.
D. To warn us not to pour water onto the shirts before an event.
Have you ever poured water onto your shirt right before an important event? Usually, clothes darken in colour when they get wet. It would certainly be nice if the water didn't change the colour of the clothes so much. But sadly, this isn't how things work. So why do clothes often appear darker when they get wet?
Before understanding this question, we should first take a quick look at how we “see” colours. Take a red shirt as an example. When it is hit by the light from the sun, it absorbs(吸收) different wavelengths(波长) of light, except for the red light wavelength. The red light wavelength is reflected(反射) to our eyes. That is why the shirt appears red to us.
Now let's return to the wet shirt. When the light hits a wet shirt, it has to pass through the water on the shirt. The light that should be reflected by the shirt is reabsorbed(重吸收) by the water. This means less light will be sent to our eyes. As a result, the shirt looks “darker”.
But remember, sometimes a wet shirt can seem brighter from some special angles(角度) of observation. The surface (表面) of a shirt is usually rough. Adding water to it makes it smoother. A smooth surface reflects light in a different way from a rough surface. So you may see a small and bright reflection of the light from a certain angle. So usually, a wet shirt will be darker than a dry one, but it can also appear “shinier” at times.
(
C
)1. 创新考法——行文方式题 How does the writer explain how people “see” colours?A. By sharing an experience. B. By telling a story.
C. By giving an example. D. By raising a question.
(
B
)2. What will happen after the light passes through the water on the shirt?A. More light will be sent to our eyes.
B. Some light will be reabsorbed by the water.
C. The water on the shirt will be absorbed.
D. The light reflected by water will disappear.
(
A
)3. What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to(指代)?A. The wet shirt. B. The dry shirt.
C. The water. D. The light.
(
D
)4. What can we infer(推断) from the text?A. A dry shirt will be shinier than a wet one.
B. Adding water can make all the clothes appear darker.
C. Being wet will surely make clothes look shiny.
D. The more light gets into our eyes, the brighter the shirt is.
(
B
)5. What's the main purpose of the text?A. To show us how the red light wavelength is reflected to our eyes.
B. To explain why clothes often appear darker when they get wet.
C. To let us understand why clothes often appear “shinier”.
D. To warn us not to pour water onto the shirts before an event.
答案:
1. C
【点拨】根据“Take a red shirt as an example.”可知,作者通过举例(如红色衬衫)来解释人们如何“看见”颜色。故选 C。
2. B
【点拨】根据文中“The light that should be reflected by the shirt is reabsorbed(重吸收) by the water.”可知,一些光会被水重新吸收。故选 B。
3. A
【点拨】根据“So usually, a wet shirt will be darker than a dry one, but it can also appear ‘shinier’ at times.”可知,湿衬衫会比干衬衫颜色更深,但有时也会显得“更有光泽”,画线的“it”指代的是“the wet shirt”,即之前提到的湿衬衫。故选 A。
4. D
【点拨】根据“This means less light will be sent to our eyes. As a result, the shirt looks ‘darker’.”可知,进入我们眼睛的光线会变少,所以衬衫看起来“颜色更深”,由此推断,进入眼睛的光越多,则衬衫看起来就越亮。故选 D。
5. B
【点拨】根据“So why do clothes often appear darker when they get wet?”并通读全文可知,本文旨在解释衣服湿了为什么颜色会变深。故选 B。
【点拨】根据“Take a red shirt as an example.”可知,作者通过举例(如红色衬衫)来解释人们如何“看见”颜色。故选 C。
2. B
【点拨】根据文中“The light that should be reflected by the shirt is reabsorbed(重吸收) by the water.”可知,一些光会被水重新吸收。故选 B。
3. A
【点拨】根据“So usually, a wet shirt will be darker than a dry one, but it can also appear ‘shinier’ at times.”可知,湿衬衫会比干衬衫颜色更深,但有时也会显得“更有光泽”,画线的“it”指代的是“the wet shirt”,即之前提到的湿衬衫。故选 A。
4. D
【点拨】根据“This means less light will be sent to our eyes. As a result, the shirt looks ‘darker’.”可知,进入我们眼睛的光线会变少,所以衬衫看起来“颜色更深”,由此推断,进入眼睛的光越多,则衬衫看起来就越亮。故选 D。
5. B
【点拨】根据“So why do clothes often appear darker when they get wet?”并通读全文可知,本文旨在解释衣服湿了为什么颜色会变深。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看